Yeter Artık...

Kodla Büyü

ORJİNAL

Aktif Üye
arkadaşlar artık bu wordpresin açıklarından sıkıldım dün yine sitem hacklendi ve veritabanım silindi. Artık wordpress kullanmamaya karar verdim. Dünden beri düşünüyorum en sonunda kendi scriptimi yazmaya karar verdim ve araştırmalarım sonucu php öğrenmeye karar verdim. sizden ricam bu işe nereden ve nasıl başlayacağım öncesinde bilmem gerekenler nelerdir. benim amacım siteme yeni bir wordpress yazmak. Şimdiden teşekkürler... :?: :?: :?:

kullandığın bir eklentiden kaynaklanıyor olmalı açık..

bu arada arkadaşın dediği gibi çok iddialı girmişsin olaya:) bekleyip görmek istiyoruz :+1:

Re: Ynt: Yeter Artık...

Kendi yazdığın sistem bile açıklarla dolu olacaktır

8 yıldır wp kullanıyorum, bir dünya site yaptım, aldım sattım bi kez bile hacklenmedim.

Güvensiz eklentiler, güvensiz sunucular, iyi yapılandırılmamış yazma izinleri wp'e mal edilmemeli bence.

önemli olan hacklenmek değil bundan nasıl ders alacağını bilebilmek. cms kullanma demiyorum eğer ki iş yükü ağır sistemler yapmıyorsan günü kurtarmalık sistemler yapıyorsan cms kullan. ancak kendi ihtiyaçların doğrultusunda gelişen ve çok özel amaçları yürüten sistemleri yazabilmek için en az 1 sunucu taraflı 1 de kullanıcı taraflı yani 2 dil bilmelisin. he cms yapıpta güncelleştirmelerini takip etmezsen yaşadıkların normal olur. öyle 2 günde site hazırladım arkama yaslandım olmaz. ama kod öğrenmenizi destekliyorum. php öğrenecekseniz ilk olarak yerli bir basılı kaynak alın zira internette tüm bilgiler olsada neyi çalışacağınızı bilmeden veya hedefiniz olmadan toparlayamazsınız bilgilerinizi ayrıca tabletiniz olsa bile tabletten kod çalışılmıyor.
kolay gelsin ve başarılar.

girdap08' Alıntı:
8 yıldır wp kullanıyorum, bir dünya site yaptım, aldım sattım bi kez bile hacklenmedim.

Güvensiz eklentiler, güvensiz sunucular, iyi yapılandırılmamış yazma izinleri wp'e mal edilmemeli bence.

wordpress basit bir scriptkenden beri kullanııyorum. bence sizin sorununuz arkadaşın bahsettiği nedenlerden biri veya birkaçı..

BBNET
Geri