kasimtanyeli
Üye
Hocam link ölmüş sanırım. Tekrar paylaşabilir misiniz mümkünseprofilide içine attım hocam ince ayarları kendiniz ayarlayabilirsiniz.
ek olarak kıyıda flement temizlemek için script yazmıştım. duruma göre silebilirsiniz.
Hocam link ölmüş sanırım. Tekrar paylaşabilir misiniz mümkünseprofilide içine attım hocam ince ayarları kendiniz ayarlayabilirsiniz.
ek olarak kıyıda flement temizlemek için script yazmıştım. duruma göre silebilirsiniz.
Hocam 7. sayfada çözümü söylemişler birde youtube videoları var. Videolar daha ayrıntılıArkadaşlar bu şekilde kırılan filamenti nasıl çıkarabilirim?
Eski Anet A8 yazıcımda severek kullanırdım. Creality de pek gerek kalmadı ama FFF dosyasını paylaşırsanız deneyip karşılaştırmak isterim hocam.Bu yazıcılarda en dikkat edilmesi gereken şey kalibrasyon ve babystep ayarı yapılmadan kullanmamak. Bu hata extruder kısmındaki sert plastik aparatın kırılmasına sebep oluyor.
3d yazicilar için kullanilabilecek en iyi dilimleme programı Simplify3D programı. İsteyenler için bu yazıcı için profil paylasabilirim. Simplify3D programı da elimde var.
hocam paylaşırsanız memnun olurumBu yazıcılarda en dikkat edilmesi gereken şey kalibrasyon ve babystep ayarı yapılmadan kullanmamak. Bu hata extruder kısmındaki sert plastik aparatın kırılmasına sebep oluyor.
3d yazicilar için kullanilabilecek en iyi dilimleme programı Simplify3D programı. İsteyenler için bu yazıcı için profil paylasabilirim. Simplify3D programı da elimde var.
hocam paylaşırsanız sevinirizHocam link ölmüş sanırım. Tekrar paylaşabilir misiniz mümkünse
hocam nozzle nasıl değiştiriyorunuz bende de aynı sorun var tık tık ses geliyor filament akmıyorben de aynı şekilde tık tık ses gelmeye başladı bugün extruder söktüm dişlilerde hafif filament takılıntıları vardı ama tam nozzle girişinde filament kırılmış 240a kadar ısıtmama rağmen dün bir şey çıkmamıştı şimdi nozzle değiştircem kırmızı filament iyi değil sanki çok eriyor duman çıkıyor anlayamadım.
Nozzle tıkanmış ucu baya kötü olmuş komple değiştirdim çözüldü sorunum![]()
extruder kısmını sökmek gerekiyor hocam içinde filament parçası kalmış olmalı. youtube da detaylı anlatım videoları var. paket içinde çıkan alyan anahtar ile rahatlıkla yapılabilir. bu hali ile çok deneme yapmayın parça yalama olmasın.hocam nozzle nasıl değiştiriyorunuz bende de aynı sorun var tık tık ses geliyor filament akmıyor
Servisi aradım ve tablayı söküp altındaki soketleri sök-tak yapmamı söyledi. Yine düzelmeyince kargo ile gönderdim. Onarıp geri yolladılar. Aidata Bilişim servisi ilgileniyorEkli dosyayı görüntüle 80772creality yazıcı baskı ve kalibrasyonda bu hatayı veriyor.Çözümü hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
tamam hocam teşekkür ederimextruder kısmını sökmek gerekiyor hocam içinde filament parçası kalmış olmalı. youtube da detaylı anlatım videoları var. paket içinde çıkan alyan anahtar ile rahatlıkla yapılabilir. bu hali ile çok deneme yapmayın parça yalama olmasın.
soketleri tak çıkar yapmak şimdilik işe yaradı. Teşekkürler hocamServisi aradım ve tablayı söküp altındaki soketleri sök-tak yapmamı söyledi. Yine düzelmeyince kargo ile gönderdim. Onarıp geri yolladılar. Aidata Bilişim servisi ilgileniyor
Ekli dosyayı görüntüle 80806
Aynı anda sadece bir makara bağlanabiliyor hocam. Üç ayrı renk makarasını bağlayabilmek için ek bir donanım satın alınması lazım. Ancak kendinden çok renkli tek makara filamentler kullanılabiliyor doğal olarak.üç renk filement kullana biliyormuyuz?
bu bir arıza değil gibi hocam filament markanızı değiştirebilirsiniz. stabil ölçüde olan düzgün sarılmış makaralı bir filament kullanın. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen filament veya sıcaklık değeriniz yanlış olabilir. Filament tam eriyemediği için içeride şişiyor olabilir önce bunları farklı bir filament ile test edin.YAZICI SÜREKLİ FİLAMENT SIKIŞTIRIYOR. HER ÇALIŞTIRMA SONUNDA EXTRUDER KISMINI SÖKMEK GEREKİYOR. BU ARIZA İLE İLGİLİ NEREYLE GÖRÜŞMEM GEREKİR?
Bende de aynı sorun sürekli oluyordu. 3DBenchy (küçük gemi) bunu hafızasından yazdırdum ve düzeldi. uzun süredirde sıkışma olmadı. Tesadüfmü bilmem ama sıkışma olmuyor artık.YAZICI SÜREKLİ FİLAMENT SIKIŞTIRIYOR. HER ÇALIŞTIRMA SONUNDA EXTRUDER KISMINI SÖKMEK GEREKİYOR. BU ARIZA İLE İLGİLİ NEREYLE GÖRÜŞMEM GEREKİR?
bu bir arıza değil gibi hocam filament markanızı değiştirebilirsiniz. stabil ölçüde olan düzgün sarılmış makaralı bir filament kullanın. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen filament veya sıcaklık değeriniz yanlış olabilir. Filament tam eriyemediği için içeride şişiyor olabilir önce bunları farklı bir filament ile test edin
hocam milli eğitimin gönderdiği 3 renk filamenti kullanıyorum. Beyazı kullanırken hiç sorun yoktu.Kırmızıyı taktıktan sonra bu sıkıntı ortaya çıktı. Biraz inceledim kırmızı filament diğer renklere göre biraz kalın duruyor. Onu çıkartıp siyah ve beyazı kullanmaya devam edeyim dedim şimdi onları da sıkıştırıyor. Her kullanıp kapattıktan sonra açtığımda filament akmıyor. Sıcaklık ayarı için nasıl bir şey yapmam lazım hocam ?bu bir arıza değil gibi hocam filament markanızı değiştirebilirsiniz. stabil ölçüde olan düzgün sarılmış makaralı bir filament kullanın. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen filament veya sıcaklık değeriniz yanlış olabilir. Filament tam eriyemediği için içeride şişiyor olabilir önce bunları farklı bir filament ile test edin.
hocam aynı marka filament olsa bile sıcaklık değerleri farklı olabiliyor. bunu bulabilmek için yazıcınıza uygun temp tower modellerini basmanız lazım her yeni filamentte. böylelikle ideal sıcaklığı tespit edebilirsiniz. kırmızı kalın geldiyse ekstruder dişlilerine filament tozu takılmış olabilir. sonraki renkler uygun olsa bile dişliler dönmesi gerektiği kadar dönemiyordur. bu yüzden daha önce güzel baskı aldığınız ayarı kullanmadan önce ekstruder ı temizleyin sonra baskı alın. temp tower için kullandığınız slicer programının içinde arama yapabilirsiniz.hocam milli eğitimin gönderdiği 3 renk filamenti kullanıyorum. Beyazı kullanırken hiç sorun yoktu.Kırmızıyı taktıktan sonra bu sıkıntı ortaya çıktı. Biraz inceledim kırmızı filament diğer renklere göre biraz kalın duruyor. Onu çıkartıp siyah ve beyazı kullanmaya devam edeyim dedim şimdi onları da sıkıştırıyor. Her kullanıp kapattıktan sonra açtığımda filament akmıyor. Sıcaklık ayarı için nasıl bir şey yapmam lazım hocam ?
Aşağıdaki resimdeki ayarı kapatın.Merhaba arkadaşlar. Creality print programında dilimleme yaptığımda şeklin içini boş bırakıyor. Thinkercad de modellediklerimde de aynı sorun oldu. Thingiverse den indirip dilimlediğim 3d modellerde de aynı problem oldu. Acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Dolguyu %100 yapsam bile modelin içi önizleme kısmında boş görünüyor.