Yenilikçi Sınıf 3D Yazıcısı -Creality K1C

Kodla Büyü
Arkadaşlar bu şekilde kırılan filamenti nasıl çıkarabilirim?

Ekli dosyalar

• 3d.webp
    3d.webp
    26.5 KB · Görüntüleme: 186
Bu yazıcılarda en dikkat edilmesi gereken şey kalibrasyon ve babystep ayarı yapılmadan kullanmamak. Bu hata extruder kısmındaki sert plastik aparatın kırılmasına sebep oluyor.
3d yazicilar için kullanilabilecek en iyi dilimleme programı Simplify3D programı. İsteyenler için bu yazıcı için profil paylasabilirim. Simplify3D programı da elimde var.
Eski Anet A8 yazıcımda severek kullanırdım. Creality de pek gerek kalmadı ama FFF dosyasını paylaşırsanız deneyip karşılaştırmak isterim hocam.

Bu yazıcılarda en dikkat edilmesi gereken şey kalibrasyon ve babystep ayarı yapılmadan kullanmamak. Bu hata extruder kısmındaki sert plastik aparatın kırılmasına sebep oluyor.
3d yazicilar için kullanilabilecek en iyi dilimleme programı Simplify3D programı. İsteyenler için bu yazıcı için profil paylasabilirim. Simplify3D programı da elimde var.
hocam paylaşırsanız memnun olurum

1000225084.webp
creality yazıcı baskı ve kalibrasyonda bu hatayı veriyor.Çözümü hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
ben de aynı şekilde tık tık ses gelmeye başladı bugün extruder söktüm dişlilerde hafif filament takılıntıları vardı ama tam nozzle girişinde filament kırılmış 240a kadar ısıtmama rağmen dün bir şey çıkmamıştı şimdi nozzle değiştircem kırmızı filament iyi değil sanki çok eriyor duman çıkıyor anlayamadım.

Nozzle tıkanmış ucu baya kötü olmuş komple değiştirdim çözüldü sorunum 👍
hocam nozzle nasıl değiştiriyorunuz bende de aynı sorun var tık tık ses geliyor filament akmıyor

hocam nozzle nasıl değiştiriyorunuz bende de aynı sorun var tık tık ses geliyor filament akmıyor
extruder kısmını sökmek gerekiyor hocam içinde filament parçası kalmış olmalı. youtube da detaylı anlatım videoları var. paket içinde çıkan alyan anahtar ile rahatlıkla yapılabilir. bu hali ile çok deneme yapmayın parça yalama olmasın.

Gönderilen filamentleri bitirip yeni filament sipariş eden oldu mu? Aynısından mı aldınız yoksa farklı marka denediniz mi? Sipariş vermeden sizlere sormak istedim

üç renk filement kullana biliyormuyuz?
Aynı anda sadece bir makara bağlanabiliyor hocam. Üç ayrı renk makarasını bağlayabilmek için ek bir donanım satın alınması lazım. Ancak kendinden çok renkli tek makara filamentler kullanılabiliyor doğal olarak.

Ben creality nin filament ini kullanıyorum şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Fiyat olarak ucuz filamentlerden Bir tık fazla ama sorun yaratmamasının daha önemli olduğunu düşünüyorum

YAZICI SÜREKLİ FİLAMENT SIKIŞTIRIYOR. HER ÇALIŞTIRMA SONUNDA EXTRUDER KISMINI SÖKMEK GEREKİYOR. BU ARIZA İLE İLGİLİ NEREYLE GÖRÜŞMEM GEREKİR?

YAZICI SÜREKLİ FİLAMENT SIKIŞTIRIYOR. HER ÇALIŞTIRMA SONUNDA EXTRUDER KISMINI SÖKMEK GEREKİYOR. BU ARIZA İLE İLGİLİ NEREYLE GÖRÜŞMEM GEREKİR?
bu bir arıza değil gibi hocam filament markanızı değiştirebilirsiniz. stabil ölçüde olan düzgün sarılmış makaralı bir filament kullanın. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen filament veya sıcaklık değeriniz yanlış olabilir. Filament tam eriyemediği için içeride şişiyor olabilir önce bunları farklı bir filament ile test edin.

Bende de aynı sorun sürekli oluyordu. 3DBenchy (küçük gemi) bunu hafızasından yazdırdum ve düzeldi. uzun süredirde sıkışma olmadı. Tesadüfmü bilmem ama sıkışma olmuyor artık.

bu bir arıza değil gibi hocam filament markanızı değiştirebilirsiniz. stabil ölçüde olan düzgün sarılmış makaralı bir filament kullanın. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen filament veya sıcaklık değeriniz yanlış olabilir. Filament tam eriyemediği için içeride şişiyor olabilir önce bunları farklı bir filament ile test edin

bu bir arıza değil gibi hocam filament markanızı değiştirebilirsiniz. stabil ölçüde olan düzgün sarılmış makaralı bir filament kullanın. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen filament veya sıcaklık değeriniz yanlış olabilir. Filament tam eriyemediği için içeride şişiyor olabilir önce bunları farklı bir filament ile test edin.
hocam milli eğitimin gönderdiği 3 renk filamenti kullanıyorum. Beyazı kullanırken hiç sorun yoktu.Kırmızıyı taktıktan sonra bu sıkıntı ortaya çıktı. Biraz inceledim kırmızı filament diğer renklere göre biraz kalın duruyor. Onu çıkartıp siyah ve beyazı kullanmaya devam edeyim dedim şimdi onları da sıkıştırıyor. Her kullanıp kapattıktan sonra açtığımda filament akmıyor. Sıcaklık ayarı için nasıl bir şey yapmam lazım hocam ?

hocam milli eğitimin gönderdiği 3 renk filamenti kullanıyorum. Beyazı kullanırken hiç sorun yoktu.Kırmızıyı taktıktan sonra bu sıkıntı ortaya çıktı. Biraz inceledim kırmızı filament diğer renklere göre biraz kalın duruyor. Onu çıkartıp siyah ve beyazı kullanmaya devam edeyim dedim şimdi onları da sıkıştırıyor. Her kullanıp kapattıktan sonra açtığımda filament akmıyor. Sıcaklık ayarı için nasıl bir şey yapmam lazım hocam ?
hocam aynı marka filament olsa bile sıcaklık değerleri farklı olabiliyor. bunu bulabilmek için yazıcınıza uygun temp tower modellerini basmanız lazım her yeni filamentte. böylelikle ideal sıcaklığı tespit edebilirsiniz. kırmızı kalın geldiyse ekstruder dişlilerine filament tozu takılmış olabilir. sonraki renkler uygun olsa bile dişliler dönmesi gerektiği kadar dönemiyordur. bu yüzden daha önce güzel baskı aldığınız ayarı kullanmadan önce ekstruder ı temizleyin sonra baskı alın. temp tower için kullandığınız slicer programının içinde arama yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Creality print programında dilimleme yaptığımda şeklin içini boş bırakıyor. Thinkercad de modellediklerimde de aynı sorun oldu. Thingiverse den indirip dilimlediğim 3d modellerde de aynı problem oldu. Acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Dolguyu %100 yapsam bile modelin içi önizleme kısmında boş görünüyor.

Merhaba arkadaşlar. Creality print programında dilimleme yaptığımda şeklin içini boş bırakıyor. Thinkercad de modellediklerimde de aynı sorun oldu. Thingiverse den indirip dilimlediğim 3d modellerde de aynı problem oldu. Acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Dolguyu %100 yapsam bile modelin içi önizleme kısmında boş görünüyor.
Aşağıdaki resimdeki ayarı kapatın.

Ekli dosyalar

• dilimleme.webp
    dilimleme.webp
    13.5 KB · Görüntüleme: 36
Şimdi arkadaşlar mutlaka bana katılmayanlar olacaktır. Ama pratikte uyguladığım ve %100 başarılı olduğum bir şeyi tavsiye olarak vermek zorundayım artık. Yine de uygulayıp uygulamamak size kalmış.
Öncelikle 2 sene önce Creality Ender 3 v3 aldım kendime. İlk 3 ay falan bir kaç defa filament sıkıştı, hatta benim hatamla da filament sıkıştırdım. Filamentler nemli olmasa da, kalın, ince vs olmasa da farklı markalarda da sorun yaşadım creality marka filamentlerle de en az 3 ya da 4 kez hotend vs söktüm dağıttım. Başıma bela aldığımı düşündüm. Sonra filament değiştirirken ekrandan çıkar mı sök mü ne bir seçenek var ya onu seçip filamenti yukarı çekiyorsunuz hani, ben de öyle yapıyordum. Hah onu bıraktım artık filamenti yukarı çekerek çıkarmadım ve bir daha ve o günden sonra 1 yıl boyunca ender 3 v3'te, okulumuza geldiği günden beri de K1C'de hiç sorun yaşamadım. Creality, Elas, Esun, Filamix, 3D Fix, Polymaker Polyterra, Porima, Eryone, Fibromast, Isanmate, Çinden bir kaç markasını bile hatırlamadığım filament ne varsa kullandım hiç sorun yaşamadım. Mersin gibi nemli bir bölgede nem almış filamentlerle de sorun yaşamadım. Ancak yine bir şerh düşmek isterim nemlenmiş filamentiniz kolay kırılıyorsa hotend içinde kırılabilir ona yapacak bir şey yok. Sınıfımda iki tane filament kurutma makinesi var onlarla düzeltmeye çalışıyorum.
Yöntem şu, mesela beyaz yerine kırmızı filament mi takmak istiyorsunuz. Hiç sıcaklığın kaç derece olduğu önemli değil işimiz sıcaklıkla değil şu an, önce beyaz filamentin ekstrudere girdiği yerden kesiyoruz yankeski ile sıfırlıyoruz. Sonra Ekrandan 220 dereceye alıp (Kırmızı filamentiniz 230 da çalışacaksa veya çıkardığınız beyaz eğer 240 ta çalıştıysa hangi değer yüksekseo derece ayarlayıp Çıkar diyoruz) nozülün ısınmasını bekliyoruz. Isınırken kırmızıyı beyazın arkasına hazırlayın yukarıdan yavaş yavaş motora doğru göndereceğiz zorlamadan sadece beyazın arkasından kırmızının da girmesini sağlayacağız o kadar. Ayarladığınız dereceye gelince beyaz aşağı inerken kırmızıyı yavaşça aşağı itiyoruz. Bir süre sonra beyazı itmeyi bırakıyor yazıcı öyle kalakalıyoruz o sırada tekrar Çıkar komutuna basıyoruz. Sıcaklık düşmüşe tekrar ayarladığınız dereceye ulaşıp beyazı tekrar nözülden aşağı çıkarmasını bekliyoruz ve o sırada kırmızı da gelmeye başlıyor. Bir süre sonra motorlar duruyor zaten beyaz yerine kırmızıyı takmış oluyoruz bu durumda. Belki de herkesin bildiği bir şeydir bilmiyorum ben kendim bu yöntemi buldum yapıyorum. Hiç tıkanma yaşamadım. Bu arada ender 3 v3 ile K1C'nin hotend kısmı nozülü falan aynı o nedenle iki yazıcıda ve en az 10 farklı filament markası ile denemişliğim vardır.
111.webp

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar bizim okulda 3d yazıcı yok ta meraktan soruyorum. İnternette pet şişelerden filament yapıldığını ve kullanıldığını görüyorum. Okullara verilen 3d yazıcılarda bu tarz bir filamemt deneyip iyi sonuç alan var mı acaba?

Geri