yeni okul sitesine resim sebebi ile şikayet edilcekmişim

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar okulumuzun yeni sitesini iyi kötü yaptım sayılır fakat bi problem çıktı tesettürlü bayan öğretmenler resim vermek istemiyorlar bi nevi cemaat kamplasması gibi birşey fakat içlerinden biri resim vermek istemediği halde müdür koyacaksın dediği için mebbisten resmini çektim ve koydum.şimdi size sorum şu olacak bizim site yapma yönetmeliğimiz ıvır zıvırımız var mı , (kendi içimizde oluşturduğumuz komisyon hariç ) bu konunun yasal yada yasal olmadığı ile ilgili bi madde varmı yada bu konuda fikri olan varmı !!!

hocam resmi kaldır! müdür olacak derse rızası yok de ve resmi yazı yazın öyle koyayım de! yada müdür adına bir kullanıcı oluştur. tebliğ et imzalattır şifresini verirken. sonra onun bilgisayarından onun kullanıcı adıyla onun yanında resmi tekrar yükle! isteyen koydutturur resmini isteyen koydutturmaz. bende tesettürlü olmayan hatta erkek olan arkadaşlarım var resme gerek yok diyen.

Komisyon başkanı olan okul müdürünün de imzası ile komisyon toplantı tutanağı hazırlayın geriye dönük. Komisyondaki herkesin imzası olsun. Alınan kararlarda da tüm öğretmenlerin fotoğraflarının web sitesinde eklenmesi önerisini müdür komisyon başkanı olarak yapsın. Sonra da oy birliği yada oy çokluğu ile (Siz karşı oy bildirebilirsiniz mesela) karar bağlayın. Birisi şikayet ederse de toplantı tutanağına istinaden bireysel olarak size karşı bir soruşturma olmaz. Olursa tüm komisyon üyelerine karşı açılması gerekir.

böyle saçmasapan şey mi olur ya.
ne biçim bi müdürmüş bu adam.
isteyen koydurur istemeyen koydurmaz.
hocam sen fotoyu kaldır.
onun yerine resim yok avatarı koy gitsin.
çok istiyosa müdür kendi eklesin.

kardeşim az yürekli olun yaa.vermek istemeyen vermez öyle saçma şey mi olur.ben bizzat koyma diyen bayan arkadaşlarımızın resimleri koymadım.soran idarecilere de koymak istemiyolar ve yönetmelik de yok.başlarım böyle düşüncede olan okul müdürlerine yawww.çok sinirleriyorum şu idarecilere.iyi olanları tenzih ederim....

sizin müdürün başka işi yok mu hocam.. Bütün işler bitti o mu kaldı?
öğretmen kadrosu oluşturmanın bir mecburiyeti olmadığı sadece idareci kadrosunun oluşturulmasının zorunlu olduğu mebweb panelde yazıyor ayrıca.

arkadaşlar bi önceki sitede avatar resmi koydum fakat müdür o ne öyle resmi site bu deyip kızdı.benlik bi sıkıntı yok ben tesettürlü resimlerini koymayı bile kabul ettim onlar öyle teklif etmişlerdi fakat müdür kabul etmedi kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı diye. herhalde bu işin çaresi müdür inat ederse komisyon tutanagı hazırlamak yada daha ileri gitmemesi için resimlerini kaldırmak

hadi ordan hadsiz diceksin o kendini bi b...k sanan müdüre..eşimin okulunda da müdür denen şey koyacaksın demiş resmini siteye.bende verme dedim bakalım napacak..bişe de yapamadı.onlar alışmışlar herşeye evet diyen öğretmenlere onun için astığım astık olmuşlar..şuç biz öğretmenler de herkes haddini, hakkını bilecek...hocam sen istersen yaparsın bu işi.ben karışmam git konuş öğretmenlerle de.isterlerse koyarım istemeyen kimsenınkını koyamam dedin mi bitti.yönetmelikte web sitenın içeriği hakkında bişe yok bildiğim kadarıyla.sadece imla kurallarına uygun olması gerkiyor.her okul kendine göre menüler koyuyor.

ya hayır arkdaş burda anlamadığım git müdürle derdini hallet bana niye sataşıyosun ! ben onu anlamadım ben yapmasam edebıyat ogretmenı ne bılıyım bılgısayardan anlıyan bı sosyal bılgıler ogretmenı gelıp bu sıteyı yapacak ! :verymad:

Şikayet ederse yerden göğe kadar haklı. Hiçbir öğretmen ve ogrencinin Fotografi izni olmadan yayımlanamaz. Kullanıcı izni şart. Aynı şikayette ogrenci de bulunabilir. Fotografi kaldırın imza çıkartın öğretmenlere isteyeninkini ekleyiniz, bunun başka yolu yok. İllerde olsun demenin de anlamı yok zaten

Kaldır.
Müdür hazretleri ısrar ederse resmi yazı iste.
Fotoğraf da olsa kişisel verilerin fahş edilmesi doğru değil.

meb.k12.tr mebbis gibi kapalı bir sistem değil.

g.cetin.66' Alıntı:
Arkadaşlar okulumuzun yeni sitesini iyi kötü yaptım sayılır fakat bi problem çıktı tesettürlü bayan öğretmenler resim vermek istemiyorlar bi nevi cemaat kamplasması gibi birşey fakat içlerinden biri resim vermek istemediği halde müdür koyacaksın dediği için mebbisten resmini çektim ve koydum.şimdi size sorum şu olacak bizim site yapma yönetmeliğimiz ıvır zıvırımız var mı , (kendi içimizde oluşturduğumuz komisyon hariç ) bu konunun yasal yada yasal olmadığı ile ilgili bi madde varmı yada bu konuda fikri olan varmı !!!

Yeni Sitem : http://www.karsataturk.meb.k12.tr/

hocam yanlış anlamayın ama sizin bakış açınız da yanlış cemaat kamplaşması ne demek. her türlü resim yayınlamak telif hakkı doğar. sizi zorlayan idarenizin bence kamplaşması, yanlış anlamayın. İdareniz gitsin istesin alsın size teslim etsin arada siz kalmayın. ki oluşturduğunuz web yayın kurulunda foto işlerinden sorumlu birisi vardır o istesin tabi oda siz değilseniz

g.cetin.66' Alıntı:

la gökhan ım biraderim korkma sana kimse bi şey yapamaz biz yanındayız :+1:

ben de koymuyorum, çok şükür ki siteyi yapan benim diyorum, yoksa herkesin görebileceği bi yerde kapalı birinin açık resminin ne işi var diye düşünüyorum, koymak istemiyosa zorla koyulmaz ya..

Basit bir form hazırlayın iş bitsin.
Okul web sitesinde fotoğrafımın yayınlanmasını istiyorum / istemiyorum..

imza sirküsü çıkartın. istemiyorum diyenlerin yayınlamayın...

ben müdür ve bütün müdür yardımcıları bir aradayken konuyu açtım söyledim ben koymak istemiyorum böyle bir zorunluk da yok zaten isim branş girdiği sınıfları falan koyalım yeter dedim. müdür ve bir yardımcısı resim olsun dediler. ben tepki göstereni size yönlendiririm dedim daha sonra resim koymak pratik bir işlem değil diye vazgeçtik.

O müdür olacak tip, mesele kılık kıyafetse kendi tipine baksın önce, o nasıl saçlar öyle, kılık kıyafet yönetmeliğine uygun mu? kesinlikle değil, eee o zaman geriye ne kalıyor ART NİYET. Yerinde olsam hiç sallamam, bende örtülü hocalarımıza sordum biri koy dedi diğeri koyma dedi. Ben ikisini de koymadım :)

mystreous' Alıntı:
sizin müdürün başka işi yok mu hocam.. Bütün işler bitti o mu kaldı?
öğretmen kadrosu oluşturmanın bir mecburiyeti olmadığı sadece idareci kadrosunun oluşturulmasının zorunlu olduğu mebweb panelde yazıyor ayrıca.
:+1:

koy bi silüet gitsin. takılma fazla. müdür ne karışır. kişi resminin yer almasını istemiyorsa.

g.cetin.66' Alıntı:

Hocam Kadromuz sayfasında bakarsanız ZORUNLU DEĞİL yazıyor.
Siz bu yazıyı gösterin kendisine müdürünüz kendisi eklesin fotoğrafları.

Ekli dosyalar

• kdr.JPG
    kdr.JPG
    42.1 KB · Görüntüleme: 405
BBNET
Geri