Yeni nesil ögrenci sorunu

Kodla Büyü

cihan_27

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kendi evladım dahil çocuklar kesinlikle ders çalışmak istemiyor. Hep kendini daha alt kademedeki çocukla kıyaslıyorlar. Nerde yanlış yapıyoruz. Fikirlerini belirten arkadaşlara teşekkürler.

İnsanlık tarihi boyunca aynı basiretsizlik suregelmistir. Senin babanda seni beğenmiyordu, onun babası da babanı .. senin çocuğun da kendi çocuğunu begenmeyecek. Bütün bunlar gelişmemiş beynin çağa ayak uyduramamasindan kaynaklanan bir şey... Benim çocuklarım da ders çalışmıyor ama çalışması da gerekmiyor zaten. Çünkü ders çalışma kültürü 40 sene öncesine ait bir gelenek, şimdiki zaman yapay zekalarin herşeyi hallettigi, tüm bilgiye 10 sn ye de ulaşıldığı bir zaman ve ders çalışıp bilgi hamallıgi yapmak ancak aptalların aptallara tavsiye edebileceği bir şey. Çağ insandan başka bir şey bekliyor. Onu görmek lazım. Bir sanayi ustası bir günde 50 bin TL kazanabiliyorken bir öğretmen onu bir ayda kazanabiliyor ve aynı öğretmen çocuğuna bir günde değil de bir ayda bu parayı kazanmasını tavsiye ediyor. İşin komik tarafı bu

Geçen seneki öğrencilerimi mumla aratıyor bu senekiler. Geçen sene devlet okulundaydım. Düşündüm ki, sosyoekonomik seviye yüzünden böyleler. Bu sene özel bir okuldayım ve bu senekiler de tamamen şımarıklar. Aptalların bile çözebileceği yazılı sorularını yapamıyorlar. Umursamıyorlar çünkü düşük alırlarsa anne babaları yönetime söyler notlarını yükselttirir. Yönetim zaten müşteri ne derse onu yapacak şekilde yaşıyor, dersin kimsenin gözünde değeri yok. Vicdanen kimseye haketmediği şekilde yüksek notta veremem. Ya yönetimle ya da müşterilerle tartışmalara gireceğim. Belki de işimden olacağım. Rızık ALLAH'tan ondan şüphem yok ama çevrenin seni işsiz görmesi psikolojik olarak bitiriyor. Bu öğrencileri gördükçe öğretmenlikten soğuyorum, duvara anlatsan duvar bile anlar ama bunlar anlamıyor.

Sıkıntı edilecek yönleri rahatlıkları. Derste sakız çiğnemenin, uyumanın vs... kötü bir şey olmadığını düşünüyorlar.(Sanki Marslı' lardan bahsediyoruz) Küfür çok sıradan, inst, Snapchat hayatın ta kendisi vs. Tam devletlerin aradığı insan tipi. Yönetilmesi kolay.

ilksms
Geri