Yeni müfredat internet sitesinden erişime açıldı. Hayırlı olsun. Aslında bu olay bile bir rotasyon. Şimdi başka yerlere yelken aciyoruz
KesinlikleTüm müfredatlarda taslak metinlerde nokta değişiklik yapılmadan onaylandığına eminim... Sizlere soruyoruz görüşlerinizi bekliyoruz dediler bu işleri bilen öğretmenler bu sözü ciddiye almadı biliyor herkes boşuna emek vermiş olacağını de desen kimse ciddiye almayacak... taslak metinler olduğu gibi yayınlanmış işte bu görüş meselesi aptalı kandırmaktan ibaret...
Bunu bende merak ediyorum. Hayalimizdeki Müfredatı oluşturalım diyorum amaHani bizim ders yok ki. Seminer döneminde neyi inceleyeceğiz biz?
Hani bizim ders yok ki. Seminer döneminde neyi inceleyeceğiz biz?
Formatör arkadaşlar da seminerde sorduğumuz soruların çoğu havada kaldı dedi. Uyguladıkça görecekmişler. Mesela bizim okulda matematikçiler vardı. Müfredatı anlatırken örnek verdi mesela pota yüksekliğini direk formül vermeden bulmayı anlatacağız. Kendi boyunuzu ve gölge boyumuzu ölçüp pota gölge boyunu ölçerek benzeriliği görmesini sağlayacağız. Sonra çocuk benzerliği, tanjantı görecek kendisi dediler.Müfredatı hazırlayan uzman ve akademisyenler öncülüğünde formatörler eğitildi. 9 bin formatör, eski ile yeni müfredatın farkını öğretmenlere aktaracak.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/...tamam-simdi-en-onemli-safhaya-gecildi-1043560
Programa baktım evet algoritma ve bilişim yazıyor ama içeriğini iyi okudunuz mu? Orada öyle yazmasının tek sebebi 9. sınıfta gösterilen mantık konusunda çocukların kafasında olan "Mantık bizim ne işimize yarayacak?" sorusunun cevap bulmasını sağlamak.Algoritma ve bilişim konularını matematikçiler anlatacak, açın programa bakın.
5. sınıf için bir derse baktım, sınıf ortamında 18 öğrenci vardı, kaç tane okulda 18 öğrenci var? Benim oğlumun sınıfında 32 kişi, bildiğim başka bir okulda 38'i geçmişti ve müdürü artık nakil almayın (sebebi isim yapmış okul, kendi mahallesine evine yakın okula götürmüyor, bu okula götürüyor çocuğu, kendi mahallesinde belki de 20 kişilik sınıfta okuyacak çocuk), çocuklara yazık ediyorsunuz diye söylüyordu.Sınıf İçi Örnek Ders Videoları:
Sınıf İçi Örnek Ders Videoları - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Sınıf İçi Örnek Ders Videoları - Türkiye Yüzyılı Maarif Modelitymm.meb.gov.tr