Yeni mufredat onaylandi

Kodla Büyü

hakimiyet001

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
829
Yeni müfredat internet sitesinden erişime açıldı. Hayırlı olsun. Aslında bu olay bile bir rotasyon. Şimdi başka yerlere yelken aciyoruz
 
Tüm müfredatlarda taslak metinlerde nokta değişiklik yapılmadan onaylandığına eminim... Sizlere soruyoruz görüşlerinizi bekliyoruz dediler bu işleri bilen öğretmenler bu sözü ciddiye almadı biliyor herkes boşuna emek vermiş olacağını de desen kimse ciddiye almayacak... taslak metinler olduğu gibi yayınlanmış işte bu görüş meselesi aptalı kandırmaktan ibaret...
 
Tüm müfredatlarda taslak metinlerde nokta değişiklik yapılmadan onaylandığına eminim... Sizlere soruyoruz görüşlerinizi bekliyoruz dediler bu işleri bilen öğretmenler bu sözü ciddiye almadı biliyor herkes boşuna emek vermiş olacağını de desen kimse ciddiye almayacak... taslak metinler olduğu gibi yayınlanmış işte bu görüş meselesi aptalı kandırmaktan ibaret...
Kesinlikle
 
Hani bizim ders yok ki. Seminer döneminde neyi inceleyeceğiz biz?
  • Bu form, öğretmenlerimizin tamamı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ortak metninin değerlendirilmesi amacıyla tasarlanmıştır.
  • Bu form, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ortak metninin değerlendirmesi yapıldıktan sonra mesleki çalışmanın yapıldığı okul/eğitim kurumu öğretmenlerinin ortak görüşü olarak doldurulacaktır.
  • Formda yer alan değerlendirmeler 26 Haziran 2024 tarihi mesai bitimine kadar mesleki çalışmanın yapıldığı okul/eğitim kurumu zümre başkanı koordinesinde veri.meb.gov.tr adresine işlenecektir.
Diyelim inceledik duygu ve düşüncelerimizi yazdık. Onaylanmış müfredata ne faydası olacak. Nerden baksan tutarsızlık!!!
 
Is bittikten sonra alinan görüşün kime ne faydasi olacak aradan zaman gececek su kadar milyon ogretmen inceledi bizde yürürlüğe koyduk denecek
 
geçen ay ilçe zümre başkanlarından da bir günde alanlarındaki değişiklikleri raporlamaları istendi. gönderen gönderdi, göndermeyene de bişey denmedi. ne işe yaradı bilmem...
 
Müfredatı "değişmeyen" alanlar -yani bilişim gibi- sadece ortak metin üzerinde seminer çalışması yapacaklar. Bilişim adına değişiklik olmaması üzücü. Lise BTY müfredatında değişiklik var ama unuttular mı bilerek mi eklemediler muamma? Kısa zamanda eklenir umarım.
 
Müfredatı hazırlayan uzman ve akademisyenler öncülüğünde formatörler eğitildi. 9 bin formatör, eski ile yeni müfredatın farkını öğretmenlere aktaracak.

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/...tamam-simdi-en-onemli-safhaya-gecildi-1043560
Formatör arkadaşlar da seminerde sorduğumuz soruların çoğu havada kaldı dedi. Uyguladıkça görecekmişler. Mesela bizim okulda matematikçiler vardı. Müfredatı anlatırken örnek verdi mesela pota yüksekliğini direk formül vermeden bulmayı anlatacağız. Kendi boyunuzu ve gölge boyumuzu ölçüp pota gölge boyunu ölçerek benzeriliği görmesini sağlayacağız. Sonra çocuk benzerliği, tanjantı görecek kendisi dediler.

Ben 2000 yılında ortaokulu bitirdim. Hiç unutmam matematik dersinde bize zaten öyle anlattılar. Halen de aklımda. Artı zaten öyle anlatıyordu hep öğretmenler.

2003-2004'te dersanede sınav hazırlığında da öyle anlatıldı bize benzerlik.

Zaten var olanı 100 küsür sayfalık ortak metinle süslediler diye düşünüyorum. Aslında değişen Tek şey kazanım yerine öğrenim çıktısı demek oldu.

Direk bilgi vermeyin çocuk kendisi sonuca gitsin deyip lgs ve yks de direk bilgi sormakta ilginç oluyor ya neyse.

Neyse hayırlısı olsun bakalım.
 
Son düzenleme:
Algoritma ve bilişim konularını matematikçiler anlatacak, açın programa bakın.
Programa baktım evet algoritma ve bilişim yazıyor ama içeriğini iyi okudunuz mu? Orada öyle yazmasının tek sebebi 9. sınıfta gösterilen mantık konusunda çocukların kafasında olan "Mantık bizim ne işimize yarayacak?" sorusunun cevap bulmasını sağlamak.

Ben de 9. sınıflara algoritma anlatırken özellikle karar yapılarına gelince ilişkisel ve mantıksal operatörleri anlatmaya başlarken ilk hafta gördüğünüzü mantık konusunda matematik öğretmeninize sordunuz mu; "HOCAM MANTIK BİZİM NE İŞİMİZE YARAYACAK?" diye konuya başlıyorum. Çocuklar sorduk ama bir şey demedi hocam net cevap vermedi diyor. O zaman onu beraber netleştirelim haydi deyip konuya başlıyorum. Bende kısaca mantık konusunu anlatıyorum dersimde. O konuda adamlar tutup algoritma, akış diyagramı anlatmayacaklar bizim gibi haftalarca. Detaylarda ayrıca diğer disiplinlerle ilişkisi kısmı var ve orada Bilgisayar bilimleri yazmakta.

10. Sınıfta ise Sayma, faktöriyel, olay, olasılık konuları var. Biz de algoritma tasarımı yaparken atıyorum 1'den 10'a kadar olan sayıların toplamını bulan program, sayının negatif mi pozitif mi olduğunu bulan program, girilen sayının mutlak değerini alan program gibi uygulamalar yapmıyor muyuz?

Mesela 9. sınıflara yine bu sene sordum; Sayının mutlak değerini alan programı yapın diye. Çocuklar epey düşündü. Eğer sayı < 0 ise mutlak değeri al değil ise aynın yaz vs yazdılar. Evet size öğretilen öyle ama kodlamada o olmaz. Bilgisayar mutlak değer almayı bilemez siz nasıl mutlak değer alınacağını kodlamadan dedim. Biraz kafa yorunca içlerinden birisi çıkıp cevabı verdi. Hocam sayı 0'dan küçükse -1 ile çarparız değilse aynen yazarız dedi.

Matematik öğretmenine anlattım böyle böyle diye. O bile düşündü düşündü mutlak değeri nasıl alırız diye. Dedim sayı 0'dan küçükse -1 ile çarparız bunu da mı bilmiyorsun dedim. Mantıklı biz hiç öyle düşünmedik ki. Hep direk önünde ne işaret olursa olsun pozitif çıkar diyoruz. Hep öyle öğretiyoruz dedi.

İşte onlarda neden böyle olduğunu çocuğun bulmasını isteyecek. Yani dersimizi merak etmeyin başka derslere yedirip haydi gidin kumda oynayın demeyecekler.

Biraz sakin olalım.
 
Sınıf İçi Örnek Ders Videoları:

5. sınıf için bir derse baktım, sınıf ortamında 18 öğrenci vardı, kaç tane okulda 18 öğrenci var? Benim oğlumun sınıfında 32 kişi, bildiğim başka bir okulda 38'i geçmişti ve müdürü artık nakil almayın (sebebi isim yapmış okul, kendi mahallesine evine yakın okula götürmüyor, bu okula götürüyor çocuğu, kendi mahallesinde belki de 20 kişilik sınıfta okuyacak çocuk), çocuklara yazık ediyorsunuz diye söylüyordu.
 
Ölçme değerlendirmeyi şeffaf yapayım derken Türkiye futbolu gibi rezil hale gelmiş gibi.Egitim çöplüğe döndü.egitim denen şey nedir ?mesela toplama çıkarma öğrettin bu çocuk kazanım tablosunu ne yapsın.sen burada ne yapmak istiyorsun.ogretime odaklı sistemler her zaman çöplüğe dönmüştür.ogrenmeyi öğrenme, bu Ölçme sistemi ile mi kazandıracaksin.belki öğretmen kazanıma değil de büyük resme odaklanmasini ister.ne karışıyorsun dershane müdürü?öğretim denen şeyle ekmek dağıtıyorsun fakat öğrencinin maya dan haberi yok.cunku belirtke tablosunda sorulmayacak:D sonra fırıncı olayım dediğinde valla il milli eğitim belirtke de sormayın demişti o yüzden maya önemli degil:D Ölçme değerlendirme yüzünden geri kalmamissin.dersanecilik ruha işlemiş ondan dolayı maarif model,futurist model de getirsen sen dershaneci kafadan kurtulmadan düzelmez.
 
Norvecte insansız marketler var.Çin karanlık fabrikalarında yapay zeka ile insansız şekilde araba yapıyor.Bir sınıf öğretmeni olarak yazıyorum.Ders kitaplarını ücretli sat.Ilkokulda sınıf tekrarı getir bu kararı öğretmene bırak.Ortaokuldan sonra zorunlu egitimi kaldır.Inanin eğitim 10 sene ileri sıçrama yapar kalite gelir.
 
BBNET
Geri
Üst