Yeni Meb Şablonu ve Okula uygun renklerle

Kodla Büyü
Şablonları joomlaya güzel ayarlamışsınız, sizi tebrik ederim.
Fakat bu şablonlar şimdilik il ve ilçe meb sitelerinde zorunlu, ve bu şablon geldiğinden beri tüm il-ilçe mem web siteleri tabeladan ibaret hale geldi. Zorunluluk sonucunda tüm il ve ilçe mem lerin siteleri meb.gov.tr nin birer kopyası haline geldi. Şu ana kadar yapılmış en katı dayatmalardan birisi.
Eğer bu şablonu okul sitelerinde de zorunlu tutarlarsa html şablonu olduğu gibi atarım resmi yazı gelmedikçe de sitede hiçbir güncelleme yapmam. Kesinlikle firma sitelerine benzer bir tasarım yapılmış. okul siteleri için düşünülemez bile. Okul sitelerinde canlı renkler ile bol bol etkinlikler olması gerekirken bu şablon bir firmanın açılış sayfası gibi. Ayrıca siteye giren kişi sanki okul sitesine değil de devlet dairesi sitesine giriyormuş izlenimi yaşıyor.
Bu şablonun en kısa zamanda il ve ilçe mem lerden kaldırılması dileğimle

Hocam zaten bu şablon dediğiniz gibi sadece il ve ilçe memler için. Okulların şablonu MEB tarafından yayınlanmadı. Ve resmi bir yazı olmadan da ben kendi sistemimi değiştirmem.

biltek2007' Alıntı:
Hocam zaten bu şablon dediğiniz gibi sadece il ve ilçe memler için. Okulların şablonu MEB tarafından yayınlanmadı. Ve resmi bir yazı olmadan da ben kendi sistemimi değiştirmem.
+REP

resmi yazı gelmedikçe bence de sitenizi değiştirmeyin

arkadaşlar ister değiştirin istemezseniz değiştirmeyin elbette zorunluluk yok... biz sadece yaptık çeşitli forumlarda bunları arayan çok kişi vardı... ayrıca okul sitelerin maalesef bir çoğunda hiç yakışmayan şablonlar var.. korsanından tutunda meb yönetmelikle belirttiği renkler dışında ne arasanız var...

şu an 1 saat incelesem onlarca korsan içerik kullanan meb sitesi bulurum...
biz sadece 10 tl bağış şartı ile sunuyoruz... bu bir satış değildir... konunun altında da belirttiğim gibi 10 tl ye satış olmaz...
ha gidip elbette yoo theme, youjoomlai joomlart, templatemonster gibi sitelerden de alım yapabilirsiniz.. verirsiniz 100-150 tl alırsınız temanızı kullanırsınız ya da free sitelerde var dediğim gibi tercih meselesi..

site kurduk hepsi bu beğenen ve destekleyen arkadaşlara teşekkür ederim...

ben bu şanlonu hala seveemedim karışık geliyor bana acaba tek banamı böyle geliyor bilmiyorum ama sevmiyorum

meb in ana şablonunda kullandığı küçük arka planlar karışıklık yaratıyor biz onları kaldırdık burada daha sade...

fikrix' Alıntı:
arkadaşlar ister değiştirin istemezseniz değiştirmeyin elbette zorunluluk yok... biz sadece yaptık çeşitli forumlarda bunları arayan çok kişi vardı... ayrıca okul sitelerin maalesef bir çoğunda hiç yakışmayan şablonlar var.. korsanından tutunda meb yönetmelikle belirttiği renkler dışında ne arasanız var...

şu an 1 saat incelesem onlarca korsan içerik kullanan meb sitesi bulurum...
biz sadece 10 tl bağış şartı ile sunuyoruz... bu bir satış değildir... konunun altında da belirttiğim gibi 10 tl ye satış olmaz...
ha gidip elbette yoo theme, youjoomlai joomlart, templatemonster gibi sitelerden de alım yapabilirsiniz.. verirsiniz 100-150 tl alırsınız temanızı kullanırsınız ya da free sitelerde var dediğim gibi tercih meselesi..

site kurduk hepsi bu beğenen ve destekleyen arkadaşlara teşekkür ederim...

sen güzel yapmışsın hocam. sana sözümüz yok.emeğine sağlık
Yalnız birkaç şey soracağım meb şablonunda MEB, üst menüye dokunamazsın diyor üst bölümdeki açılır menüler ve orta bölümdeki reklamlar meb.gov.tr sitesiyle aynı olacak diyor. senin demoda aynı değil. açılır menüler meb.gov.tr nin aynısı değil görme engelliler ve site haritası çalışmıyor. tabii demolar böyle satın alınca indirdiğimz temada eğer açılır menüler meb sitesiyle aynıysa , görme engelliler ve diğer bölümler çalışıyorsa bişey diyemem. Yalnız MEB, bunu okullara zorunlu tuttuğunda aynı ilçe memler gibi sabit ve değişmeyen bölümler aynı kalacaktır. Ayrıca MEB http://www.meb.gov.tr/sablon/internet_sayfaları_2012.pdf adresindeki yazısında sayfa üst tasarımını kesinlikle değiştiremezsin diyor sen ne kadar okul öncesi için ayrı ilköğretim için ayrı yapsan da bakanlık sadece orjinalini kullanacaksın diyor. bence temel dayanağın bakanlık genelgesi olmalı. Çünkü satın alacak kişiler bu temayı beğendikleri için değil, bakanlık bunu zamanında il - ilçe memlere zorunlu tuttuğu için alacaklardır.

bu arada asıl eleştiri noktam bakanlığın katı uygulamasını beğenmiyorum. Bu şablonu il ve ilçe memlere zorunlu tutmak büyük bir hataydı.birçok ilçe mem in sitesi pırıl pırıldı girenler il-ilçe ve okullar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oluyordu.
şimdi hepsi bakanlığın sitesinin bir kopyası haline geldi ve tüm özgün çalışmalar yok oldu.yeni meb şablonda sitenin ancak % 20 lik bir bölümünü güncelleme hakkı veriyorlar.Kendi sitenin açılır menülerini değiştirme hakkın yok.siteye giren kişi öncelikle zorunlu ve değiştirilmeyen % 80 lik bölümü görüyor.senin güncellediklerin ya görünür ya görünmez. Böyle birşey insan aklına mantığına yakışmıyor
eğer okullara zorunlu tutarsa bence büyük bir hata yapar.

menülerimiz joomla menü ayarlarından ayarlanabilmektedir...statik değildir...
okuluna uygulayacak arakadaşlar kendi menülerini de kullanabilirler...il ilçelerde menü ayarlarından ayarlayabilirler...görüntü aynı ne de olsa...
orta reklam alanının modülü var resimleri kendimizi güncelleyebiliyoruz...

güle güle kullanın

görme engelliler ve site haritaları bölümüde sadece birer link...kendi görme engelliler bölümünüzü oluşturup linki güncelleyiniz...

hocam benim de aklıma şu soru geliyor... meb in kendileri için yaptıkları bu siteyi değiştirip okullarda kullanırsak yasal sıkıntı yaşarmıyız acaba :shock:

ya bende bir şey sorucam (joomla yeni öğrenecem) bu şablonda banner kısmında ve renklerde değişiklik yapabiliyormuyoz bu sitelere video yüklenirmi

Videoları embed kodlarıyla ekleyebilirsiniz ya da sınırsız hostinginiz varsa kendi sunucunuzdan koyabilirsiniz. Kodların tamamı sizin elinizde olacak temanın css dosyasından değişikler yapabilirsiniz. Online panelde renk değişiklik alanı yok. Ama biraz kurcalarsanız rahatlıkla yapabilirsiniz.

ben yasal sıkıntı olacağını düşünmüyorum zira amaç güzel bir şeyler ortaya koymak.. Öyle okul siteleri var ki sağı solu korsan içerik kaynıyor. Zira şablon il ve ilçe memlerde kullanılıyor siz onun okula uygun renkleriyle kullanacaksınız.

Arkadaşlar şu bölüme dokunulamaz derken, eğer yaptığınız site estetik bir özelliğe sahipse buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Fakat öyle okul siteleri de yapılıyor ki renk cümbüşünden başka bir şey değil. Bu abartılı web tasarımların önüne geçmek için ülke genelinde katı kurallı gibi gözüken bazı maddeler konuluyor. Fakat dediğim gibi estetik açıdan bir bütünlük ve mükemmellik yakalamış, amacı doğrultusunda abartı olmadan tasarlanmış web siteleri için bu maddeler çoğunlukla uygulanmıyor.

Yine de müfettişin gelip gördüğünde itiraz etme hakkı bulunuyor. Çoğunlukla estetik tasarlanmış olan fakat meb'in maddelerine uymamış olsa bile müfettişler de çoğunlukla beğeniyor ve takdir ediyor.

fikrix' Alıntı:
ben yasal sıkıntı olacağını düşünmüyorum zira amaç güzel bir şeyler ortaya koymak.. Öyle okul siteleri var ki sağı solu korsan içerik kaynıyor. Zira şablon il ve ilçe memlerde kullanılıyor siz onun okula uygun renkleriyle kullanacaksınız.
siz okul siteleri için korsan içerik kullanıyorlar diye yazmışsınız. acaba sizin tema yaparken kullandığınız programlar orjinal mi? ve hangi fremework sistemini kullanıyorsunuz?
bunu yazma nedenim geçenlerde sizden tema satın alan bir arkadaş buraya destek mesajı yazmıştı. sitesinde bir javascript virüsü vardı ve ben bu virüsü araştırdım artister programının cr-acklı kullanılmasından kaynaklı bir virüs olduğu konusunda yorumlar yapılmıştı.

k.cokol' Alıntı:
fikrix' Alıntı:
siz okul siteleri için korsan içerik kullanıyorlar diye yazmışsınız. acaba sizin tema yaparken kullandığınız programlar orjinal mi? ve hangi fremework sistemini kullanıyorsunuz?
bunu yazma nedenim geçenlerde sizden tema satın alan bir arkadaş buraya destek mesajı yazmıştı. sitesinde bir javascript virüsü vardı ve ben bu virüsü araştırdım artister programının cr-acklı kullanılmasından kaynaklı bir virüs olduğu konusunda yorumlar yapılmıştı.

Kullandığımız tüm yazılımlar orijinal lisanslıdır.

İlgili arkadaşa forum dışından iletişime geçilmiş yardımcı olunmuştur. Virüs bulaşabilir. Ancak bu bizden indirdiğiniz dosyaların virüslü olduğu anlamına gelmez. Hosting firmalarında bazı virüsler index.php ve index.html dosyalarının hepsine sıçrama yapar. Mesela bahsi geçen virüs joomlanın admin paneline sıçrama yaptığını daha önce gördük. Böyle bir durumda hosting firması virüsü temizler. Kaldı ki o arkadaş temayı ödeme yapmadan indrimişti. Biz de ödeme talep ettik. Sonra iyi niyetinden ötürü ona hediye ettik.

Bir sürü kişi satın aldı. Başka virüs olayı yaşanmadı.

Okul sitelerinin hepsi korsan içerik kullanıyor demedik. Kullananlar var dedim.

Saygılarımızla...

BBNET
Geri