Yeni ders saatlerinde Mantıksızlık!

Kodla Büyü

aktasankara

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kafam bir türlü basmadı...

Yeni ders çizelgesi taslağına göre ortaokul 5 ve 6 da 36 saat 7 ve 8lerde 37şer saat ders olacakmış

Bir meslek lisesinde bile 9. sınıfta haftada 30 saat 10 ve 11 lerde 35 saat 12lerde 38 saat ders varken

Bu ne mantıksızlık bu nasıl bir çelişkidir kafam basmadı, ilköğretim öğrencisine fazla ders saati lise öğrencisine az ders saati...

Siz önce haftada 36 saat ders verip ikili öğretim nasıl yapılır bi bunun cevabını verin akşam 7 de biter dersler artık :mrgreen:

Kademeli geçiş olacağı için bu yıl sadece 5. sınıflar 36 saat yapacak. Tekli eğitim yapan okullarda sıkıntı olmaz da ikili eğitimde ders sürelerini azaltmak gibi bir çözüme gidebilirler.
Bizim bölgede ikili eğitim yapan okullarda öğlenci devre 17:30-17:45 gibi paydos ediyordu. Kısa günlerde İstanbulda bile 16:30 gibi hava kararıyor.

fahrican' Alıntı:
Kademeli geçiş olacağı için bu yıl sadece 5. sınıflar 36 saat yapacak. Tekli eğitim yapan okullarda sıkıntı olmaz da ikili eğitimde ders sürelerini azaltmak gibi bir çözüme gidebilirler.
Bizim bölgede ikili eğitim yapan okullarda öğlenci devre 17:30-17:45 gibi paydos ediyordu. Kısa günlerde İstanbulda bile 16:30 gibi hava kararıyor.

evet bu sorunun çözümü için daha fazla düşünülmeli ve ders saati süreleri azalıyor ama tenefüsleri 15 dk yapacaklarmış birşey değişmeyecek ki sonra sıkıntı çıkmaz inşallah

cumartesi günlerinde eğitime devam edileceği konuşuluyordu. böyle bir açıklaması olabilir mi acaba

İkili eğitimden her okul tekli eğitime geçerse dedikleri olur ya da süper liseler varken nasıl oluyorsa o şekilde olur.

benim tahminim ders saatleri 30 dk ya indirecekler...teneffüste 5-10 dk olursa 1 ders kazanç olur...ilkokul kısmının da 5 ders olacağını düşünürsek bir çok okulda farkeden bir durum olmaz...yalnız bu kadar oynamaya ya onların ellerinde kalır, ya da bizim elimizde kalır...

geçen sene akime mesaj gönderdiğimde bundan bahsetmişlerdi arkadaşlar CUMARTESİ okul var...neyseki pazar tatil:d

yeni ders saatleri

Ekli dosyalar

• 196183_10151873757435026_1996357391_n.jpg
    196183_10151873757435026_1996357391_n.jpg
    197.7 KB · Görüntüleme: 1,065
şöyle de olabilir bir sınıfı 3 eşit parçaya böldüğümüzü farzedersek o sınıfın 1. parçası bilişim, 2. parçası görsel sanatlar, 4. parçası müzik dersi görür. yani 2 ders saati 6 ders saati gibi değerlendirilebilir.
yada ders süreleri 30 dk ya düşürülebilir.

internette dolanan bu çizelge doğru mu acaba? mebin sayfasında böle birşey yok..ayrıca 147 aradım onlar daha çalışmalar devam ediyor kesinleşen birşey yok dediler......etrafımdaki tüm okullar eski programdan normları belirlemişler....

Doğrudur hocam.Talim TERBİYE kurulu çalışmalarını yetiştirememiş.Normların girişi uzatıldı.Yeni ders çizelgesine göre yapılacak.Bakalım ne olacak ...

BBNET
Geri