Yeni bir Formatörlük....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenleri de formatör oluyor
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 24/11/2011 tarihli, 7865 sayılı ve “Formatör Öğretmen Yetiştirilmesi” konulu yazılarında; “18. Millî Eğitim Şûrasına ait kararların icra planına dönüştürülmesi 11/05/2011 tarihli ve B.08.0.TTK.0.01.02.01/3189 sayılı Makam onayı ile uygun görülmüştür.

Söz konusu kararların “Spor, Sanat, Beceri ve Değerler Eğitimi” konu başlığı altında yer alan 26 numaralı karar konusunda “Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin organize ettikleri sanat etkinlikleri, duvar gazetesi, şiir dinletileri ve yarışmalar gibi faaliyetlerde görevlendirilmek üzere, bu alandaki öğretmen sayısı göz önünde bulundurularak formatör öğretmen yetiştirilmelidir” denilmektedir.

Konu ile ilgili olarak Bakanlığımız sorumlu birimlerince belirlenen formatör öğretmen yetiştirme kriterleri yazımız ekinde gönderilmiş olup, Valiliğinizce yapılacak duyuru sonucunda bu kriterlere uygun olarak belirlenecek (büyük şehirlerden 3, diğer illerden ise 1) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerine ait T.C. kimlik no, adı-soyadı ve görev yeri bilgilerinin 30/12/2011 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi” açıklamasında bulundu.

Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenlerinin Formatör Öğretmenlik Genel Kriterleri:

1-Askerlik hizmeti yükümlülüğü bulunmaması,

2-Branşında ve kadrolu olarak görev yapması,

3-Okullarda yöneticilik (Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı ve Şef) görevi olmaması,

4-Hizmetinin en az 3, en çok 15 yıl olması,

5-Bilim ve Teknolojilerini kullanma becerisi yeterli düzeyde olması,

6-Bulunduğu ilde lider konumunda olabilme özelliğinin olması,

7-Formatör olarak görevlendirileceği ildeki diğer okulların bu konudaki öğretmenlerine gerekli eğitim faaliyetini verebilecek durumda olması,

8-Gerektiğinde konuyla ilgili olarak düzenlenecek hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılmayı taahhüt ediyor olması,

9-Yüksek Lisans, doktora mezunu olanlara öncelik tanınması.

1.gif

Re: Yeni bir Formatörlük....Yandılar..

o kadar özellik istemişler ama sadece kutlama ve anma törenlerinde sunuculuk yaptırırlar o kadar :D

bence bizim kökümüzü kazımak için bi girişim daha.
Neydi neydi bütün veriler merkezden gelicek. Öğretmenler de belli düzeyde Bilgisayar bilgileriyle işleri idare edecek. Duy da inanma.

her branşta formatürler istiyoruz. herkes yatsın bizim gibi.

Hayırlı olsun diyelim o zaman

Bizim kadar yorulmazlar, bizim kadar itibarsız da olmazlar. Bakın doğrudan eğitimlerden bahsetmişler. Yani diğer branşların formatörlüğü bile eğitici formatörlük. Bizimkisi amele formatörlük. Hiçbir branşta bizimki kadar angarya iş çıkmaz.

nesi süper yaa bu formatörlük yüzünden bilişimci almıyorlar.. herkes kendi işini yapsın!

-Bulunduğu ilde lider konumunda olabilme özelliğinin olması,

7-Formatör olarak görevlendirileceği ildeki diğer okulların bu konudaki öğretmenlerine gerekli eğitim faaliyetini verebilecek durumda olması,

Bu iki maddeden anladığım kadarıyla her okula bir formatör değil, her ile veya ilçeye bir formatör görevlendirilecek. O yüzden bizim formatörlük ile karşılaştırmamak gerekir.

Bizimkiyle alakası yok geçenlerde bir arkdaş burada gelen yazıyı paylaşmıştı ilde 3 kişi olacak diyordu.

Bildiğim ve uygulanan Formatörlük ve branşları şöyle;
Yabancı dil en az 2 öğretmen-Dyned...vs işleri için ilçe memde görevli(..vs kısmını bilmiyorum)
Beden Eğitimi- en az 1 kişi-Belirli gün ve haftalarda çelenk koyma, stad organizasyonları...vs(...vs varmı bilmiyorum)
Türkçe yada Edebiyat -neden olduğunu bilmiyorum çünkü var olan kişi yada kişileri hiç görmedim..
Birde Tky miydi neydi onun için vardı iki kişi okulun ilk günlerinde biziz dediler daha da görüşmedik...
Bir iki tane daha var yok tanıtımmış, projelermiş ama onları sadece var olduğunu biliyorum ama "erişim sağlanamadı" bu kişilere...

BBNET
Geri