Yeni Anayasa??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar şu aralar imralı ve çözüm süreci adı altında bişeyler oluyor ama sonucunda yeni anayasaya neler çıkacak bakalım..

bekleyip görmek lazımda böylesi konuları sevmiyorum forumda her an patlamaya hazır bomba gibi oluyolar ..

serkanaytekin' Alıntı:
367 önemli değil referanduma gider halkta evet der, evren anayasasından iyidir bu anayasa.
komik geldi. içinde ne olduğunun bilmeden övmen.

benim bildiğim şu an itibariyle memurluğu ve türklük kavramlarını kaldıran bir anayasa olacağı(ymış). bu nasıl iyi olabilir merakla bekliyoruz.

Tavizlerle dolu bir anayasa olması muhtemel, fanatik takım tutar gibi parti tutan halkımda onaylar.

referanduma apoyu koysak kabul ettiririz mantığıyla hareket ediyorlar.görüyorum ki haksız da değiller...

serkanaytekin' Alıntı:
367 önemli değil referanduma gider halkta evet der, evren anayasasından iyidir bu anayasa.
Hocam öyle deme, kötünün kötüsü var, peşin hüküm vermemek lazım, sorgulamak lazım, okumak, düşünmek, araştırmak, herkesi dinlemek lazım. Sonuçta bu özel idare kanunu değil, Anayasa. Daha iyi olabileceği gibi, evren anayasasını arar duruma da düşebiliriz. Yeni anayasa hazırlama süreci bence uzun olmalı, bazı odaklar bunu sulandırmak isteyebilir ama önemli değil sulansın, yeter ki halkın çoğunluğunun Anayasa'nın büyük oranını duymuş, öğrenmiş olsun. Ancak ben şu anda böyle bir bilgilendirme çabası görmüyorum, herşey kapalı kapılar arkasında yapılıyor yada daha birşey yapılmadı, en azından benim yeni anayasa hakkında hiçbir bilgim yok.

her_dem' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
komik geldi. içinde ne olduğunun bilmeden övmen.

benim bildiğim şu an itibariyle memurluğu ve türklük kavramlarını kaldıran bir anayasa olacağı(ymış). bu nasıl iyi olabilir merakla bekliyoruz.

komik gelmesi, darbeyle hazırlanmış, yüzlerce insanın gözyaşı ve acısıyla yapılmış anayasadan iyidir. Türk lük meselesine çok takıyor insanlar, herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, ancak türk değildir. sen kürt, arap vs. olan bir adama illaki türksün diyebilirmisin. Diyemessin.

Ben yeni anayasanın hayırlı olacağına inanıyorum, hele birde şu terör meselesi biterse var ya siz o zaman görün Türkiye yi. Zaten hakettiğimiz yerde değiliz ülke olarak teröre harcanan para ile neler yapılmazdı neler...

2010 referandumunda vatandaşın çoğu maddeleri okuyup incelemeden oy verdiği partinin görüşüne göre EVET ya da HAYIR dedi. Keşke madde madde oylama imkanı verilse idi. Vatandaşın hayrına olan maddeler olduğu gibi uzun vadede şerrine olan maddeler de geçti. Kenan Evreni ve 28 Şubatçıları yargılayacağız dediler ve gerçekten de yargılıyorlar. Ama normal vatandaş için günlük hayatta bir şey değişti mi ? Hayır. Yargının tarafsızlığı iyice şaibeli, torpil, adam kayırmacılık had safhada, işsizlik aynı, akaryakıt fiyatında dünyadaki birinciliğimiz aynı ...

Yeni anayasa da referanduma götürülürse aynısı olacak . Normalde yönetmelik değişikliği ile halledilebilecek kamu personeline kılık kıyafet serbestliği gibi bazı haklar verilirken iş güvencesi sulandırılır, başkanlık sistemi ve eyalet modeline geçişe izin çıkar. Kamuya personel alımı ve maaşlarının ödenmesi merkezden değil de o eyaletin seçilen valisi ve meclis üyelerinin belirlediği kurallar çerçevesinde olur. Merkez bankası İstanbul'a taşınacağına göre başkent de taşınabilir...

Hele bir taslağı hazırlayıp maddeleri ortaya getirsinler.

Anayasayı yılların hukukçusu , demokrasi ve halkların eşitliği adına 40000 kişinin katili yapıyor. O yüzden evren anayasasından iyidir heralde.

BBNET
Geri