Yeni alışveriş maceram :)

Kodla Büyü

muratci

Aktif Üye
2 gün önce bir internet sitesi üzerinden verdiğim buzdolabı siparişi bugün ben Taksimde bir toplantıdayken eve ulaşmış. Kargo yetkilisi buzdolabını indirmeden zili çalmış ve evdeki ablama sormuş "Evde misiniz? Buzdolabını biz mi taşıyacağız?". Evet yanıtını alınca tepkili bir şekilde hareket etmeye başlamış. Arabadaki arkadaşıyla indirmişler söylenerek apartman kapısına ulaştırmışlar. Bu arada apartman görevlisini ve babamı arayarak oraya yönlendirdim yardım etsinler diye. Asansörü kontrol etmişler bu buraya sığmaz bizde 3. kata çıkarmayız demişler. Bu arada babam oraya varıyor. Tutanak tutsunlar apartman kapısına bıraksınlar teslim al diyorum. Tutanak lafını duyunca daha da azgınlaşıp cevap vermeden hızlı bir şekilde buzdolabını adeta araç içine yıkmışlar. Apartman görevlisi ve babam engel olamadıklarını, konuşmadan ürüne özellikle zarar vermek istercesine sert bir şekilde kasaya atıp gittiklerini söylediler. Bunun üzerine şubeyi aradım. Şube, arkadaş tekmiş o yüzden buzdolabını çıkarmamış. Siz buradan gelir alırsınız dedi. Bölge müdürlüğünü aradım anlattım. Biz size dönücez dendi, dönmediler. Bende alışveriş sitesine iade talebinde bulundum.

Zaten internetten sürekli alışveriş yaptığım için az çok kargo firmalarını tanıdım. Bu üründe de seçenek yoktu ve mecburen kargo firmasının ismini göre göre siparişi verdim. Demek ki alışveriş sitesi ile beraber hangi kargo firmasıyla çalıştığı da önemli.

Şimdi ürün iade talebinin sonucunu bekliyorum. Muhtemelen kredi kartına iadede sorun çıkartacaklar.

Hangi kargo merak ettim. Benim aras ve mng ile aram iyi değil. Mngyi çok az kullanıyorum, ancak bazen aras mecbur denk geliyor ve hep sıkıntılı, hep sıkıntılı.
Tercihim ise Yurtiçi ve PTT kargo. :+1:

egunay' Alıntı:
Hangi kargo merak ettim. Benim aras ve mng ile aram iyi değil. Mngyi çok az kullanıyorum, ancak bazen aras mecbur denk geliyor ve hep sıkıntılı, hep sıkıntılı.

Yıllardır Aras ile aliş-veriş yapıyorum, hiç sorun yaşamadım. aksine diğer tüm firmalar sıkıntılı... :( Yerine göre değişiyor...

akrep026' Alıntı:
egunay' Alıntı:

Yıllardır Aras ile aliş-veriş yapıyorum, hiç sorun yaşamadım. aksine diğer tüm firmalar sıkıntılı... :( Yerine göre değişiyor...

Aynen hocam şubesine göre değişiyor.

hocam hepsi aynı amaç hizmet değil para kazanmak ticaret olmuş rekabet umrunda değil hiçbirinin çunku full calısıyolar iş cok yenı kalıtelı fırmalar beklıyoruz

Hızlıal dan sipariş ettim. Hızlıaldan memnunum şimdiye kadar.
Evet şubeye göre değişiyor. Bu şube zaten köy bakkalı gibi çalışıyor herşey heryerde. Nerden biliyorum? Çünkü kargolarımı çoğunlukla gidip şubeden almak zorunda kalıyorum. Geçenlerde evde yoktunuz gelin şubeden alın diye telefon ettiler yine. Geldiğiniz gün sabahtan akşama kadar 3 kişi evdeydik. Geldiğiniz saati söyleyin kameralardan bakayım dedim. Cevap yok. Mecburen gidip aldım yine şubeden. Ümraniye Yurtiçi Kargo.

Baban yumuşak yüzlü biriymiş.
Ben olsam o dolabı geri koyamazlardı. Babam olsa 3. kata çıkartırlardı.

Kapıcı da yanlarında o anda bende sürekli babamla konuşuyorum. Çok sinirliydiler diyor anlamsız şekilde, durdurmaya çalıştık fazla üsteleyemedik çekindik dediler. Bunlar buzdolabı taşıma konusunda otomatik sinirli oluyorlar anladığım kadarıyla. Taşıma konusunda baskı varki yönetimden bunlarda böyle davranıyorlar.

hemen bankanıza başvuruyorsunuz. parasını ödemiyorlar. tüketicilerle ilgili bir haberde okumuştum.

Şimdi aradım bankayı. Orada da yeni bir hikaye çıktı karşıma itirazlar sonucu 444'lü telefonlar ücretsize doğru gidince banlar 0850 kullanmaya başlamış. Bankanın söylediğine göre firmanın bankaya iade talebini iletmesi gerekiyormuş. Ancak öyle kredi kartından taksitler silinebilir dediler.

taşıyan kişilerede kızamıyorum. aslında haksızlar ama karın tokluğuna çalışıyorlardır eminim. adamlar resmen hayvan gibi çalışıyorlar. ne yemek var ne doğru dürüst sigorta. aylık düzenli maaşlarını bile alamıyorlar kazandıkları genelde çalıştıkları işyerlerinde şirketlerde kalıp gidiyor. 739 tl'lik maaşlarını bile gecikmeyle hatta birçok kesintiyle eksik alıyorlar. hatta büyük bir kısmı sürekli eksik alıyor diyebilirim. Kölelik hala bitmedi. 2012 aralık ayında müslümanım diyen herkes bunu kabullenmiş. askari ücretli çalışanları sanki normal çalışanlarmış gibi görüyorlar, kimse onların köle olduğunun farkında değil. hatta askari ücretli çalışanlar dahi bunun farkında değiller. nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlayamıyorum. şu aşağıdaki iki habere bakın..

arap prens 280 milyon dolara 853 yolcu kapasiteli bir uçağı sırf şahsi gezileri için alıyor
2.5 aylık bebek açlıktan ölüyor.
tüm hazır gıdalar GDO lu ve kanserli herkes biliyor hala üretiliyor ve hala tüketiliyor
vb. vb. vb..
baktığım herşey yanlış geliyor. kendim bile yanlışım. dünyada insan haricindeki her yapı muntazam işliyor. tek bozuk abuk sabuk davranan insan.

http://www.airkule.com/default.asp?page ... 2316&all=1
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17628349.asp

Hızlı al şikayet bölümüne yazdığım yazı sonucu bu mesajı göndermişler. İade talebi yanıtlanmadı henüz.
Değerli Müşterimiz,
Öncelikle yaşamış olduğunuz sorundan dolayı tarafınızdan özür dileriz.Siparişlerinizi verdikten sonra tarafımıza bu mesaj üzerinden dönüş yaparak kargo şirket değişikliğini söylemeniz durumunda siparişlerinizi MNG kargo şirketi ile gönderilecektir.
Saygılarımızla,
Hızlıal.com

tayinci42' Alıntı:
taşıyan kişilerede kızamıyorum. aslında haksızlar ama karın tokluğuna çalışıyorlardır eminim. adamlar resmen hayvan gibi çalışıyorlar. ne yemek var ne doğru dürüst sigorta. aylık düzenli maaşlarını bile alamıyorlar kazandıkları genelde çalıştıkları işyerlerinde şirketlerde kalıp gidiyor. 739 tl'lik maaşlarını bile gecikmeyle hatta birçok kesintiyle eksik alıyorlar. hatta büyük bir kısmı sürekli eksik alıyor diyebilirim. Kölelik hala bitmedi. 2012 aralık ayında müslümanım diyen herkes bunu kabullenmiş. askari ücretli çalışanları sanki normal çalışanlarmış gibi görüyorlar, kimse onların köle olduğunun farkında değil. hatta askari ücretli çalışanlar dahi bunun farkında değiller. nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlayamıyorum. şu aşağıdaki iki habere bakın..

arap prens 280 milyon dolara 853 yolcu kapasiteli bir uçağı sırf şahsi gezileri için alıyor
2.5 aylık bebek açlıktan ölüyor.
tüm hazır gıdalar GDO lu ve kanserli herkes biliyor hala üretiliyor ve hala tüketiliyor
vb. vb. vb..
baktığım herşey yanlış geliyor. kendim bile yanlışım. dünyada insan haricindeki her yapı muntazam işliyor. tek bozuk abuk sabuk davranan insan.

http://www.airkule.com/default.asp?page ... 2316&all=1
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17628349.asp

bu sistemin adına biz kapitalizm diyoruz artık değişmeli diyoruz bu böyle gitmez gitmemeli diyoruz ama sonunda "marjnal, anarşist, terörist" gibi etiketler yiyoruz..

murat hocam inşallah sorununuz çözülür.. çözülene kadar takipçisi olun, hakkınızı arayın.. yalnız sorunun -sinirli olmaları dışında- kargo çalışanlarından kaynaklandığını düşünmüyorum.. muhtemelen çalışma koşullarından dolayı o tarz bir davranış içerisine girmişlerdir.. kendilerine bir kamyon dolusu gönderi veriliyor ve belli bir sürede kamyonu boşaltıp şubeye dönmeleri isteniyor.. şubeye ve lokasyona göre değişmekle beraber günde 2-3 kamyon dolusu paket teslim etmeleri isteniyor kendilerinden.. yani 2-3 ekibin yapacağı işi tek ekibe yıkıyorlar.. yurt içi kargo firması acentelik anlayışıyla çalıştığından dolayı şubeden şubeye göre her şey değişebiliyor.. şube sahibinin çalışanlara yaklaşımı çalışanların da müşteriye yaklaşımına yansıyor.. sorunun büyük ihtimalle şube sahibinden veya firma merkezinin politikasından kaynaklandığını düşünüyorum.. ayrıca merak ettim de evde önceden kalma kargo evraklarını inceledim.. taşıma sözleşmesinde "eve teslim, kapıya teslim" yerine "alıcıya teslim" ibaresi kullanılmış.. sanki kelime oyunu yaparak uyanıklık yapmaya çalışmışlar gibi..

Her ikinizle de hemfikirim bu konuda. Tüm bu sorunlar sistemden kaynaklanıyor. Aç gözlü doymak bilmeyen insanların az maliyetle çok kar etme çabası.
Ancak yaşanan olay normal değil. Apartman girişinde ürünü teslim edip gidebilirler mesela. Bunu da yapamıyorlar. Ben daha sonra bir çözüm yolu bulurdum. 4 kişi + buzdolabı 3 kat yukarı çıkamadan dönüyor. Ama daha önceden de yaşadığım problemle ilişkilendirdiğimde şaşırmıyorum. Aslında adreste bulmak istemiyorlardı kimseyi.

-mng kargo ile istanbuldan buraya 2 günde geliyor.. adamlar 3 günde eve teslim edemiyor.. telefon açınca sizi evde bulamadık not bıraktık dediler.. koca bir yalan
-ups ile ilk kez geçen hafta çalıştım.. kargoda yazan adreste olamayacağımı söyleyince adamlar resmen peşimden dolaştı kıytırık bi dosya vermek için..

mutlucan' Alıntı:
-mng kargo ile istanbuldan buraya 2 günde geliyor.. adamlar 3 günde eve teslim edemiyor.. telefon açınca sizi evde bulamadık not bıraktık dediler.. koca bir yalan
-ups ile ilk kez geçen hafta çalıştım.. kargoda yazan adreste olamayacağımı söyleyince adamlar resmen peşimden dolaştı kıytırık bi dosya vermek için..
ups bir numara hocam :) o değil de karamanda görevlendirmelerden haberin var mı hocam.

hocam 7 gün içinde mazeret bildirmeksizin iade hakkın var ( cayma hakkı ) , araştır derim iade almak zorundalar,ancak bazı ürünleri kapsamayabiliyor

Ben de Yurtiçi kargodan yana çok sıkıntı yaşadım. defalarca ürünü getirip evde yoksunuz deyip geri götürdüler. Zaten evin boş kalması münkün değil çünkü bebeklerim ve bakıcım var. Yani evde mutlaka biriler i var. ama yoktunuz diye bide ısrar etmezler mi? Buradaki Yurtiçi kargo çalışanları inanılmaz ukala sorumsuz ve iş ahlakından yoksun. Bende kaç kere merkezi aradım şikayet ettim ama malesef bişey değişmedi. En az bunun gibi 7-8 sorun yaşamışımdır yurtiçi kargoyla artık onlarla mecbur kalsam da çalışmıyorum. Nefret ediyorum

şubeye göre değişiyor o. bende bir ara hepsiburada mini buzdolabı almıştım aras kargo telefon açtı aynen şunu dediler " internetten alışveriş yapmışsınız beyfendi gelin alın " hehehehehehehe dedim kapat o dükkanı git evine yat uyu. 300 tl lik buzdolabı nı getirtmek için 100 tl lik telefon faturası ödemek zorunda kaldım onun haricinde epey uğraştım ama getirdiler. suratları 5 karıştı dedim ben sizden çok memnun kaldım her alış verişimde size söyleyecem getirsinler diye. bu arada ben köyde kalıyodum o dönem biraz da ondan sıkıntı yaptılar ama gen de hoş değil. sonra köydekiler hoca buraya ilk defa senin sayende kargo geldi dediler

Bazı yorumları anlayamıyorum.

Düşük maaş almaları o adamlara o şekilde davranma hakkını vermez.

Durumu bir de sikayetvar.com'da da yaz. Benim bildiğim rekabet arttıkça kalite artar. Bizde aksine eticaret ve lojistik firmaları rakebet arttıkça işin .... çıkarıyorlar.

Bende bu aralar yurt içi kargo ile sıkıntı yaşadım. Bir tane elektrikli soba aldık ama pazartesi günü saat 9 da dağıtıma çıktı. yürümeyle 10 dk lık mesafedeki adrese saat 5 e kadar kargoyu teslim edemediler. Sonra bölge müdürlüğünü aradım zar zor Salı günü teslim aldık. Adamları aradım defalarca ama hiç bir şekilde ilgilenmediler. Tövbe ettim yurt içi kargoyla bir daha çalışmam

bölgesel olarak değiştiğine bende katılıyorum.bende onlarca kez internetten alışveriş yaptım.en sorunsuzu yurtiçi diyebilirim...

Bir sefer gırtlak gırtlağa geldim. Geldik yoktunuz dediler klasik her zamanki gibi. Gittim epey bir bağırış çağırış oldu. 2-3 kişi üzerime yürümeye kalktı yanımda çocuğum varken. Genel merkeze falan şikayet ettim ama hikaye. O zamandan beri o şube ile çalışmam hatta Aras ile çalışmamaya özen gösteririm. Diğerleri ile sorun yaşamadım mı yaşadım sanırım içlerinde en iyisi UPS...

Dün şikayetvar'a yazmaya çalıştım. Fakat 8 kez denememe rağmen yayınlanmadı. Farklı tarayıcılarla denedim yine olmadı. Ya dün akşam serverlarında bir sorun vardı yada yeni şikayet almama konusunda ortaklarıyla birlikte karar aldılar onu uyguluyorlar :) Bende akşam şikayetvar iletişim bölümüne mesaj attım. İletişim formu gayet düzgün tek seferde çalıştı.
Onlarda sisteme (düzene) çeşitli menfaatler için dahil olmuş olabilirler.

arkadaşlar internet üzerinden yaptığınız alışverişlerde 7 gün içinde kargoya verilmezse hele bi de kredi kartından yaptıysanız tüketici hakları heyetine gidip bir dilekçeyle iadesini istiyormuşsunuz. eğer bunu yapmazsanız zaten 7 günü geçtiği için tüketici haklarına bildirseniz de paranızı geri alamıyormuşsunuz.

sanalreyonum.com sitesinden yaptığım alışverişte 41 gün oldu hala iade etmediler. sorun üstüne sorun yaşattılar. tüketici haklarına gittim, şikayet ettim. Ordaki görevli bilerek 7 günü geçirip kargoya veriyorlar. geri iade süresini geçiriyorlar. siz paranızı alamazsınız ama biz yine de başvurunuzu alalım dedi. Eğer ödemeyi yaptıktan sonra 7 gün içinde gelip ürünümü yollamadılar iadesi diye belge varmış (tam ismini hatırlamıyorum) onu doldursaymışım o zaman bu bir kanıt olabilirmiş...

sizde de benzer bir durum olabilir. kargoda geçen süre, şu an beklediğiniz süre 7 günü geçince itiraz süresi doldu diye iade almayabilirler. ben hala uğraşıyorum. ama yapabileceğim bişey de kalmadı. bankaya da itiraz dilekçesi verdim. bekliyorum..

Ben firmalardan çok şubelerden şikeyetçiyim. Büyük bir firmanın şubesi işini düzgün yapmıyor ve şirketi de zan altında bırakıyor. Aynı firmanın farklı şubelerinden farklı tepkiler alınabiliyor.

Bir kargo maceramda yurtiçi kargo şubesini şikayet ettim direk genel müdürlüğe en son bir kutu çikolata göndermişti yurtiçi kargo genel müdürlüğü özürlerini içeren...

BBNET
Geri