Yeni çizelgeye göre 6-7-8lerde ders seçimi

Kodla Büyü

algoritmax

Aktif Üye
arkadaşlar bu konuyla ilgili çok araştırma yaptım ama mantıklı bir cevap bulamadım. aslında çok basit bir soru ve cevabı gözümden kaçtı.

bugün okul müdürü 6-7-8lerde seçmeli ders seçilemeyeceğini söyledi. çünkü yeni çizelgede 6. sınıflarda 28, 7. sınıflarda 29, 8. sınıflarda 29 saat ders var. şimdi bu yeni çizelgedeki zorunlu ders saatleri bu yıl uygulanmayacak mı? 6-7-8. sınıflar ders saatleri olarak geçen yılki gibi mi devam edecek? çünkü atıyorum 8. sınıf öğrencileri bu yıl haftada 30 saat ders görecek zaten 29u zorunlu ders.(rehberlik/kulüp hariç) geriye tek bir ders saati kalıyor, onu da bilişim mi seçicez?

belki defalarca tartıştınız bu konuyu ama bir cevap alırsam ya da konunun tartışıldığı linki alırsam çok sevinirim.

Hocam yeni çizelge sadece 1 ve 5. sınıflarda uygulanacak diğerleri önceki yılda uygulanan sistem...

arkadaşlar konu ile ilgili değil ama formatörler 15 saat derse girmek zorunda dendi toplantıda birde branşım dışında fen dersine girebilirmiyim

hocam yeni sistem orta kademe için 5. sınıfta uygulanıcak. 6-7-8ler eski sisteme göre devam
seneye 5-6
2 sene sonra 5-6-7
ve daha sonra hepsi...(tabe o zamana kadar sistem gene değişmezse :puhaha: )

benm bildiğim 6-10 saat arası ama maalesef bizde de 15 saat zorunluluğunu koydular. eger formatörsen girme başka derse. yok değilsen öğretmen ihtiyacına göre mevcut şartlar altına resime bile girebilirsin hocam

BBNET
Geri