İşlemci AMD olduğundan, internette lenovo'nun bu modeli( Ideapad3 15ADA05) için driver yüklemeye gerek yok denmesi ve yukarıda da sürücüyü yükleyip sonuç alınamadığı paylaşımını görünce IRST driver'ini yüklememiştim. Yine araştırmaya devam derken gördüğüm, aşağıda linkini paylaştığım forumdaki Intel RST driver'ini yüklediğimde sorun çözüldü. Orada kurulum ekranında driver'i yükleyerek sorunu çözmüşlerdi ben bilgisayar açıkken yükleyip ardından imajı kurmayı denedim ve sorunsuz kuruldu.Merhaba, Lenovo Ideapad3 AMD Ryzen3 NVMe diskli Win11 Pro 25H2 yüklü laptoba imajı ventoy ile yüklemeye çalıştığımda windows kurulum ekranına hiç geçmedi. Rufus ile denedim, windows kurulum ekranına geçti ama bu sefer "Donanımı görüntülemek için sürücüyü yükle" uyarısı verdi(görseldeki).Sorunu çözmek için denediklerim:
*BIOS'ta Secure Boot'u Disable, Boot Mode'u Legacy yapıldı.
*Laptobun tüm usb port'ları ile imaj yükleme denendi.
*Farklı usb ile denendi(kingston-sandisk).
*Sorun imaj'da olabilir mi diye Microsof'un sitesinden Media Creation Tool ile Win11 indirip rufus-ventoy ve tool'un kendisiyle oluşturduğum usb ile denendi.
*İnternet'te bu sorun için intel'in sürücüsünü yükleme öneriliyordu ama laptop Amd olduğundan bir sürücü yüklemedim.
* @doganytu hocamın tüm sistemler için olan win10 imajını denedim.
Sorun çözülmedi.Böyle bir sorunla karşılaşıp çözebilen var mı arkadaşlar? Ya da farklı olarak ne yapabilirim?
LINK
Çözüldü: Lenovo IdeaPad 3'te format atarken SSD gözükmüyor
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarıma format atarken disk gözükmüyor, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Nasıl yapabilirim bunu? Lenovo IdeaPad 3 Gaming laptop, Windows 11 kurulu lisanslı.