Şimdi tekrar yegitek okul sorumlusu görevlendirme esasları ek-1 e baktım madde 4 şu şekilde
YEĞİTEK Okul Sorumlusu görevi, öncelikli bilgisayar ve öğretim teknolojileri ile bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından yürütülür. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri veya Bilişim teknolojileri öğretmeninin bulunmaması veya mevcut öğretmenlerin ihtiyacı karşılayamaması durumunda, kendi branşlarında ders açığı oluşturmamak kaydıyla, istekli öğretmenler arasından aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirme yapılabilir:
a) Mezuniyet alanı itibarı ile bilgisayar ve öğretim teknolojileri ile bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atanabilecek öğretmenler,
b) YEĞİTEK İl Yöneticisi veya YEĞİTEK Bilişim Koordinatörlüğü görevini Bakanlık onayı ile en az bir (1) yıl süreyle yürüttüğünü belgelendiren öğretmenler, c) Bilişim teknolojileri veya eğitim teknolojileri alanında doktora yapmış öğretmenler,
ç) Bilişim teknolojileri veya eğitim teknolojileri alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans yapan öğretmenler,
d) “Bilişim Teknolojileri Rehberliği Kursu” nu başarıyla tamamlamış öğretmenler, YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilebilir.
Bu şekilde bir göreve birden fazla kişi başvurduğunda bu şekilde sıralama olduğunu yazmıyor.
Birden fazla görevi yürütmeye istekli öğretmenleri sıralamayı 6. maddede açıklamış
Görevi yürütmeye istekli öğretmenler arasında aynı şartları taşıyan birden fazla aday bulunması halinde öncelik sırası şu şekilde belirlenir:
a) YEĞİTEK İl Yöneticisi veya YEĞİTEK Bilişim Koordinatörlüğü görevini Bakanlık onayı ile en az bir (1) yıl süreyle yürüttüğünü belgelendiren öğretmenlere, b) Bilişim teknolojileri veya eğitim teknolojileri ile ilgili alanlarda doktora yapmış olan öğretmenlere,
c) Bilişim teknolojileri veya eğitim teknolojileri ile ilgili alanlarda yüksek lisans yapmış olan öğretmenlere,
ç) FATİH Projesi kapsamındaki merkezi veya mahalli eğitimlerde eğitim görevlisi olarak görev yaptığı saat sayısı fazla olan öğretmenlere,
d) Son iki (2) yıl içerisinde bilişim alanında katıldığı mesleki gelişim faaliyeti toplamı fazla olan öğretmenlere.