Bence bir anket açılması şart oldu. Lütfen sadece seçeneği seçip bırakın. Yorum yazmayın arkadaşlar. Yorumları hali hazırdaki başlıkta yapalım.
Haklısın hocam, söylediklerin acı ama gerçek. Bizim camiada maalesef birlik olma kültürü çok zayıf. Herkes kendi küçük menfaatine odaklandığından büyük resim gözden kaçıyor. O yüzden de yıllardır üzerimize ne görev konsa kabul ettiriliyor.Hocam BTR'nin adını değiştirmişler fazla bir fark yok, eskiden isteyen herkes şimdi de ister bence. Toplu hareket edileceğini bilsem istemezdim ben açıkçası. Ama tek başına ya da az kişiyle sistemi etkilemeyen protestoların kimseyi caydırmadığı gerçek. İkinci acı bir gerçek biz öğretmen camiası olarak asla birlikte hareket edemiyoruz sözüm meclisten dışarı, sizleri tenzih ederek söylüyorum hep çıkıntılık yapan birileri çıkıyor. Ya da Hasetlik karakterinin bir parçası olmuş insanlarla ortak paydada buluşamıyorsunuz. Kendi menfaatine yarıyor diye karşısında birine haksızlık yapılmasına razı ama öğretmen! olmuş insanlar da var. Bizim birlikte bir eylem yapmamız mümkün değil.
Görüyor ve artırıyorum . Hocam derse girme maaş karşılığı bu işi yap deseler başvuran olur yine ve bölüm bu kafayla giderse birkaç yıl içinde bu durumla karşılaşabiliriz.Ben son iki yıldır ek ders ücretleri az olduğu için, BT rehberlik=tamircilik olduğu için ve kendime zaman ayırmak için görev almıyordum. Bu süreçte bulunduğum ilde görev alanlarda hiç eksilme görmedim.
Bu sene alacağım fakat sadece 1 ilkokula görev isteyeceğim ki görev tanımımdaki yeni ekstra angaryaları benden istemesinler, görevim erken bitsin. Norm fazlasıyım, kadrom herhangi bir okulda olmadığı için böyle bir talepte bulunacağım. Eğer olmazsa da görev almayacağım.
Anket sonuçlarınsa hiç inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Tüm bunlara ek olarak ek ders ücretlerini yarı oranda azaltsalar dahi görev alan yine görev alır ne yazık ki.
Bizim branşımızda hak arama olsaydı şimdi bu hallerde olunmazdı. 20 yıldır okullarda her işe koşturuyorsunuz, tamirci misiniz öğretmen misiniz belli değil bi organize olup ses çıkarmazsanız eşek olana semer vuran çok. Müstehak
Btr için mi norm açıyorlardı, hocam? 15 saati olan kaç okul vardı ki zaten? Meslekteki ilk iki yılım hariç 14 saat üzerini hiç görmedim desem yeridir. Hele bir de bölge normu meselesi var oraya hiç girmeyelim.Bu yıldan itibaren almayacağım, bebeğimiz olacak. Ama şu da var Btr olunmazsa bize niye norm açsınlar? Dersi önemsemiyor kimse. Niye 15 saat seçsinler? Önümüzdeki yıl beni norm fazlası yaparlar diye düşünüyorum.
Arkadaşlar bizim okula yazı geldi bende geçen hafta BTR başvurusunda bulundum bizim ilçede hiç YEGİTEK'adı geçmiyor. BTR başvurusu YEGİTEK başvuru olarak kabul edilmez değil mi? Onun için ayrı bir başvuru yapmamız gerekir diye düşünüyorum çünkü Bu şartlar altında başvurmayı düşünmüyorum.
Herkes atlamıyor.Kurs alanlardan görev alan cok az alanlarda bırakan sayısı da fazla.Dusun hem kendi dersin hem de başka isler.Herkes yaparım der uygulamada gitmez adam ararlarOlana da olmayana da kimse bişey diyemez. Fenomen videoda dediği gibi herkesin hayatına kimse karışamazama açık çok olursa da kolayı var. Daha çok 100 saatlik kurs açarlar. Malum artık heryer norm fazlası öğretmen dolu herkes atlar üstüne. Oldu da bitti maşallah
Devlet malesef bir işi yapanın niteliğinden çok o işi yapacak adam olup olmadığına bakıyor hocam. Sizin mantığınızla bakarsak bizi el üstünde tutmaları,yere göğe sırdıramamaları lazımdı. Ama durumumuz ortada görüyorsunuz. Benim görev yaptığım yerde btr lerin en az 4 te biri diğer branşlardan. Bu az bir sayı değil açıkçasıHerkes atlamıyor.Kurs alanlardan görev alan cok az alanlarda bırakan sayısı da fazla.Dusun hem kendi dersin hem de başka isler.Herkes yaparım der uygulamada gitmez adam ararlar
Hocam, ekonominin durumu ortada. Şartlar böyleyken ekonomik kaygılarla alan arkadaşlarımız azımsanmayacak derecede fazla. Kimse de kınayamaz. Herkes kendi şartlarını bilir. BT dışı branşlar için zaten bulunmaz nimet olarak görülüyor. Ancak, kusura bakmayın norm fazlası ile ilgili yazılanları anlayamıyorum. Formatörlük, BTR, YOS ne zamandan beri alakalı oldu? Anlamlandıramıyorum açıkçası.Olana da olmayana da kimse bişey diyemez. Fenomen videoda dediği gibi herkesin hayatına kimse karışamazama açık çok olursa da kolayı var. Daha çok 100 saatlik kurs açarlar. Malum artık heryer norm fazlası öğretmen dolu herkes atlar üstüne. Oldu da bitti maşallah