Bence bir anket açılması şart oldu. Lütfen sadece seçeneği seçip bırakın. Yorum yazmayın arkadaşlar. Yorumları hali hazırdaki başlıkta yapalım.
Haklısın hocam, söylediklerin acı ama gerçek. Bizim camiada maalesef birlik olma kültürü çok zayıf. Herkes kendi küçük menfaatine odaklandığından büyük resim gözden kaçıyor. O yüzden de yıllardır üzerimize ne görev konsa kabul ettiriliyor.Hocam BTR'nin adını değiştirmişler fazla bir fark yok, eskiden isteyen herkes şimdi de ister bence. Toplu hareket edileceğini bilsem istemezdim ben açıkçası. Ama tek başına ya da az kişiyle sistemi etkilemeyen protestoların kimseyi caydırmadığı gerçek. İkinci acı bir gerçek biz öğretmen camiası olarak asla birlikte hareket edemiyoruz sözüm meclisten dışarı, sizleri tenzih ederek söylüyorum hep çıkıntılık yapan birileri çıkıyor. Ya da Hasetlik karakterinin bir parçası olmuş insanlarla ortak paydada buluşamıyorsunuz. Kendi menfaatine yarıyor diye karşısında birine haksızlık yapılmasına razı ama öğretmen! olmuş insanlar da var. Bizim birlikte bir eylem yapmamız mümkün değil.
Görüyor ve artırıyorum . Hocam derse girme maaş karşılığı bu işi yap deseler başvuran olur yine ve bölüm bu kafayla giderse birkaç yıl içinde bu durumla karşılaşabiliriz.Ben son iki yıldır ek ders ücretleri az olduğu için, BT rehberlik=tamircilik olduğu için ve kendime zaman ayırmak için görev almıyordum. Bu süreçte bulunduğum ilde görev alanlarda hiç eksilme görmedim.
Bu sene alacağım fakat sadece 1 ilkokula görev isteyeceğim ki görev tanımımdaki yeni ekstra angaryaları benden istemesinler, görevim erken bitsin. Norm fazlasıyım, kadrom herhangi bir okulda olmadığı için böyle bir talepte bulunacağım. Eğer olmazsa da görev almayacağım.
Anket sonuçlarınsa hiç inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Tüm bunlara ek olarak ek ders ücretlerini yarı oranda azaltsalar dahi görev alan yine görev alır ne yazık ki.
Bizim branşımızda hak arama olsaydı şimdi bu hallerde olunmazdı. 20 yıldır okullarda her işe koşturuyorsunuz, tamirci misiniz öğretmen misiniz belli değil bi organize olup ses çıkarmazsanız eşek olana semer vuran çok. Müstehak