Merhaba arkadaşlar. Uzaktan çalışmak istemek güzel, bir şeyler üretmekte, ülken için emek vermekte güzel ama onların bilmediği en önemli nokta şu. Kendi okuluna görevlendirme yaparız diyorlar ama okul müdürleri okuluna hizmet etmeyecek birine düşman olurlar. 6 ay deniyor ama süreci bilmiyoruz bir sonraki dönem yapmazlarsa görevlendirme, okuluna nasıl dönceksin onu düşünmüyorlar ? Hadi döndün diyelim seçmeli dersler seçilmemiş olabilir norm fazlası olabilirsin hatta seni yine başka bir okula postalayabilir okul müdürü. Ben de dahil olmak istedim ancak bu süreçler çok sıkıntılı. Kendi ilinde okulsuz kalabilirsin. Hele ki bilişimde boş okul neredeyse kalmadı. Yani bilişim öğretmeninin akıbeti çok da sorgulanmıyor her zamanki gibi.
Yani özetle bu görevlendirme yapılacak bir iş değil çok net. Adil bir içerik sınavı yaparlar kimler iyi bir şeyler ortaya çıkarırlarsa onlar ile bir ekip kurulur. Ve o ekip sürekli eğitimlerle içerik üretmeye ve kendini o alanda ilerletmeye devam eder. Pantolona yama yapmıyoruz ki ! bu iş profesyonel bir iş. Hele hele eğitim içeriği diyoruz ki en ufak bir renk tonu, görsellerdeki ufacık mimik animasyonları dahi çok önemli. Bu işler geçici olarak yapmak az önce dediğim gibi pantolona yama yapmak gibi birşey. Yani anlık durumu kurtarma, birilerine bir kaç içerik gösterip bakın yaptık demek için yapılmaz !
Biz profesyonelleşmeden yaptıklarımızın çok iyi ve anlamlı olmasını bekleyemeyiz...