YEŞİL PASAPORT BAŞVURUSU YARDIM!!!

Kodla Büyü

gsultra

Aktif Üye
Hocalarım merhaba ben kadrolu öğretmenim eşim başka ilde sözleşmeli öğretmen dört yaşında oğlum var pasaport başvurusu yaparken onlar için nasıl süreç işliyor.ben onların adına mı başvuruyorum yoksa onlar bulundukları ile mi başvuruyor nasıl süreç işliyor yardımcı olursanız sevinirim onların adına da çıkarmak istiyorum..

başvuruyu siz yaparsanız birlikte parmak izi vs vermeniz gerekiyor. ayrı şehirlerde iseniz bu çok mümkün değil gibi şuanda

hocam peki görev yerlerimiz dışında memleketimizde başvuru yapabilir miyiz acaba?
tabi hocam istediğiniz şehirde yaparsınız sadece kişiler yanınızda olmalı ancak okuldan görev yeri belgesi vs alıp bi il mem veya ilçe meme onaylatma işlemi vardı. bunları bulunduğunuz şehirlerde alıp hazır edin sonra buluştuğunuz ortak şehirde başvurunuzu yaparbilirsiniz

tabi hocam istediğiniz şehirde yaparsınız sadece kişiler yanınızda olmalı ancak okuldan görev yeri belgesi vs alıp bi il mem veya ilçe meme onaylatma işlemi vardı. bunları bulunduğunuz şehirlerde alıp hazır edin sonra buluştuğunuz ortak şehirde başvurunuzu yaparbilirsiniz
Çok teşekkür ederim hocam

Prosedürde bazen illere göre farklılıkları olabiliyor. Mesela İstanbul il MEM online randevu ile onay veriyor. Evraktaki çok ufak bir hata bile bazen İl Nüfus'tan geri dönebiliyor. Bizzat şahit oldum.

hocam peki görev yerlerimiz dışında memleketimizde başvuru yapabilir miyiz acaba?
Bağlı olduğunuz ilden pasaport talep belgesi alıp istediğiniz ilden başvuru yapabilirsiniz. Pasaport talep belgesini başka ilden alamazsınız. Okul veya başka kurumla işiniz yok. Direkt olarak il mem'e gidip halledebilirsiniz talep belgesini.

ilksms
Geri