hocam bizim branşta ders zaten yok, sertfikalılar ana atanma alanlarını sevmedikleri için(istisnalar hariç) BTR YOS arge özel büro gibi yerlere görevlendirme çıkarıp derslerine girmiyorlar( Örn: Matematik, Fen Teknoloji, İngilizce, Felsefe, Coğrafya, Müzik, Özellikle Sınıf öğretmenleri, Teknoloji Tasarım Almanca, Tarih, Edebiyat, Beden Eğitimi ) bu alanlardakinin çok büyük bir kısmı sertifika alıp görevlendirme çıkarıp zaten çoğu müdürlerle kanka o okullara görevlendirme çıkarıp müdürle abe kardeş , veya çanta bavul ilişkisi içinde geziniyorlar ortalıkta pekte fatih projelik bir şey yapmıyorlar, Bu yaşadığımız sorunların hepsinin temelinde zaten bu sıkıntı var buradaki arkadaşlar BT ve Böte ciler sanıyorlarki sorunların sebebi bizleriz bilakis bu alanı arpalık gibi kullanan kurnazlar bizim branşı görevlendirmelerimizi bu hale getirdi bakanlığın koca milyar dolarlık yatırımlarını çöp haline getirdiler getiriyorlar.
Dikkat ederseniz sertifika alarak bir okula kankasının yanına görevlendirilen kişiler genelde gittikleri okullarda sorunlar çığ halini alınca bir daha görevlendirme almıyorlar aynı okula çünkü öğretmenler şikayet etmeye başlamış oluyor işlerini biliyorlar yeni bir limana doğru yanaşıyorlar.
Bakanlıktaki görevlilerede bt veya böte adında gidiyor bu alandaki şikayetler bilmiyorlarki 90 saatlik kurs evraklarıyla rahatlıkla bu görevi alabildiklerini.
BT ve böte nin esas yetiştirilme alanı bu gibi yatırımlarda koçluk edecek olmasıydı ama siyasette politikalar gelen giden bağlantısı kopuk olduğu için yatırımlar yapılan ihaleler doğrultusunda kör topal tamamlanıyor ama işin yürütücüleri tarhana çorbasına arpalığa çevrildiği için yatırımcılar erken yıpranıp öpe dönüp derslerdede verimli kullanılamaz hale gelinceye kadar sömürülüyor bu işe dur denilmesi gerekiyor ama hala diyen yok malesef,
bugün bir BT veya böteci ben rehberlik servisinde görev almak istiyorum eğitim fakültesinde sonuçta bu alanda da eğitim aldım dese kaç kişi karşı çıkar veya bir sertifikayla yukarıdaki alanlardakine rehberlik hizmeti verdirilse kaç kişi homurdanır yada geçmek için kim kimi nasıl karalar ezerdi.