Ben Wake On Lan özelliğini kullanıyorum. Masaüstümde bulunan kısayola çift tıklıyorum, 19 bilgisayar hemen ve aynı anda açılıyor. Kapanma saatini de okulun çıkış saati olan 15.30'a ayarladım. Tüm pcler kapanıyor. Olur da 15.30'dan önce öğrencilerin bilgisayarı kapatması gerekirse ve başlat menüsünde kapatma simgesini aramasınlar diye shutdown komutu ile masaüstünde simge de var. Yani neredeyse ben dahil monitörün arkasıyla hiçbir işimiz olmuyor.Bilgisayarlar mini PC. Kasalar monitör arkasında. Çocuklar kasayı açmakta çok zorlanıyor. Boyları yetip tuşu göremiyor. Monitörü düşürüp kırma durumu olabilir.
Pardus için bilmiyorum Hocam. Windows için ChatGPT adım adım WOL nasıl kullanacağınızı anlatıyor. Belki pardus için de yapabilir.Hocam Wake on lan nasıl yapılıyor? Öğrenebileceğim bir yer var mı? Pardus için.
Hocam bu özelliği merak ediyorum. Daha ayrıntılı adım adım anlatırsanız biz de faydalanalım.Ben Wake On Lan özelliğini kullanıyorum. Masaüstümde bulunan kısayola çift tıklıyorum, 19 bilgisayar hemen ve aynı anda açılıyor. Kapanma saatini de okulun çıkış saati olan 15.30'a ayarladım. Tüm pcler kapanıyor. Olur da 15.30'dan önce öğrencilerin bilgisayarı kapatması gerekirse ve başlat menüsünde kapatma simgesini aramasınlar diye shutdown komutu ile masaüstünde simge de var. Yani neredeyse ben dahil monitörün arkasıyla hiçbir işimiz olmuyor.
Hocam güncellemeleri mutlaka indirip yükleyin. Ben ğrenci bilgisayarlarını yönetmek izlemek için Epoptes kurdum. Bunun dışında Time Shift kurulabilir. Bilgisayar adlarını değiştirerek PC-01, PC-02 şeklinde isimler atadım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir de hepsi için bir duvar kağıdı ekledim.Öğrenci bilgisayarlarında pardus için hangi ayarları yaptınız?