Yeğitek 2025 Casper 18+1 laboratuvar Ana Başlık

Kodla Büyü

mr.nfyc

Aktif Üye
Merhaba öğretmenlerim.

Başınıza gelen sorunlar, yaptığınız iyileştirmeler, çözümler fikirleri bu başlık altında çoğaltabiliriz.

Ben başlayayım.
Bizim okula yeğitek tarafından gönderilen 18+1 casper model bilgisayarlarda bugun okulun ilk günü bir bilgisayarda usb portların çalışmadığını farkettim. Bilgisayarı odama aldım. Henüz birşey yapmadım. Logon ekranında bekliyor. hiç birşey yapamıyorum. Mouse un ışığı yanmıyor, klavyenin yanmıyor. bir kaç kez yeniden başlattım ama düzelmedi. Klavye mouse değiştirdim başkasıyla düzelmedi.

Bilgisayarlar mini PC. Kasalar monitör arkasında. Çocuklar kasayı açmakta çok zorlanıyor. Boyları yetip tuşu göremiyor. Monitörü düşürüp kırma durumu olabilir.
Ben Wake On Lan özelliğini kullanıyorum. Masaüstümde bulunan kısayola çift tıklıyorum, 19 bilgisayar hemen ve aynı anda açılıyor. Kapanma saatini de okulun çıkış saati olan 15.30'a ayarladım. Tüm pcler kapanıyor. Olur da 15.30'dan önce öğrencilerin bilgisayarı kapatması gerekirse ve başlat menüsünde kapatma simgesini aramasınlar diye shutdown komutu ile masaüstünde simge de var. Yani neredeyse ben dahil monitörün arkasıyla hiçbir işimiz olmuyor.

Ekran Görüntüsü - 2025-09-11 08-56-16.webp
Ekran Görüntüsü - 2025-09-11 08-59-34.webp

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2025-09-11 08-56-16.webp
    Ekran Görüntüsü - 2025-09-11 08-56-16.webp
    35.8 KB · Görüntüleme: 10
Yeni gelen 18+1 mini casper için bt sınıfına internet bağlantılarını sağlamak için switch alcaz. önerileriniz var mı

Ben Wake On Lan özelliğini kullanıyorum. Masaüstümde bulunan kısayola çift tıklıyorum, 19 bilgisayar hemen ve aynı anda açılıyor. Kapanma saatini de okulun çıkış saati olan 15.30'a ayarladım. Tüm pcler kapanıyor. Olur da 15.30'dan önce öğrencilerin bilgisayarı kapatması gerekirse ve başlat menüsünde kapatma simgesini aramasınlar diye shutdown komutu ile masaüstünde simge de var. Yani neredeyse ben dahil monitörün arkasıyla hiçbir işimiz olmuyor.
Hocam bu özelliği merak ediyorum. Daha ayrıntılı adım adım anlatırsanız biz de faydalanalım.
Ben Epoptes kullanıyorum. Dolayısıyla programdan tümünü kendim kapatabiliyorum. Lakin ağdan açma özelliği ile ilgili bir seçenek bulamadım.

Öğrenci bilgisayarlarında pardus için hangi ayarları yaptınız?
Hocam güncellemeleri mutlaka indirip yükleyin. Ben ğrenci bilgisayarlarını yönetmek izlemek için Epoptes kurdum. Bunun dışında Time Shift kurulabilir. Bilgisayar adlarını değiştirerek PC-01, PC-02 şeklinde isimler atadım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir de hepsi için bir duvar kağıdı ekledim.

Ekli dosyalar

• BT-Lab Duvar Kağıdı.webp
    BT-Lab Duvar Kağıdı.webp
    112.8 KB · Görüntüleme: 3
ilksms
Geri