Yaz tatilinde zorunlu hizmet içi görevi

Kodla Büyü

yildiray75

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,324
Merhaba. Az önce il milli egitimden bir memur beni aradı . Temmuz 20 si civarında Erzurum'da Türkiye yüzyılı maarif modeli temel eğitim ile alakalı hizmetici eğitim olacağını söyledi . Size de bilgi veriyorum dedi. Eğitici egitimiymis , yaz tatilinde izinli olduğumu söyledim, resmi yaziylada tarafima ayrıntılı bilgi verilmesini istedim.
Muhtemelen resen verdiler ve yaygın eğitim de gorevliyim temel eğitim değil

Bu yeni mu çıktı yaz tatilinde hizmetici , zorunlu mu ,
 
Hocam zorunlu olmamakla birlikte 23 Hazirana kadar ilgili ilçe ya da il mem ile görüşerek gelemeyeceğinizi bildirebilirsiniz. Çünkü bakanlıktan gelen yazı da katılım sağlayamayacaklar yerine yeni katılımcı eklenmesi diye bir ibare var.
 
Gidemeyeceğinizi bildirin başka birini bulsunlar hocam. Bu tarz eğitimler gönüllülük usulüne göre yapılsa daha iyi olur. Tabii kimse gitmek istemezse il resen görevlendirme hakkına sahip.
 
Gidemeyeceğinizi bildirin başka birini bulsunlar hocam. Bu tarz eğitimler gönüllülük usulüne göre yapılsa daha iyi olur. Tabii kimse gitmek istemezse il resen görevlendirme hakkına sahip.
Hocam resen alır doğru da öğretmenin resmi izinli olduğu zamanda değil. Seminer döneminde olsa tamam. Ama izindeyken yapamaması lazım.
örneğin izinde edirnede veya muğlada ailesinin yanında olan öğretmen Erzurum a nasıl ve niye gitmek zorunda kalsın.
 
Resen alır öğretim yılı içinde, mesai saatlerinde, görevli olduğun ilde vs.. Gerisi angaryaya girer. O da anayasaya göre yasak. Ama kim takıyor....
 
resen egitici bilgisayar formatoru olarak,ismi cismi degişmiş olabilir,cagırdılar konyadan bayburta hem de agustos basında yapıyorlar oluyor😆
 
DMK Md. 103. "Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez."
 
DMK Md. 103. "Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez."
Aynen hocam bende aradıklarında resmi yazı gelsin ona göre bakayım dedim . Çünkü yönetmeliğe göre aynen dediğiniz gibi izinliyiz fakat sonradan bir genelge çıkmıştır ve ona uygun olarak verilmiş olabilir diye tereddüt ettim . Zaten ilk aramanın üzerine 2 defa daha aradılar ilden istekli olmadığımı tekrar tekrar söyledim . Muhtemelen bakanlık sıkıştırıyor ili , onlarda sayıyı tamamlamaya çalışıyorlar , fakat kimse istemeyeceği için yoklama çeker gibi tatlı tatlı yollamaya çalışıyorlar.
 
BBNET
Geri
Üst