Yazık ki tarih böyle yazılıyor

Kodla Büyü

ilon

Süper Üye
Süper Üye
Osmanlının yıkılışı bize uzak değil. Güçlü bir imparatorluğun nasıl tar u mar olduğunu hatırlamıyor musunuz?

Onun da hükümeti vardı bakanları vardı güya vatanperverleri vardı… Gözümüzün önünde yerle bir edildi! Bize de ağıt düştü.

Şimdi bu cumhuriyet o akıbete doğru sürükleniyor. Hiçbir tedbir sökmüyor. Bu hükümet de, tıpkı öncekiler gibi sadece esip gürledi ve geçti, geçiyor. Bu işi çözmek için görevlendirdiği bakan bu işi başaramadı. Bütün açılımları ve çabalar ayaklarına dolandı. Öyle olmasaydı, Yüksek ovada başlayan bir eylem gelip Amanoslara mı dayanırdı? Gaziantep gibi -ki bana göre PKK, ‘antep’te eylem koyarak hakikaten cami duvarına şey etti- kendisini bir devlete karşı bile savunmayı bilmiş bir şehirde eylem koymaya cesaret eder miydi?

Edemezdi. Ediyorsa kendisine güveniyor. Bugüne kadar teröre karşı başarısızlığı, askerin içindeki kriptolara bağlıyorduk. Onlar haber veriyor diyorduk. Şimdi bahaneniz ne efendiler? MİT nerede? Bu kadar olay oluyor hangisini MİT bilmiş ve tedbir almış? Bugüne kadar önlenmiş hangi olayda MİT’in parmağı var? Allah’tan polisin istihbaratı çalışıyor da en az iki bin patlatma olayı vaktinden önce belirlenip yok edildi. Maalesef, terörle mücadelede Milletin hala kandırıldığı kanaatindeyim!

Ha ben realiteyi kabul eden biriyim. Siz cesaret göstermezseniz, cesurların hakkıdır ki gelip yurtlarınıza konsunlar! Türk dediğimiz kavim de bu yurtları öyle aldı. Şimdi, belli ki, yurtlarını savunamayacak kadar hayata ve hayatın hazlarına müptela olmuş ki, canını davası(!) için feda eden bir avuç teröriste karşı pes ediyor!

Mamafih tarih de böyle yazılıyor. Birileri size meydan okur. Siz tırsarsanız, pazarın narhını onlar koyar ve tarih de onları yazar. Meydan okuyana haddini bildirirseniz, tarih sizi yazar, meydan da size kalır. Bu kadar basit!

Bugün görünen, ‘meydan okuyan meydan alıyor’ olduğuna göre, sanırım 2023’e varmadan, TC, KC olur -Keşke bu topraklar hakikaten Kürtlerde kalsa bari- ve bu topraklar farklı iradelerin tecelli ettiği bir yurt olur. (Beni takip edenler, geri planda işleyen çarkın, Büyük İsrail için dakika saydığını bilirler. Dolayısıyla bu kavganın Kürtlere yurt açmak için olmadığını da bilirler. Kavga Anadolu’daki iktidarı değiştirmek, buradaki Türk varlığını ve iktidarını yok etmek içindir.Çünkü, Tevrat ve Kuran’dan biliyorlar ki Anadolu’da oturan halk Türk kaldıkça İsrail büyük devletini gerçekleştiremeyecek!)

Geçenlerde Ahmet Taşgetiren, ‘Osmanlı’nın Yıkılışı devam ediyor’ demişti. Eğer öyle ise korkarım ki mevcut iktidara da İttihat ve Terakki rolü düşecek! Allah muhafaza! Eger konu ile ilgili bakanını değiştirmez ve MİT’i bu konuda aktif hale getirmezse. İttihat ve Terakki mevcut hükümetten daha az vatanperver değildi görünüşte. Onlar da Osmanlının bahtını değiştirmek için kolları sıvamıştı. Çoğu da vatanperverdi. Ama ‘Osmanlıyı yıkan parti’ olmaktan kurtulamadılar, basiretsiz heveskârlıkları yüzünden!

Elbette bu hükümet PKK’yı kucaklarında bulmuştur. Ama aradan on sene geçti. Milletin gerçek sıkıntıları olduğu gibi ortada duruyor. Üstelik terörle mücadelede çok ciddi bir yöntem değişikliğine gittiler. Daha önceki tüm yöntemleri -haklı olarak- red edip, biz insanca çözeceğiz dediler. İyi de yaptılar. Peki, insanca çözmek, terör örgütünün daha da azmasına ve güçlenmesine hizmet etmekle mi oluyor?

Alınan tedbirlerin PKK’yı durdurmak şöyle dursun azdırdığını gösterdiği halde hala bunda ısrar ediliyorsa -ki bana göre Beşir Atalay bu işi eline yüzüne bulaştırmıştır- bu artık basiretsizlik olmaz mı? Sayın Başbakanımız, neyi göze alamıyor. Yahut onu, yüreğindeki samimiyete uygun hareket etmekten alıkoyan ne?

Ne ise sözü fazla uzatmayalım ve diyelim ki “İnşallah Ak Parti dönemi, TC’nin ittihat ve terakki dönemi olmaz! :!:

Mehmet Ali Bulut

Bendeniz bugünlerde, Kürt meselesi konusunda, köşe yazan, kitap yazan, üniversitelerde hocalık yapan ve entelijansiya olarak anılan bazı Türk kanaat önderlerinin son 10 yıldaki ilginç "u dönüşü"yle ilgiliyim.

Kürt militarizmini desteklemeye, silahlı mücadeleyi meşru görmeye, neredeyse Güneydoğu'nun Türkiye'den ayrılmasını olumlayacak hale gelmeye başlayan güya 'aydın'ların(!) tavrındaki ahlaki sefillikle...

Çünkü biz bu filmi daha önce de görmüştük. İmtiyazlarını ve ayrıcalıklarını kaybetmemek uğruna militarizmin bekçiliğini yapanlar da, Erdoğan hükümeti başa geldiğinde ve aslında biraz da kendi meşruiyetine yönelik olarak Avrupa Birliği'ne girmek için çalışmalara başladığında, birdenbire AB düşmanı olan da bunlardı.

Vakt-i zamanında İran'dan ölesiye nefret eden bu sözümona aydınlar, sırf sadece AK Parti düşmanlığından dolayı rotalarını Rusya ve İran hattına çevirmiş, yine AK Parti nefretinden ötürü 100 yıllık cumhuriyet mottosu olan yüzünü Batı'ya çevirme ilkesinden bile vazgeçerek birdenbire birer yeniyetme "ulusalcı"ya dönüşebilmişlerdi.

Bugün yaptıkları da farklı değil.

Güya özgürlüğün tarafını tuttukları için, güya halkların kaderiyle ilgili kararları o halkların kendilerinin vermesi gerektiğine inandıkları için, güya demokrasi için, "Güneydoğu'ya yapılan duble yollar, 1930'larda Dersim'e yapılan yollarla aynı nedene hizmet ediyor" diyebildiler. Ama aynı insanlar, PKK terörünün ilk başladığı yıllarda, Kandil'in yerle bir edildiği 90'larda devletten çok devletçi kesilmekten hiç imtina etmemişlerdi.

Bugün kendilerine Marxist diyen anlı şanlı adamlar, hem Güneydoğu'da, hem ülkenin büyükşehirlerinde masum sivilleri öldüren, otobüslere molotof atıp onlarca insanı yaralayan, bir genç kızı canlı canlı yakan, bankaların önünde bomba patlatan canilerin boynuna sarılıp, onlarla birlikte poza durabildiler.

Vaktiyle Türk militaristi olan ve "AK Parti gitsin de, isterse darbe olsun" diyebilecek kadar ahlaksızlaşabilenler, bugün Kürt militarizmine destek vermekten, "AK Parti başarısız olsun da, isterse ülke bölünsün" demekten, diyebilmekten asla utanmıyorlar.

AK Parti açılım sürecini başlattıktan sonra, süreci tersine çevirmek için elinden geleni ardına koymayanlar da, PKK'lıların Habur'daki dağdan iniş fotoğrafını kamuoyuna başka türlü aksettirenler de bunlardı. PKK'lıların dağdan inişini, bir barış ihtimalinin başlangıcı olarak değil de "şehitlerimize saygısızlık" olarak yansıtıp, açılımın akim kalmasına neden olanlar, bugün AK Parti'nin Kürt meselesini çözmekteki yetersizliğinden sözediyorlar. Güneydoğu'dan iki gün önce gelen şehitlerin sebebinin Türkiye'nin Suriye politikası olduğuna hükmediyorlar. Hükümetin Suriye politikası olmasaydı Güneydoğu'dan şehit gelmeyecekmiş gibi...

Bunun gerekçesi ne kadar halk düşmanlığı, ne kadar AK Parti nefreti, ne kadar kendi menfaatlerini, konumunu koruma güdüsü, ne kadar bencillik olursa olsun; adı artık başka bir şeydir: vatan hainliği.

Yazıklar olsun, ne diyelim...

Özlem Albayrak

"Elbette bu hükümet PKK’yı kucaklarında bulmuştur. Ama aradan on sene geçti. Milletin gerçek sıkıntıları olduğu gibi ortada duruyor. Üstelik terörle mücadelede çok ciddi bir yöntem değişikliğine gittiler. Daha önceki tüm yöntemleri -haklı olarak- red edip, biz insanca çözeceğiz dediler. İyi de yaptılar. Peki, insanca çözmek, terör örgütünün daha da azmasına ve güçlenmesine hizmet etmekle mi oluyor?"

Hükümetin kucağında bulduğu PKK bırakın eylem yapmayı korkudan fare deliğine sinmişti.
"İnsanca çözeceğiz dediler iyi de yaptılar" girişi sonuçla çelişiyor. Demek ki iyi yapmamışlar.
Terörist canidir. Anasını karnındaki bebeye, bir yaşındaki bebeye kurşun sıkan bomba atan canidir.
İnsanlıktan anlamaz. Mikroptur, yok edeceksin, bulaşmasın.
Terör ve terörist illegaldir. Legal yollarla mücadele edilemez.
Nitekim şöyle veya böyle 2000 li yılların başlarında da böyle sakalanacak delik arar duruma getirilmiştir.
Apo p.çine kardeşim, oğlum diyemeyen kardeşi, anası şimdi onunla övünüyor.
İşte geldiğimiz nokta.

PKKnın tarihini bilmiyorsun yazıyorsun burada....1990dan sonraki suskunluk terörün bitmesi anlamına gelmiyordu...adeta tohumları yeniden ekiliyordu....daha öncede yazdım 1999da yüksekovada asker öğretmendim o yıllarda başlamıştı pkk bugünün tabanını kazanmaya...şimdi yazmıyorum ayrıntısını...Bu hükümet pkkyı bitirebilirdi ama beceremedi çok istediği halde beceremedi yüzüne gözüne bulaştırdı...en son hata örneği 3. yargı paketidir ki buna chp de mhp de destek verdi sonuç ne oldu...KCKlıları tutuklayan polisler sürgün edildi KCKlılar serbest kaldı ....pkk geri çekilecek zanneden B atalay ve hükümette ergenekoncular dışarı çıkacak zanneden chp ve mhep de avucunu yaladı
Olan gariban vatandaşa ve mehmetçiğe oldu.

dünyada ki terör örgütlerinin nasıl ortadan kaldırıldıklarını inceleyin önce bence siz Pjak olsun eta olsun sri lankadaki örgüt olsun

ilon' Alıntı:
PKKnın tarihini bilmiyorsun yazıyorsun burada....1990dan sonraki suskunluk terörün bitmesi anlamına gelmiyordu...adeta tohumları yeniden ekiliyordu....daha öncede yazdım 1999da yüksekovada asker öğretmendim o yıllarda başlamıştı pkk bugünün tabanını kazanmaya...şimdi yazmıyorum ayrıntısını...Bu hükümet pkkyı bitirebilirdi ama beceremedi çok istediği halde beceremedi yüzüne gözüne bulaştırdı...en son hata örneği 3. yargı paketidir ki buna chp de mhp de destek verdi sonuç ne oldu...KCKlıları tutuklayan polisler sürgün edildi KCKlılar serbest kaldı ....pkk geri çekilecek zanneden B atalay ve hükümette ergenekoncular dışarı çıkacak zanneden chp ve mhep de avucunu yaladı

doğru yazmışsın kardeş.

Pijak ortadan kalkmadı türkiyeye yönlendirildi!
eta müzakerelerle anlaşmalarla ve yöre halkının tüm haklarını vermekle ortadan kaldırılıldı...hükümet bunu denedi ama yüzüne gözüne bulaştırdı belki de ülkemiz buna hazır değil...
srilanka örneği şu an tek seçenek gibi görünüyor ama onda da insan hakları ihlalleri vs olmasından hukuk dışına çıkılmasından korkuluyor...belki hukuki çerçevesi iyi çizilerek iyi bir istihbaratla yöre halkıyla örgüt militanları iyi ayırdedilip bu şekilde operasyaonlarla temizlik yapılabilir...
aslında israil gibi nokta operasyonlarla dağdakilerin yönetici kadrosu imha edilse etkisi oldukça azalır...

3yıl hakkaride görev yapan biri olarak söylüyorum...ordaki insanlar nankör.. :tr: :tr:

nakör insan her yerde var....5 yıl izmirin bir ilçesinde görev yaptım dhkpc üyesi lise öğrencileri vardı....ordakilerde nankördü...ama ben bütün ege nankördür diyemem...aynı yöreden çok fedakar insanlarda vardı....aynı şekilde pkk sempatizanı öğrencilerim olduğu gibi onlara kızan devlete bağlı ve son derece vefalı öğrencilerimde oldu....O yörenin tümü dediğiniz gibi olsaydı şimdi duurm çok daha kötü olurdu....dediğiniz gibi olanlar %10u bile bulmaz emin olun.

T.C. propaganda savaşını kaybediyor

Dört günlük bir aradan sonra karşınızdayım. Yorumlanacak çok fazla gündem var: Deyyusu var, hayvani güdüsü var, gebertmesi var, burjuvadan iğrenmesi var.

Ben en önemlisinden başlayayım. Kuşkusuz en önemli gündem maddesi Gaziantep'teki PKK saldırısı.
PKK saldırısı diyorum çünkü PKK "Kürt hak arayışı" adı altında Türkiye'yi kana buluyor. Yapılış yöntemi (bombalı pusu) itibariyle eylem PKK'nın işine benziyor. Ama siviller öldüğü için PKK eylemi üstlenmiyor.
Bence de eylem kesinlikle PKK'nın işi. Hedef on beş metre uzaklıktaki polis karakoluydu hatta karakol yolundaki polis servisi idi ama yanlış istihbarat ya da zamanlama ile PKK'nın eylemi sivillerin ölümüne yol açtı.

Çünkü PKK BDP'ye oy veren yaklaşık 2,5 milyon Kürt'ün ve de Türk kamuoyunda Kürt hak savaşına (!) pozitif bakan daha çok sol eğilimli Türkler'in desteğini kaybetmemek için sivillerin öleceği eylemlere yanaşmıyor. Siviller öldüğünde de eylemi üstelenmiyor. Kim sivillerin öldüğü bir eylemi üstlenir de yandaşlarının gözünde bile Hitler konumuna gelmek ister ki!

PKK'nın hedefi belli.

BDP'yi destekleyen Kürtler'in desteğini kaybetmeden, güvenlik hedeflerine saldırılar düzenleyerek Türkler'i Kürtler'e karşı kışkırtmak, halk savaşı çıkararak Kürtler'in Türkler tarafından taciz edilmesini sağlamak...
Daha sonra da uluslararası kamuoyuna "Bakın Barbar Türkler nasıl Kürt vatandaşlarını eziyor" mesajı vermek.

Ortaya çıkan baskılardan yola çıkarak da federe-özerk Kürdistan eyaletine ulaşmak, Kürt vatandaşlığını anayasada koruma altına almak, Kürtçe'yi Kürtler'in ana dili olarak kabul edip, Kürtçe eğitime olanak sağlamak.
Daha önce de defalarca yazdığım gibi PKK yönetimi , BDP ve Abdullah Öcalan ayrımı hava cıva... Bu üçlü yukarıdaki amaçlara ulaşmayı amaçlayan aynı stratejik planın parçaları. Üçü de vizyonları kamuoyunda yeterince karşılık bulamadığı için "ölümlerin yaratacağı stresten" sonuca gitmeye çalışıyorlar.

Yazdıklarımın kanıtını "etkisiz hale getirildi değil gebertildi demek lazım" diyerek karşı tarafa gol atma imkânı veren AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'a, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın verdiği cevapta görebiliriz:

"PKK'lılar için, 'Gebertildi' diyen zihniyet, "Roboski'de (Ortasu) hak arayışında olan insanların askerleri nasıl sırtlarında taşımak için birbirleriyle yarıştığını, onlar için nasıl Kürtçe ağıtlar yaktıklarını gördün mü?

O ağıtların sesini duydun mu? Gör ki, duy ki utan. İnsanlığın ve İslamiyet'in neresinde var ölüye hakaret? Ölüye saygısızlık, bu tam anlamıyla ırkçılık ve faşizmdir."

Okuduğunuz üzere Sırrı Sakık müthiş bir propaganda cambazı. AK Parti milletvekiline yanıt verirken Uludere'de kaza sonucu yaşamını yitiren ve yaralanan askerleri kurtarmak için çaba gösteren Kürt köylüleri propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Onların "hak arayışında" yani onlardan olsalar bile nasıl Türk askerine yardımcı olduklarını kanıt olarak sunuyor.

Nereden biliyor o köylülerin "hak arayışında olduklarını" Sırrı Bey? Kürtçe konuşan köylülerin alınlarında mı yazıyor? Her Kürtçe konuşan BDP'li mi ya da PKK yandaşı mı? Değil. Ama Sırrı Sakık Kürtler'in gerektiğinde ne kadar Türkler'e merhametli olduğunu söyleyip BDP oy verenlere ve o görüntülerden etkilenen Türk tarafına selam çakıyor. Hani PKK'nın sivillere zarar verip ürkütmemeye çalıştığı kamuoyuna yani.

Açıkçası bir uzman olarak PKK'nın tüm aygıtlarıyla şu anda propaganda savaşını Türkiye Cumhuriyeti'nden daha iyi yönettiğini söyleyebilirim. Türkiye Cumhuriyeti ağır PKK propagandası ve de bu propagandanın doğal sonucu oluşan "sol eğilimli" söylem desteğinin altında eziliyor. PKK istediği stresi yaratıp kamuoyunun risk algısını istediği gibi şekillendiriyor.

Devletin aygıtlarının bir çıkış yolu bulması şart. Dikkat! T.C. propaganda savaşını kaybediyor.
Prf.A Atıf BİR
iLETİŞİM UZMANI GAZETECİ

Böyle böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum şehit haberleri çok normal olağan gelmeye başladı insanlara maalesef topyekün bir savaş çıkacaksa çıksın böyle aciz, eli kolu bağlı yaşamak bana çok koyuyor..

Bugun kahvehanede cay iciyorum tvde habere kafasini kaldirip bakan yok yorum yok tepki yok.noldu eskiden sokaga dokulen millete.

Buzkırıcı' Alıntı:
Adadakinin odasina 3 tane jiletli psikopat sok.yap isbirligi irak ile suriyeyi duzle gec.sonra keyfine bak.
bugün kahvede fazla kalmışsın galiba :roll: keşke öyle kolay olsaydı.

ilon' Alıntı:

PKK nın tarihini ben sana ders olarak veririm. Bölgede yaşadım. Militan olmayanlarıyla tartıştım.
Ve öldürülmekten kılpayı kurtuldum. 1987 lerden 1990 lardan bahsediyorum.
Biliyormusun o dönemleri?1983-1984 leri bilirim. Yaşadın mı o dönemleri
İki tane köşe yazarının yazılarını buraya aktarmak herşeyi bilmek demek değildir.Benim kim olduğumu, neler bildiğimi sen ne biliyorsun Bay herşeyi bilen.
Bu yargı paketinden KCK yararlandı da ergenekoncular için çıkarıldığı söylenen insanlar niye halen içeride.
Bir dönem bu PKK itleri korkudan altına yapıyordu. Öcalan şerefsizinin kardeşi, anası benim oğlum, kardeşim diyemiyordu.
Şİmdi nasıl.
Bu yazının devamına herhangi bir cevap vermeyeceğim. Çünkü forumda bu tartışmaların nereye vardığını biliyorum.

BBNET
Geri