YARDIM BTRgörevlendirmsini İlçe Mil.Eğ.Müd. Engelleyebilirmi

Kodla Büyü
Arkadaşlar köy okuluna yeni atandım 6 saat maaş karşılığı dersim var okuldada 21 bilgisayarlı bi labaratuar var. bugün göreve başlamaya gittim ilçe milli eğitim müdürü ben daha gelmeden yerimi ayarlamış sağda solda bir sürü yerde görevlendirecekmiş. bende istemediğimi söyledim ama dan dun konuştu canımı sıktı. ben kendi okulumda btr görevlendirmemi alıp kafam daha rahat etsin istiyorum. Bildiğim kadarıyla btr görevlendirmeleri valilik oluruyla çıkıyor ama emin olamıyorum. ilçe müdürü taş koyabilirmi bu işe diye.
Ayrıca bir sorum daha olacak. Ben köyü zorunlu hizmet olsun diye yazdım ilçe merkezi zorunlu hizmet değil. ilçe merkezinde görevlendirilirsem zorunlu hizmetten sayılır mı?
İlginize teşekkürler

okulunuzda hiç derse girmezseniz okulunuzda görev yapmış olmayacağınız için doğu görevini yapmamış olursunuz.Eğer mem müdürü bunu bilmiyorsa söyleyin ben anlamam derse de dava açarsınız.

sanırım yeni atandınız hayırlı olsun. btr için ön bilgilendirme formları ve başvurular alınıyor görevlendirme öncesinde eğer bulunduğunuz ilde görevlendirmeler yapıldıysa size ek olarak görevlendirme çıkmaz(görevlendirmenin valilikten çıkmasının bir dez avantajı). yinede ilinizdeki koordinatörünüzle görüşün.

Zorunlu çalışma süresinden sayılmayacak süreler

MADDE 32 – (1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden hizmet bölgelerinin zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görev yapanların;

a) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanları dışında vekâleten ya da görevlendirme suretiyle geçen geçici görev süreleri,

b) Askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenler hariç olmak üzere aylıksız izinli olarak geçirdikleri süreler,

c) Millî Eğitim Akademisi ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde geçirdikleri süreler,

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi kapsamında kısmi zamanlı geçici öğreticilikte geçirdikleri süreler, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında ek ders ücreti karşılığı görevlendirme suretiyle geçirilen süreler ile vekil öğretmenlikte ve usta öğreticilikte geçirilen süreler,

d) Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer personel kanunları kapsamında geçirilen hizmet süreleri,

e) Özel öğretim kurumlarında öğretmen ve yönetici olarak geçirilen süreler,

f) Yurt dışında görevlendirilenlerin yurt dışında geçirdikleri süreler,

g) Görevden uzaklaştırılan, görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi durumunda zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanları dışında geçirdikleri süreler

zorunlu çalışma süresinden sayılmaz.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_1.html

veritas' Alıntı:
sanırım yeni atandınız hayırlı olsun. btr için ön bilgilendirme formları ve başvurular alınıyor görevlendirme öncesinde eğer bulunduğunuz ilde görevlendirmeler yapıldıysa size ek olarak görevlendirme çıkmaz(görevlendirmenin valilikten çıkmasının bir dez avantajı). yinede ilinizdeki koordinatörünüzle görüşün.
yok hocam 5. senem bu sene de il dışı atamam yeni oldu. Ek görevlendirme yapılabileceğini söylediler. Daha evvel de çalışmıştım ben BTR olarak hocam yine de sağolun.

ismailt' Alıntı:

MADDE 32 – (1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden hizmet bölgelerinin zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görev yapanların;

a) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanları dışında vekâleten ya da görevlendirme suretiyle geçen geçici görev süreleri,

b) Askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenler hariç olmak üzere aylıksız izinli olarak geçirdikleri süreler,

c) Millî Eğitim Akademisi ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde geçirdikleri süreler,

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi kapsamında kısmi zamanlı geçici öğreticilikte geçirdikleri süreler, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında ek ders ücreti karşılığı görevlendirme suretiyle geçirilen süreler ile vekil öğretmenlikte ve usta öğreticilikte geçirilen süreler,

d) Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer personel kanunları kapsamında geçirilen hizmet süreleri,

g) Görevden uzaklaştırılan, görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi durumunda zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanları dışında geçirdikleri süreler

Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için bende bunu okumuştum biyerlerden ama yeni bir değişiklik var mı diye öğrenmek istedim .

ismailt' Alıntı:

b maddesine göre asker öğretmenlerin geçirdiği süreler zorunlu hizmetten sayılıyor değil mi hocam

Hocam mersinde ve ilçelerde btr görevlendirmesi için secilecek okullar listelendi onlar arasından seçtik, sizin ilden yazı gelmedi mi, hangi okulları isteyebiliyorsunuz, bende kendi okulumu isteyemedim imam hatip ortaokulu vardı onu yazdım..Siz duruma bi bakın derim..

21 saati dolduruncaya kadar görevlendirilebilir oda ilçe de oturuyorsanız ilçe merkezinde yada gidiş gelişli sizi sıkıntıya düşürmeyen durumlarda görevlendirebilir. artık her okula btr olunamıyor tabi ilden ile de değişiyor. Ama çok bi engelde olamaz gibi valiyle samimi değilse :)

bu seneden itibaren aday öğretmenler için sözlü mülakat yok mu? bu sözlü mülakatta bu adamlar olmayacak mı?

öncelikle tarzımız tutumumuz sanırım yumuşak olmalı. bunu yazdığıma inanamıyorum ama sanırım böyle olmalı.

ders olarak başka okulda görevlendirilirse arkadaşımızın kabul etmeme şansı var mı? sonuçta norm fazlası.

zorunlu hizmetimi tamamlamak istiyorum kendi okulumda daha faydalı olurum diye anlatmakta fayda var.

BBNET
Geri