Yardım! Sizce sınavı iptal mi etmeliyim?

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 5.sınıfları sınav yaptım. Sınavda bilişim ve teknoloji nedir?, nasıl klasör oluşturulur? Klavyeden 3 soru, pencere işlemleri ve donanım olmak üzere 7 soru sordum. Sınav ortalamam 50 civarı... Fakat en yüksek not 65. Şimdi ben kötü bir öğretmenim diyelim. Kabul ediyorum bunu. Fakat gerçekten BT sınıfı vs. fazlasıyla uğraştım diye düşünüyorum. Müdür de pek sallamadı aslında beni o da ayrı bir konu ama.
Sınavda 14 öğrencimde zayıf aldı (45 altı) sizce ne yapmalıyım ? Gerçekten o kadar uğraştığıma değmedi mi? Müdürde tekrardan yapın hocam, kolay sorun dedi? Esasen sorularım zor değildi ama görüşlerinizi merak ediyorum...
Ne dersiniz?

yeniden yap hocam bence de. Bende de en yüksek not 85 3 tane de zayıf var aslında sorduklarıma göre özellkle bir iki öğrenciden 90 üstü bekliyodum galiba fazla dikkate almıyolar ya da sıkıcı geliyor teorik bilgiler. Ama yeniden yapın derim ben % 50 den aşağı olmasın zayıf not.Kendinizi de üzmeyin. Bakalım diğer sınıflardan nasıl puanlar çıkacak.

bilmedikleri soruları her öğrenciye yazılı kağıdına bakarak tekrar sözlü olarak sorun. Ders içi katılım olarak eokula işleyin. Sınavı tekrarlamayın. O zaman alışıyorlar. Sınıf arasında anlaşıp bilerek zayıf alıyorar sonra. Nasıl olsa tekrar yapılacak diye.

Hocam bence yeniden sınav yapmayın. onun yerine farklı yollar deneyin. Yaptığınız diğer sınavlarda da kötü not alırlarsa problemi yine sizde bulurlar. problemlerin nerdeyse tamamı öğrenciden kaynaklanıyor. bunun cezasını siz çekemezsiniz....

bence yapmayın hocam kendinize durduk yere niye iş çıkarıyorsunuz ikinci kez yaparsanız öğrenci ne düşünür ?

sizi hiç takmazlar sözlülerine geçecek kadar yüksek not verirsin yada herkese 10 puan fazla ver olsun :)

6. sınıflara sınav yaptım 3 şube bir kişi 88 aldı geri kalanlar berbat 1 2 3 öyle dört alan çok az e okula girdim bile bence diğer derslere bakın fen den öyle alsalar hoca tekrar yapar mı ? hiç galeye bile almaz

bu arada müdür sizin dersin notuna ne karışıyor çoçuğu mu var okuyan...

Yeniden sınav yapmayın bence. Bu şekilde alışıyorlar öyle gidecek. Şu yetişen nesile bi bakın nereye gidiyor. Çocuklar alışmış herşey onların işlerine/kolayına gelicek şekilde hazırlanıyor. Sırf bu yüzden ben yaptığım sınavı yenilemedim. 150 öğrencimden %50 civarı 45 altı not aldı öylede bırakıcam. Yoksa akıllanmaz bunlar zoru görmeleri lazım.

Hocamında yazdığı gibi kötü bi öğretmen olsam bile kitap yok diye 3 sayfalık not verdim (yorulmasın paşalar hanımlar diye bide fotokopi çektirdim). Sorular içindeydi. Buna bile çalışmamışlar daha napayım...

Hocam bende öyle düşünüyorum yendiden yapmama taraftarıyım.Fakat Müdür diyince biraz geri adım attım tabi. Bide en yüksek not 65 çıkınca şaşırdım açıkçası. Geçen hafta söyledim pencereyi soracağım diye ona rağmen çalışmamışlar. BT sınıfında o kadar gösterdim klasör, pencere, donanım vs. yok yok....
Valla büyük kararsızlık içindeyim...
Klavye sorumda 10 puanlık mesela şu: Önce A tuşuna basıyor, Sonra B tuşuna basıyor, Sonra L tuşuna basıyor daha sonrada A tuşuna basıyor. Ekranda ne görür ? O %50 kısım zayıf alan öğrencilerim yapamamış... Seviye sıkıntısı mı var çözemedim....

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Klavye sorumda 10 puanlık mesela şu: Önce A tuşuna basıyor, Sonra B tuşuna basıyor, Sonra L tuşuna basıyor daha sonrada A tuşuna basıyor. Ekranda ne görür ? O %50 kısım zayıf alan öğrencilerim yapamamış... Seviye sıkıntısı mı var çözemedim....

Bilgisayarla bizden daha içiçe olan bir neslin bu soruyu yapmaması/yapamaması ne kadar garip ve düşündürücü. Aynı zamanda müdür de garipmiş. Benim görev yaptığım okulda, müdürle bahçede oturuyoduk bana güldü. Hocam dedi "çocukları dökmüşsünüz bi kaçtanesi geldi 30-40 aldık falan dediler" dedi. Bende güldüm. Konuşmama fırsat vermeden devam etti kendi; "Çocuklara dedim. Öğretmeniniz projeksiyonu kurdu. Açtı ordan konuları anlattı şimdide size verdiğini geri istiyo." bence olması gereken durum bu müdür öğretmenini ezdirmemeli.

Daha once yazili yapmayan arkadas cocuklar dusuk not aldiginda kendilerini sucluyor. Emin olun sizin payiniz % 25-30 gecmez. Yeni not vermeye nasladiniz zamanla alisacaksiniz

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:

Öğretmenim sınavı tekrar yapmayın bencede ve bu soruyu anlamamışlar diye düşünüyorum ben, sınav sorularını siz çözebilirsiniz derste, 2. sınavları daha iyi olcaktır bence.

Şunuda eklemek istiyorum.

Dilerdim ki tek sorunlusu ben olsaydım kötü notların. Kötü notlar benim dersimde olsaydıda yükseltmek zorunda olsaydım. Ama seviye genel olarak çok kötü, üzülüyorum gerçekten çözüm için çabalıyorum. Kendimi düzeltmek için hatalarımı arıyorum. Öğrencilerede söyledim ders anlatışımı beğenmediğiniz noktada beni uyarın tavsiyelere açığım dedim.

yağmurum' Alıntı:
Öğretmenim sınavı tekrar yapmayın bencede ve bu soruyu anlamamışlar diye düşünüyorum ben, sınav sorularını siz çözebilirsiniz derste, 2. sınavları daha iyi olcaktır bence.
Ben bu dediğinizi yaptım sınavdan sonra soruların cevaplarını teker teker açıkladım sınıfta. Hatta verdiğim 3 sayfalık notu açtım sınav kağıdını açtım. Bak dedim soru ne cevap nerde. aaa hocam yaaa hocam diyolar. İşin en kötü yanı sınava girmeyen rapor alan öğrenci önünde yaptım bunları sonra sınav yaptım 1 hafta geçtikten sonra. 30 aldı :cry:

Ben zayıf alan öğrencilerin diğer notlarına da baktım 30 kişilik sınıfta bilgisayardan zayıf alanların %90 ının başka bir dersten de zayıfı var, ben de zor sordum ama 45 puanı kolaylıkla alabileceği sorular sordum 5 ler ve 6 lara aynı soruları sordum 5 lerin ortalama daha yüksek yani önemsemiyorlar

Hocam ben de sınavın tekrar yapılmaması taraftarıyım.
Yetişen nesile bu rahatlığı sunanları suçlamak gerekir. Siz elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız suçu kendinizde aramanızın mantığı olmaz.
Öğrenciler o kadar rahat ki dünya umurlarında değil sanki. Öğrenciler mi sadece hayır veliler de aynı. Zayıf almaktan korkmuyor. Zayıf alınca da veli geliyor suçu öğretmene atıyor niye düşük not vermişsin diye. Nerdeyse ders seçip sadece o derslere girecek düzeye gelen bir nesil görüyorum ben. Yeni nesile sunulan bu kadar imkana rağmen bu şekilde gözlerimizin önünde yok olup gitmesine gerçekten üzülüyorum.

her_dem' Alıntı:
Daha once yazili yapmayan arkadas cocuklar dusuk not aldiginda kendilerini sucluyor. Emin olun sizin payiniz % 25-30 gecmez. Yeni not vermeye nasladiniz zamanla alisacaksiniz

İlk yazılımı yapacağım zaman 30 soru çıkarmıştım. Cevaplarınıda sınıfta üç hafta her derste baştan sona çözdüm. (ilk öğretmenlik heyacanı) İçlerinden 20 tanesi soracağımı da söyledim. Sonuç yarıdan fazlası 1 almıştı. Tekrardan aynı soruları sorarak yeni bir sınav yaptım. Zar zor sınıfta 3-4 alanlar oldu. Sözlülerle normal hale zor getirmiştim. Aradan kaç yıl geçti ama demek ki öğrencilerin bilişim başarısı hiç değişmemiş. Bakalım bu sefer nasıl olacak. Yine 30 soru çıkarıp bu kez bir hafta önce onları bilgisayar başında online test yapacağım. Bu sorulardan 20 tanesini soracağımı söyleyeceğim. En azından çözerken bir iki şey öğrensinler. Bakalım sonuç ne olacak?

(Konuları çok daha basit ve az olarak anlatmayı denemekte faydasız. Başarıyı arttırmanın tek bir yolu var. O da her öğrenciye tek bilgisayar düşecek ve bilgisayarlar tamamenen tahtaya dönük olacak. Başka türlü motivasyonları sağlanmadığından dinlemiyorlar.)

srvtdl_7' Alıntı:
Hocam ben de sınavın tekrar yapılmaması taraftarıyım.
Yetişen nesile bu rahatlığı sunanları suçlamak gerekir. Siz elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız suçu kendinizde aramanızın mantığı olmaz.
Öğrenciler o kadar rahat ki dünya umurlarında değil sanki. Öğrenciler mi sadece hayır veliler de aynı. Zayıf almaktan korkmuyor. Zayıf alınca da veli geliyor suçu öğretmene atıyor niye düşük not vermişsin diye. Nerdeyse ders seçip sadece o derslere girecek düzeye gelen bir nesil görüyorum ben. Yeni nesile sunulan bu kadar imkana rağmen bu şekilde gözlerimizin önünde yok olup gitmesine gerçekten üzülüyorum.

Şimdiki yönetmeliği bilmiyorum ama eskiden sınıfın yarıdan fazlası 1 aldıysa sınav tekrarı yapılır diye bir madde vardı diye hatırlıyorum. Araştırmak gerek. Neyse bir sınav yapalım bakalım. Sonuca göre araştırırız :D

benim gördüğüm kadarıyla çocuklarda önemli derecede algı ve okudğunu anlayamama problemi var. benim sınavda da döküldü sınıflar özellikle 30 civarı alan öğencilerin diğer derslerine baktım onlar da zayıf. demekki bizde bir sorun yok. ben sınavda genelin yanlış yaptığı veya yapamadığı soruları ders içi performans görevi olarak verdim ona göre not vereceğim sınavları tekrarlamaya niyetim yok. sanırım hepimizin ortak derdi çocukların herşeyin hazırına fena halde alışmış olması. nasıl olsa geçeceğim nasıl olsa hoca bir şekilde notumu yükseltecek düşüncesi var. sadece kendine 90 altınız zûl gören öğrenciler çalışıyor gerisi çok da fifi havalarında.

Yanlış anlamadıysam kağıt üzerinde yapmışsınız galiba sınavı.. Hocam BT sınıfın varsa uygulama yapsaydın keşke.. Gerçi uygulamış olduğunuz plan uygulama yapmaya elverişli mi siz daha iyi biliyorsunuz tabi ama, benim şahsi fikrim bizim dersimizin en sağlıklı değerlendirilebileceği yöntem uygulama diye düşünüyorum..

Ekli dosyalar

windogs_ikspi hocam uygulama sınavında bu puanlama şablonunu uygulamalı sınav anında doldurmak yeterli midir, öğrencilerin o anda örneğin word de yapmış olduğu sayfayı saklamak gerekir mi

windogs_ikspi' Alıntı:
Yanlış anlamadıysam kağıt üzerinde yapmışsınız galiba sınavı.. Hocam BT sınıfın varsa uygulama yapsaydın keşke.. Gerçi uygulamış olduğunuz plan uygulama yapmaya elverişli mi siz daha iyi biliyorsunuz tabi ama, benim şahsi fikrim bizim dersimizin en sağlıklı değerlendirilebileceği yöntem uygulama diye düşünüyorum..

Ben kendi bilgisayarımı taşımak zorundayım hergün. Ben böyle izah edeyim siz anlayın

dirhem' Alıntı:
windogs_ikspi hocam uygulama sınavında bu puanlama şablonunu uygulamalı sınav anında doldurmak yeterli midir, öğrencilerin o anda örneğin word de yapmış olduğu sayfayı saklamak gerekir mi
Hocam ben bu siteden http://www.m5bilisim.com/on-parmak/hiz-testi/ test ettim.. herhangi birşey kayıt altına almadım.. sadece o anki performansına göre değerlendirdim.. Mesela kendi sınavım için söylüyorum, çocuğun 1 dk.da kaç kelime yazdığını kayıt altına alabilirsiniz ama klavye üzerinde parmak yerleşimini nasıl yaptığını kayıt altına alamazsınız.. bide rubrikte birşeyleri kayıt altına almanıza gerek yok diye düşünüyorum. neticede gözlemlerinize göre dolduruyorsunuz..

Hocam BT sınıfını kullanmamın mümkünü yok sanırım. 9 bilgisayarım var ve sınıf 32 kişi....
uygulama sınavını bende düşündüm ama çaresiz kaldım diyebilirim. O yüzden de soruları esasen basit sormaya çalıştım...

tekrar yazılı yapmayın hocam kendinizi küçük düşürürsünüz hem öğretmenlerin, okulun hemde öğrencilerin gözünde. Ders çalışmıyor eşek herifler, performanslarını geçecek şekilde ayarla olsun bitsin idare bu derse beden, müzik, resim dersi gözüyle bakıyor hiç kendinizi ezdirmeyin. bilgisayardan düşük alan fenden ve matematikten yüksek mi alıyor sanki onlar tekrar sınav yapmıyor sizde yapmayın onlar gibi sizde her şeye puan verin olsun bitsin.

BBNET
Geri