Yarın MEB yeni müfredatı açıklayacakmış.

Kodla Büyü
BARAN38' Alıntı:
Btr kadrosunun verilmesi 5lerde dersin kalkacaginin habercisi
Şu an için BTR kadrosu diye birşey yok, ilkokula da gitsen btr olayı görevlendirme olarak devam eder, çünkü norm yönetmeliğinde ilkokullara bilişim normundan söz ediyordu, btr ibaresi bile geçmiyordu, normu da yeğitek isteyecek, bakanlığın ilgili birimi onaylayacak ancak öyle, yani doğrudan ilkokula normda verilmiş değil.

5.siniflar hazirlik sinifi olur.5. siniflar yabanci dil agirlikli olunca bizim dersi ya kaydiriar 6-7 diye ya da sadece 6da kalir. Kodlama dersiyle ilgili olarak umarim liselerde ve ortaokullarda zorunlu ders olarak okutulur. Sadece btrye bel baglamamak lazim. Onemli olan ders.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kökten kaldırma olacağını düşünmüyorum. Yoksa kokusu çıkardı. Ders sadece 6'larda kalacak gibi gözüküyor. İnşallah güzel haberler alırız yarın. Hakkımızda hayırlısı.

Engin hoşgörünüze sığınarak yazıyorum :)
Bizi sadettin teksoy (canavar uzmanı) çağrı merkezi uzmanı yapacaklarmış.
Ebaya e okula dys ye canlı destek koyup özel mesajlarla uyarılacağız.. yazdığımız mesaj başı 0.25 tlden ek ders ücret alacakmışz... Maaş da en düşük memur maaşı olacakmış...
İnanmadınız değil mi... :oops:

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-01-13-08-34-52.png
    Screenshot_2017-01-13-08-34-52.png
    459.2 KB · Görüntüleme: 793
Tahminimce 5.Sınıflardan kaldırılacak 6.Sınıflarda dersin adı "Kodlama " olacak bu şekilde "kodlama " dersi beklentilerini karşılamış olacaklar.

Ben de fazladan kodlama dersi değilde bizim dersin adının "kodlama" olarak değişeceğini ve içeriğinin değişeceğini tahmin ediyorum.Umarım hayırlı kararlar alınır.

Muhtemeldir ki toplam ders saati düşürülecek. Yine muhtemeldir ki 5. sınıflar için dil ağırlıklı bir öğretim düşünüyorlar. Karamsarlık demeyelim de malumun ilanı olsun adı: bizim ders topun ağzında...

Mevcut hali ile kalsa bile yeter bana... İstemiyorum başka bi şey.
Ama eminim yine bilişimcileri sinir etmeyi başaracaklardır....

Ben 5.Sınıfların ingilizce hazırlık yapılacağını düşünmüyorum, belki 3 saat olan ders sayısı 10 civarına kadar artırılabilir o kadar, 5. sınıflardan bilişimi de kaldırmayacaklar.

6 ve 7. sınıflara gelmeli ders ama ders saatleri 35 yerine 30 a indirilirse pek parlak görünmüyor manzara.

arkadaşlar tek başlıktan yeni müfredat konusmak daha iyi olur sanırım

hakanotuken' Alıntı:
Ben 5.Sınıfların ingilizce hazırlık yapılacağını düşünmüyorum, belki 3 saat olan ders sayısı 10 civarına kadar artırılabilir o kadar, 5. sınıflardan bilişimi de kaldırmayacaklar.

Hocam şu an pilot uygulama yapılıyor ve 5.sınıflarda 11 saat ingilizve var bilişim de yok malesef...

hocam su an hazırlık sınıfı olan okullar ile bakanlığın dediği hazırlık sınıfları aynı değil. daha uygulanmaya başlamadı hazırlık sınıfları (bakanlığın dediği)

BBNET
Geri