Yılmaz Özdil den cevap

Kodla Büyü
:+1: :++: :+1:

Sayın TCDD...

“Ne ördün filan” başlıklı yazımın “yanlış” olduğunu belirterek, düzeltme göndermişsiniz.

Adında “TC” bulunan kuruma saygı göstermek boynumuzun borcudur, düzelteyim.

*

Ben, Mustafa Kemal dönemini yazdım... Siz ise, “1923-1950 arasında 3764 kilometre demiryolu yapıldı, yılda 134 kilometreye tekabül eder, 2004-2011 arasında 1076 kilometre demiryolu yapıldı, yılda 135 kilometreye tekabül eder” diyorsunuz. Yok öyle! Tartışmanın kaynağı 10’uncu yıl marşı... 1923-1933 arasını esas alacaksınız. Hadi 5 sene de avans vereyim, 1938’e kadar hesaplamanız gerekir. 1940’dan 1950’den Mustafa Kemal’e ne?

*
Ayrıca... Niye 2004’ten başlıyorsunuz? 2003’te İsmet İnönü mü iktidardaydı? Mustafa Kemal’e ait olmayan dönemi Mustafa Kemal’e ekle, AKP’ye ait olan dönemi AKP’den çıkar, öyle mi? Tüik gibisiniz vallahi, işinize gelince azaltıyorsunuz, işinize gelince çoğaltıyorsunuz.

*

Üstelik, o dönemin imkânlarıyla bu dönemin imkânlarını kıyaslarsanız, Toki’nin Mimar Sinan’dan büyük olduğunu da söyleyebilirsiniz. Daha çok bina yapıyor. Kaldı ki, Atatürk’ün demirağ soyadını verdiği Nuri Demirağ bile, tek başına, sizden fazla demiryolu yaptı. İnanmıyorsanız, AKP mebusu Nursuna Memecan’a sorabilirsiniz, torunudur.

*

Ve 1076 kilometre yaptınız ama... Bazı münafık uzmanlar, aynı yöne giden çift hatlar’ı çift çift sayarak, rakamı şişirdiğinizi söylüyor. Bu mantığa göre... 6 şeritli 100 kilometre otoyol yaptığımızda, 600 kilometre otoyol yaptık mı dememiz gerekiyor?

*

“Bu yolları Türkler yapıyor sayın Özdil” demişsiniz... Halbuki, Çinlilerin yaptığını Başbakanımız söylüyor. “Bildiğiniz gibi Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattını Çin’le birlikte yapıyoruz. Aynı şekilde, Ankara-Sivas hattı Çin’le yürüyor. Bundan sonraki süreçte 5 bin kilometrelik demiryolu ağımızı Çin’le yapmayı hedefliyoruz” diyor. Sabah Gazetesi “Demir ağları Çinlilerle örecek” başlığını atmıştı... Çünkü, 35 milyar dolarlık Edirne-Ardahan hattı için Çinlilerle masaya oturduğunu söyleyen, ben değilim, bizzat Ulaştırma Bakanımız.

*

“Ankara-Konya hattı, yerli yüklenicilerin emeğiyle inşa edildi” diyorsunuz. En büyük yükü, ray taşır... O hat’a, İskenderun’dan gemiyle getirilen İtalyan malı ray döşenmedi mi?

*

“İspanya’dan lokomotif alınmadı” diyorsunuz. TCDD’nin resmi internet sitesinde yayınlandı: “Ankara-Eskişehir hattında sefer yapacak son teknoloji ürünü ilk hızlı tren seti, İspanya’nın Beasain kasabasında genel müdürümüz Süleyman Karaman’ın katıldığı törenle teslim alındı.”

*

Vikipedi’nin “hızlı tren” maddesinde yazıyor:
“Ankara-Eskişehir hattındaki HT65000 modelleri İspanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles şirketi tarafından üretilmiştir.”

*

“Güney Kore’den vagon alındı” dedim, itiraz etmemişsiniz. “Yerli demiryolu endüstrisi için Adapazarı’nda tren fabrikası kuruldu” demişsiniz. Kuruldu da... Ortağı Güney Kore değil mi?

*

“Makinistler Almanya’da eğitildi” dedim, itiraz etmişsiniz. “Türkiye’de eğitildi, staj için yabancı ülkelere gönderildi” demişsiniz... Allah da sizi güldürsün, e mi.

*

“Balıkesir-Eskişehir Fransız, Köseköy-Gebze İtalyan, Gebze-Halkalı İspanyol, Ankara-Sivas çekik gözlü, Sivas-Erzincan İtalyan” dedim. Öbürlerini teğet geçip, “Sivas-Erzincan hattının yapımına başlanmadı, kimin yapacağını bilmiyoruz” deyip, cümlenin sonuna ünlem koymuşsunuz... O hat’tın etüt, proje, mühendislik, danışmanlık hizmetleri ihalesi sonuçlandı, SWS Engineering SpA firması kazandı. Nereli bu firma? İtalyan!

*

“Testleri, Çek Cumhuriyeti’nde yapılıyor, Almanya’ya Fransa’ya gönderiliyor” dedim, çıt çıkarmamışsınız... Zaten, bunu diyen ben değilim, Hacettepe Teknokent AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Murat Karaşen... “Türkiye’de kullanılan bütün vagonlar, raylı sistem araçları ithal ediliyor. Sadece ithalle kalmıyor, test için ya Çek Cumhuriyeti, ya Almanya, ya da Fransa’ya gönderiliyor. Yüz binlerce avro döviz yurt dışına gidiyor” diyor.

*

“Marmaray Japon” dedim, bi şey dememişsiniz. “Ankara ve İstanbul metrosunda Alman, İtalyan, Fransız, Çin, Güney Kore imzası var” dedim, hiç bahsetmemişsiniz. Buna mukabil, köprü asfaltının yurtdışından getirildiğini, deniz otobüslerinin ithal edildiğini kabul etmişsiniz. Teşekkürler. Ancak... Metrobüslerin Hollandalı olduğunu yazdım, tek satır bile söz etmemişsiniz, teessüf ederim. Şoför yokmuş gibi, şoförleri bile Hollanda’dan
getirilmemiş miydi?

*

Son olarak...

*

“Hürriyet Gazetesi kağıdını hangi ülkeden alıyor, baskı makineleri hangi ülkenin markasını taşıyor?” demişsiniz. Hürriyet adına konuşmak bana düşmez ama... Resmi Gazete haricindeki gazeteler “şahıs”lara aittir, patronlarını ilgilendirir, para onların, ister Kanada’dan alırlar, ister Norveç’ten... Bizler de, ister okuruz, ister okumayız, tekel değildir. Üstelik, Seka’yı, gazete patronları mı kapatıp sattı? TCDD ise, adı üstünde “devlet”indir, kimsenin babasının malı değildir, oralarda ödenen paralar da, sokaktan toplanmıyor, milletin vergileridir. Vergilerimizin takibini yapmak devletin, hesabını sormak yurttaşların görevidir.

*

Amacım, elbette rencide etmek, ithal de olsa, çabaları küçümsemek değil, asla... Mustafa Kemal vizyonuyla, ülkemin kılcal damarlarında bile hızlı trenlerin dolaşmasını isterim.

*

Ha diyebilirsiniz ki, o halde neden kafayı taktın trene?

*

İsmi lazım değil, şu anda Hatay’da faaliyet gösteren Amerikalı arkadaşlardan biriyle, seneler evvel sohbet ediyorduk... “Tren yolcuları, vagonda seyahat ederken, farkında olmadan ideolojik karakterini ortaya koyar. Trenin gidiş yönünde oturmayı tercih ediyorsa, devrimcidir. Pencereden bakar, manzara çok hızlı akar, sürekli yeni, sürekli değişkendir. Eğer, trenin gidiş yönünün aksine oturuyorsa, muhafazakârdır. Pencereden bakar, manzara aheste aheste akar, sindire sindire seyahat eder” demişti... “Peki, sen hangi yönde oturuyorsun?” diye sormuştum. Gülümseyerek şu cevabı vermişti: “Ben rayları döşerim!”

*

Hayırlı yolculuklar dilerim.
Yılmaz

giydirilir dediğiniz devletin bir kurumu..yılmaz özdil de hokkabazın teki, laf cambazlığıyla şark kurnazlığıyla yazıp duruyor.kaynağı da wikipedia varın gerisini siz düşünün:)

Re: Ynt: Yılmaz Özdil den cevap

Bi an Yılmaz Özdil için şüpheye düşmedim değil TCDD nin yazisini okuyunca. Adam o kadar kendinden emin yazmış ki sanarsın senelerdir o işletiyor Demiryollarını. Ama bu sefer yine iyi giydirmis.
Seviyorum bu adami :grin:

Söz sırası TCDD de. Bakalım bu sefer milletin matematik bilgisiyle dalga geçerek nasıl açıklama yapacaklar.

fahrican' Alıntı:
Söz sırası TCDD de. Bakalım bu sefer milletin matematik bilgisiyle dalga geçerek nasıl açıklama yapacaklar.

bi hatta iki sıra ray var deyip onları da ikiyle çarpmasınlar da...

ATATÜRK 10 yılda ne örmüşki biz daha çok ördük deyip. kendini bu devletin yöneticisi değil kurucusu gibi gösterenler, senin gibi düşünenler yüzünden bunları söyleyebilir hale geldik. devlet kurumu dediğinmi yazmış o yazıyı baya bildiğin garlar, raylar trenler bir olmuş gel la birleşekte şuna cevap yazalımmı demişler. ordakilerde koyun işte durmak yok devam tarzı. yılmaz özdil gibi illaki eleştiren çıkacaktır. ben bilmem eşim biliri çok izlionuz.

Kanoute' Alıntı:
giydirilir dediğiniz devletin bir kurumu..yılmaz özdil de hokkabazın teki, laf cambazlığıyla şark kurnazlığıyla yazıp duruyor.kaynağı da wikipedia varın gerisini siz düşünün:)

faruk8542' Alıntı:
ATATÜRK 10 yılda ne örmüşki biz daha çok ördük deyip. kendini bu devletin yöneticisi değil kurucusu gibi gösterenler, senin gibi düşünenler yüzünden bunları söyleyebilir hale geldik. devlet kurumu dediğinmi yazmış o yazıyı baya bildiğin garlar, raylar trenler bir olmuş gel la birleşekte şuna cevap yazalımmı demişler. ordakilerde koyun işte durmak yok devam tarzı. yılmaz özdil gibi illaki eleştiren çıkacaktır. ben bilmem eşim biliri çok izlionuz.

Kanoute' Alıntı:
Belki cümleleri allayıp pullayıp yazıyo olabilir zaten köşe yazarlığında olması gereken de budur ama bu zamana kadar aşırı abartılı yazdığını görmedim. Çoğu soruna cuk oturan yazılar yazdı. Alttan alttan iğneledi. Yazılarını okuduğunda eleştirdiği tarafın gözüyle bakarsan şarlatan olur ama objektif bakarsan öyle düşünmezsin.

Kanoute' Alıntı:

Bakış açınız çok yanlış. O yazıyı kaleme alan senin gibi bu milletin bir evladı. Okumuş (!) oraya kadar yükselmiş. Bizim vergilerimizle iş yapan kurumu eleştirmemek , muhattabı olmadığı bir tartışmanın içine dahil olmasına şaşırmamak için aynı siyasi görüşü benimsemek ve birazda mantıktan uzak duygusal bir yapıya sahip olmaktan lazım.
1923-33 yılları arasındaki icaraatlar ile 2003-2012 yıllar arasıdnaki icraatları kıyaslamak acizliktir.

tarafsız bakarsanız, sadece at gözlüğü kullanmazsanız söylediği birçok şeyin doğru olduğunu görürsünüz...

Kanoute' Alıntı:
Bak kendinde demişsin giydirilir dediği devletin bir kurumudur. Yılmaz Özdil ilk yazısını TCDD için değil başbakan konumundaki şahsiyetin Cumhuriyet'in ilk 10 yılına söylediği arsızca sözler için yazmıştır. Bizim bilmediğimiz TCDD'nin demiryolları dışında rte'nin avukatlığı gibi bir görevi de varmış demek ki. Daha önceki başlıkta Yılmaz Özdil için iyi giydirilmiş diyen şahsiyete sesin çıkmadı da şimdi rte'yi savunan devlet kurumuna! söylenince mi yaran sızladı. Anlaşılan Yılmaz Özdil'in giydirmesi bol gelmiş ki başkalarıda nasipleniyor...

Neyi giydirmiş ben anlayamadım? Tam aksine tutuşmuş veri hokkabazlığı yapıyor. Zaten TCDD yazısında büyük oranda milli olduğunu ama herşeyi de kendimizin üretmemesinin bu zamanın şartlarında pek de bir anlamının olmadığını ifade etmişti. Bir kaç tane TCDD'nin verilerini yanlış çıkardığı durum var ona da yine TCDD cevap verecektir.

Bu arada Beyaz Türk Yılmaz Özdingiliniz mensubu bulunduğu gazete ve patronunu da sıkıştığında millilikten çıkarıp satış işlemlerine geçirmiş. Böyle sıkışmaya devam ederse çok sevdiği başka değerleri de satar herhalde.

girdab' Alıntı:
Neyi giydirmiş ben anlayamadım? Tam aksine tutuşmuş veri hokkabazlığı yapıyor. Zaten TCDD yazısında büyük oranda milli olduğunu ama herşeyi de kendimizin üretmemesinin bu zamanın şartlarında pek de bir anlamının olmadığını ifade etmişti. Bir kaç tane TCDD'nin verilerini yanlış çıkardığı durum var ona da yine TCDD cevap verecektir.

Bu arada Beyaz Türk Yılmaz Özdingiliniz mensubu bulunduğu gazete ve patronunu da sıkıştığında millilikten çıkarıp satış işlemlerine geçirmiş. Böyle sıkışmaya devam ederse çok sevdiği başka değerleri de satar herhalde.

çok zorunuza gidiyo galiba laf tıkılması. gitsin efem zorunuza gitsin

GERÇEKLER ACITIR :mrgreen:

vseckn' Alıntı:
Kanoute' Alıntı:
Bak kendinde demişsin giydirilir dediği devletin bir kurumudur. Yılmaz Özdil ilk yazısını TCDD için değil başbakan konumundaki şahsiyetin Cumhuriyet'in ilk 10 yılına söylediği arsızca sözler için yazmıştır. Bizim bilmediğimiz TCDD'nin demiryolları dışında rte'nin avukatlığı gibi bir görevi de varmış demek ki. Daha önceki başlıkta Yılmaz Özdil için iyi giydirilmiş diyen şahsiyete sesin çıkmadı da şimdi rte'yi savunan devlet kurumuna! söylenince mi yaran sızladı. Anlaşılan Yılmaz Özdil'in giydirmesi bol gelmiş ki başkalarıda nasipleniyor...
yılmaz özdil için giydirilmiş forum başlığını görmedim, görsem de sesim çıkmazdı.yılmaz özdil devlet kurumu mu da kıyas yapıyorsun?özdili sevmiyorum uslübünü beğenmiyorum,bu beni rteci yapmaz, hatta atatürk karşıtı hiç yapmaz.bazı gerçekleri görmem için özdil gibi çapulcuya ihtiyacım yok.
edit:seviye.

Kanoute' Alıntı:
vseckn' Alıntı:
Kanoute' Alıntı:
yılmaz özdil için giydirilmiş forum başlığını görmedim, görsem de sesim çıkmazdı.yılmaz özdil devlet kurumu mu da kıyas yapıyorsun?özdili sevmiyorum uslübünü beğenmiyorum,bu beni rteci yapmaz, hatta atatürk karşıtı hiç yapmaz.bazı gerçekleri görmem için özdil gibi çapulcuya ihtiyacım yok.senin özdilin yazısıyla coşman el şeyiyle şeye girmektir anladın sen.

Bu mesaj zaten bildirildi.

Kimin şeyiyle şeye şey ney hey? Bildirdim evet. @cogullu bakıyo sanırım genelde şeyli şeylere. Bana uyarı vermese bari, salı salı başıma şey şeyettin diye?

girdab' Alıntı:

İspanya'dan almadık dedikleri vagonların TCDD'nin resmi siteindeki haber ile yalancı demiş... Devlet kurumuna üstüne Devlet Kurumu bu yazıya cevap yazmış ama tahmin et... cevap'da çoğu şeye cevap yok

TCDD'nin BASIN AÇIKLAMASI

1- Demiryolları tarihimizin tasnifi Osmanlı dönemi, demiryolu yapımının devlet politikası olarak ele alındığı ve demiryolu ağırlıklı ulaşım politikasının izlendiği 1923–1950 dönemi; karayolu ağırlıklı politikaların izlendiği ve demiryollarının ihmal edildiği 1950 sonrası dönem ve demiryollarının yeniden devlet politikası olarak ele alındığı dönem olarak yapılmaktadır.

2- “Demiryolları refah ve ümran tevlit eder” diyerek Türk demiryolculuğun yol göstermeye devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü demiryolcular şükranla yad etmekte; Atatürk dönemindeki demiryolu hamlesini yeniden milletimize yaşatmayı ideal hedef olarak görmektedir.

3- 2002–2004 yıllarında, Üniversiteler ve ilgili paydaşlarla birlikte Ulaştırma Ana Planı Stratejisi hazırlanmış, bu ana plan çerçevesinde demiryollarının yapımı ve geliştirilmesi “Cumhuriyetin ilk yılları”nda olduğu gibi yeniden devlet politikası olarak ele alınmıştır.

4- TCDD, yeni yol yapma ve demiryolu taşımacılığını geliştirme yanında, demiryolu alanındaki dünyadaki her yeni teknolojiyi, her yeniliği kendi ülkesinde uygulamayı ve süreç içerisinde bu teknolojileri yerli olarak üretmeyi vazgeçilmez stratejik hedeflerinden biri olarak kabul etmektedir.

5- Demiryolu uzunluğumuz 1856’dan bu yana, 1923–1950 arası dâhil tek hat üzerinden hesaplanmaktadır.

6- Son zamanlardaki bilgi kirliliği ve tartışmaların seyri; demiryollarının tıpkı Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi devlet politikası olarak ele alınmasından ve demiryollarına yatırım yapılmasından heyecan ve gurur duyan 32 bin demiryolcuyu derinden üzmektedir.

7- Bu ülkeye bir karış ray döşeyerek hizmet eden herkese minnet borcumuz olduğu gibi, bu süreçte de hiçbir art ve ön niyet taşımadan, samimi olarak demiryollarına destek veren herkese teşekkür borcumuz vardır. Bir köşe yazarının bugünkü yazısında yer alan “Mustafa Kemal vizyonuyla, ülkemin kılcal damarlarında bile hızlı trenlerin dolaşmasını isterim” sözlerine de ayrıca teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

bu ara iktidarın ilk yıllarını etüt ile geçirdikleri için saymamışlar... ama cumhuriyetin ilk yıllarında böyle bir şey olacağını düşünmemişler ki... direk 1923'ü almışlar... canlarım benim yaa

bütün medyayı susturmuş kime göz dağı kimine hapis yolu göstermiş bir hükümet bir bütün baskılara rağmen bir yılmaz özdilin hakkından gelemedi. cübbeli ahmet hoca bile oyumu mhp ye verceğim dedğinde başına gelenleri gördünüz ama bu hafta cübbeli ahmet hocanın kasetlerinin montaj olduğu belirlendi.

bütün muahlifler susturulunca bazılarıda saf değişitirince muhalefet etmek yılmaz özdile kalıyor. adamda gerçekten damardan giriyor. şapka çıkarmak lazım.

bu akp ve tayyip ordağını bazı kesimler gerçekten gözlerinde çok büyütüyorlar. bana kalırsa 10 yılda çok ciddi başarıları yok başarısızlıklar ise çok fazla

tayyip erdoğan bütün medyayı takip ediyor atılan bütün başıları inceliyor hoşuna gitmeyen başlıkları arayıp uyarıyor kiminede tehdit ediyor. hatta fatih altaylı başbakanın attığı başlıktan dolayı kendisine ne kadar kızıdğını anllattı.

tayyip erdoğan son iki yılda atatürkün önüne geçip fatih sultan mehmet'e benzeme edaları sürüyor bu şaka gibi ama gerçek. rahmetli muhsizn yazıcıoğlu tayyip erdoğan için o daha bu yollarda çocuk demişti. şimdi daha iyi anlaşılıyor

Kanoute' Alıntı:
vseckn' Alıntı:
Kanoute' Alıntı:
yılmaz özdil için giydirilmiş forum başlığını görmedim, görsem de sesim çıkmazdı.yılmaz özdil devlet kurumu mu da kıyas yapıyorsun?özdili sevmiyorum uslübünü beğenmiyorum,bu beni rteci yapmaz, hatta atatürk karşıtı hiç yapmaz.bazı gerçekleri görmem için özdil gibi çapulcuya ihtiyacım yok.senin özdilin yazısıyla coşman el şeyiyle şeye girmektir anladın sen.
Ben Yılmaz Özdil'in yazısıyla coşmadım, sana da rte'cisin diye birşey yazmadım ki. ben sadece tcdd'nin Yılmaz Özdil'in yazısını üstüne alınıp rte'nin avukatlığını yaptığını ve neden senin bundan rahatsızlık duyduğunu belirttim. ama sen kendini rte'ci tanımlamışsın ve bu anlamları anlamak istediğin yerinden anlamışsın o ayrı... Ayrıca diyelim ki ben senin dediğin gibi el şeyiyle gerdeğe giriyorum eee gerdeğe de tek kişiyle girilmez anladın sen onu...

Adamı taşlarlar abi neden mi? Kral çıplak dediği için. Sürekli doğruları mı yazıyo tabii ki hayır iktidar sürekli doğru işler mi yapıyo elbette hayır. Ancak iktidarın yanlışları doğrularından fazla o bi gerçek adam da bunu göstermeye çalışıyo. Adam araştırmacı gazeteci, nasıl bizim meb bakanı olan şahıs daha okullarda bilişim teknolojoleri diye bi branş olduğunu ve bu branş mensunu öğretmenlerin sıkıntı çektiğini bilmiyosa, ulaştırma bakanı da tcdd den bihaber yaşıyodur emin olun. Ben bu ülkede bakana inanmam ama gerçekten araştırıp yazan gazetecilerin yazdıklarına saygı duyarım.

BBNET
Geri