Accipiter' Alıntı:Birkaç gün önce Kuşadası'nda çektiğim fotoğraf. Bu kareyi çektikten sonra sırılsıklam oldum ama değdi sanırım..
![]()
erencan' Alıntı:kesinlikle ıslandığına değmiş hocam harika bir uzun pozlama olmuş. tebrikler :alkis: :+1:
e.kurt' Alıntı:
hayat86' Alıntı:fotoğrafı göremiyorum hocam.
tarafszhaber' Alıntı:nkonmu canonmu hacam) aynı fiyat aralığında karşılastırısanız..
20 sn pozlama süresi nası oluyo.. siz pozlamaya başlıyorsunuz. son sn lerde yıldırım çakıyo çekiyormusunuz??
.Accipiter' Alıntı:erencan' Alıntı:kesinlikle ıslandığına değmiş hocam harika bir uzun pozlama olmuş. tebrikler :alkis: :+1:
çok teşekkürler hocam.
e.kurt' Alıntı:
Teşekkürler.
hayat86' Alıntı:fotoğrafı göremiyorum hocam.
Bir daha kontrol edin isterseniz hocam.bir sorun görünmüyor.
tarafszhaber' Alıntı:nkonmu canonmu hacam) aynı fiyat aralığında karşılastırısanız..
20 sn pozlama süresi nası oluyo.. siz pozlamaya başlıyorsunuz. son sn lerde yıldırım çakıyo çekiyormusunuz??
nikon mu canon mu sorusu insanlık tarihi kadar eski bir soru hocam
ben nikoncuyum. o yüzden her zaman nikon derim. bunun bir çok sebebi var ama çok uzun yazmak gerek. en basit şekliyle mesela canon bodylerde netleme motoru yok. böyle makine mi olur![]()
uzun pozlama ise bir çekim tekniği hocam. çekmek istediğiniz konuyu belirlediğiniz süre boyunca çekiyorsunuz. bunun için mutlaka bir tripod gerekiyor tabii..
tarafszhaber' Alıntı:birde bu aynalı makineler var. gecen sene 2000 tl olan nx3000 samsun bu sene 999 a düşmüş.. çünkü bu teknolojide gelişiyo.. memnun ollurmuyuz acaba verdiğimiz paraya değermi fortografın kalitesi.. birde bu foto yarışmaları fln oluyo.. onlara bu aynasızlarla katılınabilinirmi?
nası peki foto kalitesiTeachnologist' Alıntı:tarafszhaber' Alıntı:birde bu aynalı makineler var. gecen sene 2000 tl olan nx3000 samsun bu sene 999 a düşmüş.. çünkü bu teknolojide gelişiyo.. memnun ollurmuyuz acaba verdiğimiz paraya değermi fortografın kalitesi.. birde bu foto yarışmaları fln oluyo.. onlara bu aynasızlarla katılınabilinirmi?
dediğiniz makine aynasız bir makinedir aynalı değildir.
tzcn' Alıntı:
sambal' Alıntı:Tebrikler hocam
erencan' Alıntı:hocam bilgilerim içinde ciddi sorgulama yapmamı sağladı "canon larda af motoru yok" cümlen
mesela ben tam tersi biliyordum.Canon lar gövdede af motoru taşıdığından dolayı lensleri ucuzdur diye biliyordum.Nikonda ise tam tersi af motoru lenslerde olduğundan dolayı nikon lensler hem daha ağır hem daha pahalı diye biliyordum
Benim Canon 400D ve Sony A200 tecrüblerim olmuştu. Sattım ama mutlaka bir makina alacağım çok yakın bir zamanda. Bu yüzden hep youtube de yeni çıkan makina incelemelerini izlerken buluyorum kendimi
Özellikle aynasızlar çok ilgimi çekiyor. Netleme nokta sayısı,netleme hızı,boyutu noktalarında ciddi fark oluşturuyor. ISO ve fotoğraf kalitesi sınıflarından başa baş durumdalar bir DSLR ile. Hatta 5D ve D7100 gibi orta ve üst segment makinalarla karşılaştırma video ları kaynıyor youtube
Özellikle Sony A6000 ciddi bir alternatif ve benim alım listemde. Fiyatı fotografium.com da 1800 ve 1900 TL arasından gezinip duruyor. Kit lensi hayli başarılı bulunuyor. Bakaç gayet iyi deniliyor ki aynasızlarda en önemli geride kalma kriteri bakaç oluyor. Şu an af hızı en yüksek makine diye biliyorum a6000 i
Sonuç olarak aynasızlar gerçekten iyi ve ciddi bir alternatif zaten algılayıcı boyutları birebir aynı.hepsi APS-C yani crop algılayıcılar.
tarafszhaber' Alıntı:nası peki foto kalitesiTeachnologist' Alıntı:tarafszhaber' Alıntı:birde bu aynalı makineler var. gecen sene 2000 tl olan nx3000 samsun bu sene 999 a düşmüş.. çünkü bu teknolojide gelişiyo.. memnun ollurmuyuz acaba verdiğimiz paraya değermi fortografın kalitesi.. birde bu foto yarışmaları fln oluyo.. onlara bu aynasızlarla katılınabilinirmi?
Teachnologist' Alıntı:tarafszhaber' Alıntı:nası peki foto kalitesiTeachnologist' Alıntı:tarafszhaber' Alıntı:birde bu aynalı makineler var. gecen sene 2000 tl olan nx3000 samsun bu sene 999 a düşmüş.. çünkü bu teknolojide gelişiyo.. memnun ollurmuyuz acaba verdiğimiz paraya değermi fortografın kalitesi.. birde bu foto yarışmaları fln oluyo.. onlara bu aynasızlarla katılınabilinirmi?
Kullanmadim. Aynali makinemle mutluyum. Tecrubelerime dayanarak aynasiz makinelerin daha yol almasi gerektigi dusuncesindeyim.
sametbozkurt' Alıntı:
aynasız değil galibaibrahimes' Alıntı:1 senedir sony a3000 aynasiz kullaniyorum. Fiyatiyla, fotograf kalitesiyle, manuel lenslerin kullanimiyla cok memnunum. Fotograf kursunda diger tum arkadaslar hayran kaliyordu fotograf kalitesine.