Yıldım artik ...

Kodla Büyü

bote__bilisim

Aktif Üye
Yok norm fazlası mi olacağım,yabanci dil sınıfı mi olacak dersler gidecek ,yok nöbet olacak mi , yok proje ,yok kulüp, yok ders seçimleri... artık yıldım, birsey olacağı da yok bolum,ders,norm,özlük haklarımız adına. Okuldaki en değersiz,gereksiz bolum ,öğretmen gibi olmaktan bıktım.
Bizi bizden başka anlayan da yok gerçek bu.

Yok norm fazlası mi olacağım,yabanci dil sınıfı mi olacak dersler gidecek ,yok nöbet olacak mi , yok proje ,yok kulüp, yok ders seçimleri... artık yıldım, birsey olacağı da yok bolum,ders,norm,özlük haklarımız adına. Okuldaki en değersiz,gereksiz bolum ,öğretmen gibi olmaktan bıktım.
Ders 15 saate dolmayınca aldığımız maaşın sorgulanması!! sanki bizim tercihimizmiş gibi secmeli isteriz oda yok, ne branşmış soğuttu meslektende ortalık malı olduk

Çok haklısınız Hocam. "İllallah!" dedirtiyorlar.
Derste öğrencilere anlatacak o kadar zengin bir ders içeriği varken dersimiz elimizden alınıyor.
Nasıl olur da Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, angarya ders olarak değerlendirilir! Diğer branş öğretmenleri bile şaşırıyor bu duruma.

Dünyanın en popüleri ve geleceğe tamamen yön veren bilişim sektörü gerçeği söz konusu olunca şu yaşadıklarımız ve yaşatılanlar gerçekten zulüm!

Mesleğe ilk başladım çok programlı liseye atadılar ki BÖTE mezunuyum, zorunlu hizmet bitti o ilden kurtuldum derken ilkokul 4-5lere ders, formatör diye görev çıktı ders saati azaldı, derken 4+4 ile ortaokullar değişti, sonra 5 ve 6larda BTY dersi, çoklu dil modeli okuluna geçişle norm fazlası duruma düşme, seçmeli derslerle devam derken YOS...

Teknoloji kullanımını geçtim okullarda derslere 15-20 dakika geç girip alışkanlık haline getiren öğretmenleri gördükçe, idareye bunu söylediğimde "ee müdür de geç geliyor, o da farkında ama öğretmenleri uyarırsa ona da hesap sorarlar" cevabını duydu bu kulaklarım.

Bu köhneleşmişlik içinde bir de okulun Teknosa personeli gibi muamele görmek.

Tek umudum yapay zekanın yükselişi. Ne zaman ki bu "yatay" zekadan kontrolü ele alacak işte o zaman belki biraz fark edilecek bilişimin anlamı.

Tüm kıymetli bilişim teknolojileri öğretmenlerime sabırlar diliyorum.

kendimiz değer veriyoruz ama bakanlık, il, ilçe, öğretmenler değer vermiyor yapacak bişeyimiz yok, ben değer beklemiyorum, değersiz olduğumuzu söyleyenlere haklısınız deyip geçiyorum, beklentinizi düşürün, beklenen gün gelene kadar kendinizi geliştirin.

ilksms
Geri