atakom' Alıntı:
bidene' Alıntı:
inikat' Alıntı:
Arkadaşlar Prof. Elvan Aktaş var youtube üzerinden araştırın videoları var. Adam bir kaç yıl önceden ne olacağını söylemiş ve söylerken tahmin yapmıyoruz bilimsel araştırma ve analiz sonuçlarını söylüyoruz, diyor. altin in sitesinde dertli nicki biri var ki yaklaşık temmuzdan beri takip ediyorum kendisini. şuana kadar söylediklerinde gerçekleşme oranı %95. bazılarında zamansal tutmama oldu zaman güncellemesini de genellikle zaman bitmeden söylemişti. dolar 2,94 iken dolar alın elinizde tutun, düzeltme zamanları dışında sakın satmayın dedi. Arada eu da aldırdı aynı şekilde. dolar için temmuzdan öncesindeki yazdıklarını da inceledim ve gördüğüm şu ki 2,92-3,94 seviyelerinde iken kur adam dolar yıl sonuna 3,75 -4 -4, 4 lerin gelmesi muhtemel. En az 3,425 civarı olacak yıl sonu diye aylar öncesinden söylemiş.
kendisi 94 krizinde baya kötü etkilenmiş parası pul olmuş. ondan sonra ben yabancıya para kaptırmam, vatandaşların da kaptırmasına engel olurum demiş. şuanki siteden birkaç kez ban da yemiş.
Sadece elvan aktaş ve bu dertli denen kişiyi bile dinlemiş olan parasını korudu.
Biz para kazanamayız.
Ülkenin içinde bulunduğu refahtan uzak, siyasi çekişmeli ve kokuşmuş bir zihniyetin üst tabakayı ele geçirdiği ortamda belki paramızın değerini koruyabiliriz.
İçki ve sigara satışı 18 yaş altındakilere yasak çünkü çocuklar kendileri doğruyu yanlışı bilemezler diyen ama minicik çocuklar tecavüze uğradığında kendi istemiş olabilir o yüzden tecavüzcüsüyle evlenirse hem tecavüzcüsünü hem de ona ön ayak olanları yardım edenleri aklayan bir zihniyet ile yönetiliyoruz.
...
Hocam bu dertli kullanıcısının mesajlara basış ulaşabiliriz
https://profil.altin.in/uye/38025
arkadaş belirtmiş. Biz de bir grup mu kursak napsak

zaten dertli dayının kalabalık bir öğretmen takipçi kitlesi var.
hal böyleyken akıllıca da oluyor napalım değil mi?
ha şöyle birşey söyleyeyim;
ticaret ve sanayi anlamında özellikle trafik yoğunluğunun kaymaya başladığı yerlerden gelişme akslarından uygun arsa yatırımı kesinlikle herşeyden daha değerli.
gelişen tatil beldeleri de olabilir.
Edirne Enez'de babamların yazlığı var. yaklaşık 11-12 sene önce tanesi 4 000 TL ( eski parayla 4 milyara

) 8000 TL ile iki villa arsası almış ve 1 sene sonra birine bir yazlık yaptırmıştı. Bu yaz sadece tek villa arsasının fiyatı bölge ortalaması 90 000 TL -100 000 TL civarındaydı.
Babam arsa aldığında bol arsa vardı şimdi ise arsa sayısı oldukça azaldı. Yani yıllar ilerledikçe artış katlanarak yükselecektir.
ben babamın arsayı aldığı yıl ve aya göre dolar kuruyla hesap yaptım. Eğer o gün o parayla dolar alsaydı şuan yaklaşık elinde 30000 tl si olacaktı. şimdiyse sadece iki arsa bedeli 180.000-200.000 TL civarında.
2012 de bireysel emeklilik hesabı açtırmıştım. borcun harcın arasında kredi kartından çeksinler mecbur kalıp da ödeyerek az biraz birikim olsun yoksa elimdeki parayla birşey yapamam diye düşünmüştüm. yaklaşık 10-11 bin tl arası birikmiş dün p.tesi hesap iptali için başvurdum. parayı alıp 300-400 metrekare 1 dönüm arası bir arsa almaya çalışcam. bi o kadar daha kredi de çekebilirim. gitsin kalsın. oğlum yaklaşık 4 yaşında. üniversite zamanlarında bakarız duruma

sağlıcakla arkadaşlar.