Yüksek Lisans

Kodla Büyü

dijitalyerli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bahar ilanları yayınlanmaya başladığından beri takip ediyorum, BÖTE için tezli yüksek lisans yapabileceğimiz üniversite sayısı çok çok az.
Bilgisayar muh. de alan dışına kabul etmezler. Bi Konya bi Erzurum böte için kontenjan açıyor. tezli eğitim bilimleri deseniz, 90'dan aşağı düşmüyor puanlar. Eğitim enstitülerinin bazıları böte'yi bile almıyor eğitim bilimleri için. Bu kadar da unutulmuş bir bölüm olamaz ki :(

bende sizin gibi bahar ilanlarını takip ediyorum. baktıkçada sinirlerim bozuluyor. bizim bölüm çoktan unutulmuş.

başka alanlara başvuracam bakalım o da çok zor.Allah yardımcımız olsun.seneye belki olur diye düşünüyorum.Sonbahar güz farketmez.Seneye de olmazsa vazgecerim artık...

dijitalyerli' Alıntı:
Bahar ilanları yayınlanmaya başladığından beri takip ediyorum, BÖTE için tezli yüksek lisans yapabileceğimiz üniversite sayısı çok çok az.
Bilgisayar muh. de alan dışına kabul etmezler. Bi Konya bi Erzurum böte için kontenjan açıyor. tezli eğitim bilimleri deseniz, 90'dan aşağı düşmüyor puanlar. Eğitim enstitülerinin bazıları böte'yi bile almıyor eğitim bilimleri için. Bu kadar da unutulmuş bir bölüm olamaz ki :(
hocam bilgisayar müh. alsalarda girme zaten, ben bilg. müh. tezli yüksek lisans mezunuyum ama kendi alanım olmadığı için uzman öğretmenlik için dava açamıyorum. Öğretim üyeliği desen lisans içinde bilg. müh. istedikleri için orada da işe yaramıyor.

Bilişim enstitülerini tavsiye edebilirim. Bil. müh. kadar ağır bir eğitim almadan biraz daha işimizle alakalı şeyler öğrenebilirsiniz mesela
Anabilim Dalları
Bilgisayar Bilimleri
Bilişim Sistemleri
Sağlık Bilişimi
Yönetim Bilişim Sistemleri
Bilgisayar Eğitimi
Elektronik-Bilgisayar Eğitimi
http://be.gazi.edu.tr/ adresinden bölümler hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Matematik ve Fizik eğitimine başvurabiliyoruz ama bu bölümlerden yüksek lisans yapmak faydalı olur mu?

dijitalyerli' Alıntı:

hocam ben akademik kadro ilanlarına baktıkça keşke böte okumuş olsaydım diyorum. en azından ilanlarda adı geçiyor bötenin. tefler kapatılıp teknoloji mühendisliği! olunca bizi mezun eden fakülteler bile ilanlara mühendis şartı koydular. tezli yl yaptım ama lisans mezunu mühendis kadar istenmiyorum :cry:

arkadaşlar benden tavsiye hiç boşuna girmeyin bizim bölümler kapatılacak, bunu uzmanların kendileri diyor ki bu çok uzak bir tarih değil, bende yüksek lisans yapıyorum ama keşke hiç başlamasaydım diyorum...

- Eğitim bilimlerinde 90'dan aşağı düşmüyor puanlar. ben 85 ile giremiyorum. başvuran çok eğitim bilimlerinde.
- Bir gazi de bilişim enstitüsü var. Bunu da az buluyorum, bahar ilanlarına bakarsanız her yerde biyoloji, kimya, matematik, türk dili var, bilgisayar ile ilgili bir şey yok.
- bilgisayar muhendisliği düşündüm ama zaten bizi almıyolar.

demek istediğim de şu aslında, bir ilan açılsa alan dışında BÖTE yazsa ona da razıyım ama yok. Sakarya yönetim bilişim sistemleri yüksek lisansı açtı, tercih edecek bölümlerde böte yok. diğer branşlar daha düşük puanlarla yüksek yaparken ben hiç bir yere başvuramıyorum bile.

gözden kaçırdığım bi üni. varsa söyleyin başvuru yapayım :(

Bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisans yapmak alan dışı değil hocam..talim terbiyenin çizelgesine bak,bilişim teknolojileri alanının içerisinde bötede var bilgisayar mühendisliğide..o yüzden aynı alanda her ikiside..

computing' Alıntı:
dijitalyerli' Alıntı:
hocam bilgisayar müh. alsalarda girme zaten, ben bilg. müh. tezli yüksek lisans mezunuyum ama kendi alanım olmadığı için uzman öğretmenlik için dava açamıyorum. Öğretim üyeliği desen lisans içinde bilg. müh. istedikleri için orada da işe yaramıyor.

BBNET
Geri