Yüksek Lisans yapmak faydalı mı ?

Kodla Büyü

mehru

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar daha önce 2 defa bırakmak zorunda kaldım. Biri atandığım yer ile üniversite arası çok uzaktı kışları ulaşım zorlaşınca gidemedim. Hocalarda devamsızlıktan bıraktılar. Sonra da af ile tekrar döndüm ama yazışmalar çok uzun sürdü bu süreçte de hamilelik çocuk falan derken olmadı. Şimdi 40 yaşındayım 2 çocukla yapsam buna değer mi sizce ?

Bana kalırsa çoluk cogunuza zaman ayırmanız daha iyi olur. YL zaten stresli bir süreç. Ailenizi ihmal etme ihtimaliniz yüksek. Hem maddi getirisi çok cüzi miktarda.

Kendinizi geliştirmek isterseniz, evde kütüphane kurup okumanız ve çocuğunuza bu mirası bırakmanız daha faydalı olacaktır.

Akademik bir hedefiniz yoksa boşuna uğraşmayın hocam. Meb'de de bir karşılığı yok zaten.

Sadece maddiyat olarak bakmamak gerekiyor hocam. Ben 41 yaşında yüksek lisansa başladım. Süreç zorlu mu diye sorarsanız evet. Kendini geliştirme açısından bana bir katkısı olmadı teknik anlamda. Hatta üniversitedeki hocalardan çok daha bilgi ve tecrübe sahibiyim diyebilirim. Gelelim katkılarına
Birincisi maalesef ülkemizde insanların unvanlarına bakılıyor. Bir şey yaptığında bir şey ürettiğinde sen hangi vasıfla yapıyorsun sorusu geliyor ilk olarak. O yüzden akademik kariyer bu konuda çok işinize yarıyor. İkincisi teknik anlamda kendini kanıtlamış birisi olsam da yazım konusunda çok gerilerde olduğumu gördüm ve makale okumak makale yazmak vs. beni bu konuda ilerletti.
Gelelim maddi konuya yukarıda söylediğim gibi ülkemizde maalesef her şey akademik bilgiyle şekilleniyor. Benim zamanında tübitak, teknofest vs için veya evde kendi kendime hobi olarak yaptığım şeyler bugün dünya pazarında satılıyor ama ben herhangi bir pazarda bunu satamam çünkü teknik bilginin yanında akademik olarak işe yaradığını ispatlanması isteniyor. 10 liralık bir ürün akademide bir makale bir tez vs ile desteklendiğinde 100 liraya çıkıyor bilimsel ispatı var diye. Olaya ek ders veya bu yaştan sonra üniversiteye mi gireceğim gözüyle bakmayın. Kendini geliştirmek her zaman iyidir. Evde kütüphane kurup okuyup yapılır diyebilirsiniz bunun için ama şöyle düşünün en basit sınavda bile bir rehbere bir öğretmene bir dershaneye başvuruluyor. Bizim dersimizi düşünün mesela internette dünya kadar eğitim var o zaman çocuklar niye okula gelsinler? sorusunun cevabı ile akademik hedeflerin cevabı aynı aslında.

Yolculuğa başlarsanız kolaylıklar diliyorum.

Ayrıca evliyim ve ilkokulda bir oğlum var ve 41 yaşındayım. Yani hiç bir şey için geç değil.

Ben fazla bilgiye sahip olmadan ybs alaninda tezsiz okudum.Dersler, ozel sektör icin faydali idi.Bitirdikten sonra ise ybs lisans okudum.Sonuc bransimi degistirdim.Okumak zahmetlidir, bence MEB icin degil, memurluk disi isler icin egitim almak iyidir.

ilksms
Geri