Yüksek Lisans Mülakatıı

Kodla Büyü

saido

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Yüksek Lisansa başvurdum.Bilgisayar Mühendisliği yazılım alanında yapmayı düşünüyrum..Sizce mülakatta neler sorabilirler? Daha önce giren var mı? tşkler

Mülakata girecek hocaların uzmanlık alanları ne ise oralardan sorular gelir. Bir de neden master sorusu gelecektir. Yaklaşık 10-15 arası senin uzmanlığa hazır bulunuşluk düzeyini ölçerler. Birde üniversitesine bağlı olarak torpilin varmi ona bakarlar.

Yüksek lisans mülakatlarında genellikle kendinizden bahsetmenizi isterler. Farklı bir ildeki üniversiteye başvuruyorsanız geliş gidiş konusunda sıkıntı olup olmayacağını sorarlar. Alanda önemli hocalardan isim sorabilirler yada belli bir konuda hangi kitapları bildiğinizi sorarlar. Bir iki tane de mülakatı yapan hocanın uzmanlık alanından soru olur. Genelde yüksek lisans mülakatları sohbet havasında geçer.

uuraar' Alıntı:
Mülakata girecek hocaların uzmanlık alanları ne ise oralardan sorular gelir. Bir de neden master sorusu gelecektir. Yaklaşık 10-15 arası senin uzmanlığa hazır bulunuşluk düzeyini ölçerler. Birde üniversitesine bağlı olarak torpilin varmi ona bakarlar.

"Neden master?" sorusuna ek olarak neden buraya başvuruyorsun diye de sorabiliyorlar. Önceden biraz düşünmek lazım :D

Üniversitesine ve jürideki öğretim üyelerine göre değişir. Öncelik her zaman kendi mezunlarında, onlar içerisinde de Fakültedeyken jüri üyesi hocalardan bitirme tezi alanlardadır.
Kimisinde gerçekten bilgi sorarlar, kimisinde dalga geçerler.

Eğitim özrü varken, başla ilde çalışanlara tayin istemek için mi bize başvurdun?
Erkek adaylara , askere gitmemek için Yüksek Lisans a başvurdun? gibi sorularla sinir edebilirler.

Öncelikle jüri üyelerinin isimleri, bu kişilerin verdikleri dersler, daha önce yönettikleri tezler gibi konularda bilgi edinmeye çalışın

ne iş! naber! hayırdır niye geldin! gibi gayri ciddi sorularda sorulabilir. Ya senin vereceğin tepkiyi ölçüyorlar veya vermeni bekledikleri mantıklı cevaplar vardır; ya da senle fena dalga geçiyorlardır.

BBNET
Geri