Yüksek Lisans ile ilgili tavsiyeleriniz

Kodla Büyü

cinefil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. Kendi alanımız ile ilgili Yüksek lisans yapmak istiyorum ve nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Tavsiyeleriniz var mı bu konu hakkında?

Öncelikle tezli mi tezsiz mi düşünüyorsunuz ? tezsiz düşünüyorsanız ücretini verip istediğiniz bölümü seçmeniz yeterli. Tezli ise Alese girmeniz gerekiyor. Bununla birlikte bir çok üniversite dil yeterliliği de arıyor (yds) dil yeterliliği aramayan var mı bilmiyorum bakmak lazım.

Tezli istiyorum hocam. Yabancı dile çalışmak konusunda tavsiyeniz var mi

bence hiç boşuna yorulma değmez eskisi gibi anlamı kalmadı şu anda meb de 650bin öğretmen yüksek lisans mezunu 240 bin tanesi 2 . yüksek lisans mezunu 180bin civarı doktoralı var bir espirisi yok çekeceğin stres ve alacağın kalıcı kilolara değmez.
ama özel bir üniversitede parasını yatırıp rahatça zorlanmadan stres olmadan hoca kaprisi çekmeden diplomanı alabileceğin imkanın varsa yap

Aöf görsel iletişim tasarımı lisans bölümüne kaydoldum.3 senedir okumaya ara vermiştim biraz heyecan olsun dedim.
Ben tezsiz okudum daha az stres oluyor hele proje aşamasına geldiğinizde artık yapay zeka var.Ben 1 ay kitapları önüme koyup hem okuyup hem yazmıştım.
Not:Meslegime katkısı olsun, meb için yapayım filan da demeyin.Benim veli, lojistik sektöründe, ülke ülke geziyor, aylik maasi 200 bin.

Son düzenleme:
bence hiç boşuna yorulma değmez eskisi gibi anlamı kalmadı şu anda meb de 650bin öğretmen yüksek lisans mezunu 240 bin tanesi 2 . yüksek lisans mezunu 180bin civarı doktoralı var bir espirisi yok çekeceğin stres ve alacağın kalıcı kilolara değmez.
ama özel bir üniversitede parasını yatırıp rahatça zorlanmadan stres olmadan hoca kaprisi çekmeden diplomanı alabileceğin imkanın varsa yap
Bı yazdıklarınızın istatistiki bir karşılığı var mıdır hocam? Yoksa farazi mi yazdınız.

Hocam yüksek lisans ve doktoranin bir öğretmene direk faydasi yok. Hatta zararı bile var denebilir ancak dolaylı yonlenderden faydası olabilir. Dolaylı yönden faydaları projelerde öncelik vs. Olabilir. Yüksek lisans ve dil avantajı ile 40 civari Erasmus hareketliligi yaptım. Tabi dilin etkisi çok daha fazla. Geçenlerde doktoraya da baslayayim dedim Mis' te inanın onunda inanilmaz faydası oldu dolaylı olarak. Bir ka220 Erasmus, 2 de ka210 Erasmus projemiz geçti ordan turettigim 1 proje ile. Böte mezunu iseniz o alanda tavsiye etmem, keza eğitim bilimleri de. Bilgisayar Muhendisligi vb. ya da yönetim bilişim olabilir. Anadoludaki üniversitelerde lisansüstüne girişte mezuniyet de oldukça kolay. Büyük şehirlere geldikçe seviyeden dolayı oldukça zorlaşıyor. Maddi olarak degmeyecegini tekrar hatırlatarak anlamlı alanlarda aşırı da zorlamayacak yerlerde( ODTÜ Boğaziçi harici vs gibi) yapılabilir.

Bı yazdıklarınızın istatistiki bir karşılığı var mıdır hocam? Yoksa farazi mi yazdınız.
Farazi yazmış ama ne farazi :):):)

"Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüksek lisans yapan 94 bin 606 öğretmenin uzman, doktorası bulunan 257 öğretmenin ise ..."

ilksms
Geri