kade38
Üye
Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapılmıştır.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/09/20190905-6.htm
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/09/20190905-6.htm
Bu ne anlama geliyor? Maaş karşılığı mı sayılıyor yani?Staji yine yuz yuze kapsamina almislar. Alda bozdur. Isitip isitip onumuze getiriyorlar. Mahkeme iptal etmisti. Milli egitimde birinin rahatsizligi var bu konuda galiba...
“v) Yüz yüze eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri ile öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin; derslik, spor alanları, spor salonları, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitimi,
Staji yine yuz yuze kapsamina almislar. Alda bozdur. Isitip isitip onumuze getiriyorlar. Mahkeme iptal etmisti. Milli egitimde birinin rahatsizligi var bu konuda galiba...
“v) Yüz yüze eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri ile öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin; derslik, spor alanları, spor salonları, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitimi,
Boşver gardaşşş.what does it mean?
Bu maddeyi suiistimalleri önlemek için koyuyorlar, çünkü bir çok meslek lisesinde 5 saat derse girip 20 saat koordinatörlük ücreti alan öğretmenler oluyor, bizim okulumuzda da oldu. Bir bakıma doğru düşünülmüş bile sayılabilir.
Eğer okulda ders olupta ,derse sokmadan millete koordinatörlükle ekders ödeniyorsa ,o müdür hakkında direkt soruşturma açılması lazım.Bu maddeyi suiistimalleri önlemek için koyuyorlar, çünkü bir çok meslek lisesinde 5 saat derse girip 20 saat koordinatörlük ücreti alan öğretmenler oluyor, bizim okulumuzda da oldu. Bir bakıma doğru düşünülmüş bile sayılabilir.
Hocam,yaklaşık 2 yıl önce bu maddeyi tekrar koymuşlardı.Sendikanın biri danıştaya dava açıp,yürütmeyi durdurttu.Eğer koordinatörlük yüzyüze eğitim kapsamına giriyorsa yönetmeliğe göre maaş karşılığı oluyor artık.Şimdi yönetmeliğin ilgili maddesini bulamayacağım.Ama sallamıyorum onu bilin.İşletmede beceri eğitiminin maaş karsiligi sayılıp sayılamayacağı yönetmeliğin 88. Maddesinden anlaşılır. İlgili maddeye bakılınca isletmede beceri egitiminden ek ders görevi olarak söz ettiği görülür, yapilan yönetmelik değişikliğinde bu maddeyle alakali bir değişiklik yok hala orada ek ders görevi yazıyor yani.
Hocam ne demek bes saat derse girip 20 saat ucret alan var, alandaki ders sayısı bellidir maaş karsiligi ne kadar düşerse düşer o başka bir şey işletmede beceri egitimi başka birşey ki bununda hesabı var öyle kafasina göre kimse ders alamaz. Alan öğrenci bulamaz duruma gelir 12. Sinifi vardır işletmede beceri eğitimine gider, alt siniflari yoktur maaş karşılığını dolduramaz kalldıki mahkeme kararıylada böyle olması gerektiği onaylandi.
Hocam ek ibaresinin kaldırılması işlemi mahkeme kararıyla iptal edilmisti.kendir_li hocam. Küçük bir düzeltme yapmakta fayda var:
16/09/2017 tarihli değişiklikle 88. maddedeki ek ibareleri metinlerden çıkarılmıştır.
(2) Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır: a) Okuldaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra işletmelerde meslek eğitimi adı altında (Mülga ibare:RG-16/9/2017-30182) (...) ders görevi verilir.
doğrusu o şekilde hocam. en fazla 44 saat derse giriyorsunuz 10 saate 1 saatten 3 saat alırsınız. rehberlik ya da klüp varsa 2 saat daha alırsınız.merhaba arkadaslar,ekders konusunda belgeleti ile gorusunuze ihtiyacim var yardimci olanlara simdiden tesekkurler.okulda fiili 31saat dersim var sinif yada klubum yok idare bu durumda ders karsiligi fiiili girilen saatin 44 saati gecemeyeceginden 13saat koordinatorlukte ekleyerek 27 saat ucret verilebilecegini belirtti.bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?gerekcede sinif yada klup olmadigindan 29 alamayacagimi belirttiler tesekkurler
merhaba arkadaslar,ekders konusunda belgeleti ile gorusunuze ihtiyacim var yardimci olanlara simdiden tesekkurler.okulda fiili 31saat dersim var sinif yada klubum yok idare bu durumda ders karsiligi fiiili girilen saatin 44 saati gecemeyeceginden 13saat koordinatorlukte ekleyerek 27 saat ucret verilebilecegini belirtti.bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?gerekcede sinif yada klup olmadigindan 29 alamayacagimi belirttiler tesekkurler
Aynen ve tam olarak doğru uygulama hocam. Ekstralar hariç 44 saatten fazla ders alamazsınız. 44 'ün üzerine sınıf veya kulüpten 2 saat ile 10 a 1 den 3 saat gelir. Şu anki durumunuzda max. 44+3=47 saat olur. 20 si maaş 27 si ücret.merhaba arkadaslar,ekders konusunda belgeleti ile gorusunuze ihtiyacim var yardimci olanlara simdiden tesekkurler.okulda fiili 31saat dersim var sinif yada klubum yok idare bu durumda ders karsiligi fiiili girilen saatin 44 saati gecemeyeceginden 13saat koordinatorlukte ekleyerek 27 saat ucret verilebilecegini belirtti.bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?gerekcede sinif yada klup olmadigindan 29 alamayacagimi belirttiler tesekkurler
Hocam sefliginiz yoksa nasıl kulüp veya sınıf yok anlamadım. Okuldaki her öğretmene sınıf veya kulüp veriliyor çünkü. Ilginç geldi.aynen oyle seflik yok sinif yok klup yok