Yönetici yetiştirme programı ve yer değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan misty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    yyp
Kodla Büyü

misty

Üye
Merhaba. Adaylığım yeni bitti. Öğretmenlik yapmak istemiyorum, masa başı işler bana daha uygun. Bunla ilgili 2 sorum var. 1 yıl sonra yönetici yetiştirme programı sınavına girip akademiye alınsam, akademideyken öğretmenliğe devam edecek miyim? Ve görev süresi, şehir değişikliği nasıl olacak, bulunduğum şehirde mi müdür yardımcısı olucam?

"Öğretmenlik yapmak istemiyorum, masa başı işler bana daha uygun." diyorsanız birkaç yıl görevde çalıştıktan sonra şube müdürlüğüne geçebilirsiniz. Okuldan uzak, öğrenci ve dersin olmadığı masa başı en uygun iş.

Şube müdürlüğünde rotasyon uygulandığı için tercih edilmiyor. Bulunduğunuz şehirden başka bir yere gitmek zorunda kalabilirsiniz. Bir de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik haklarından yararlanılmıyor.

Kendinizi biraz geliştirip projelerle tanıttıktan sonra il Arge'de de çalışabilirsiniz. Orada da öğretmenlikten uzaklaşıyorsunuz.

Valla idareciler bence her 6 senede bir yine bir yıl süreyle öğretmenliğe geri dönmeliler ki hem öğretmenlik becerilerini hem de en önemlisi empati yeteneklerini kaybetmesinler. Yoksa beraber çalıştığı personelin halinden anlamayan birer aymaz olup çıkıyorlar. Sınıf ortamına katlanamayan adamlar, aynı sınıfa giren öğretmene tavır yapıyorlar. Bize cephede siperi bilmeyen komutanlar lazım değil.

Kendinizi biraz geliştirip projelerle tanıttıktan sonra il Arge'de de çalışabilirsiniz. Orada da öğretmenlikten uzaklaşıyorsunuz.
Hocam ben tükenmişlik sendromu gibi bir şey yaşıyorum şu an ve bu yüzden hiç gelişesim gelmiyor. Bu şehirden gitmek istiyorum.
Valla idareciler bence her 6 senede bir yine bir yıl süreyle öğretmenliğe geri dönmeliler ki hem öğretmenlik becerilerini hem de en önemlisi empati yeteneklerini kaybetmesinler. Yoksa beraber çalıştığı personelin halinden anlamayan birer aymaz olup çıkıyorlar. Sınıf ortamına katlanamayan adamlar, aynı sınıfa giren öğretmene tavır yapıyorlar. Bize cephede siperi bilmeyen komutanlar lazım değil.
Katlanamamak değil de hocam sadece öğretmenlik bana uygun değilmiş onu anladım. Öğretmenlik tiyatroculuk gibi ve ben rol yapamıyorum. Yapan hocalarıma şimdi de saygı duyuyorum, idareciyken de duyarım merak etmeyin. Kaç yıl geçerse geçsin.

ilksms
Geri