Xp Kurulum Cd si ile Harddiski 3 bölme.

Kodla Büyü

mustikonya

Site Gezgini
Yeni almış olduğumuz harddiski partitionlara bölmek isteriz. Bu işlem için piyada bir çok ücretli ve ücretsiz yazılım mevcut. İstediğiniz yazılımlardan birini seçerek harddiskinizi istediğiniz kadar bölebilirsiniz.

Ancak 3. parti yazılıma gerek kalmadan elimizdeki mevcut Xp kurulum Cd si ile harddiskimizi 13 parçaya kadar bölebiliriz.

Arkadaşlara açıklayıcı olması babında 80 Gb lık bir harddiski xp kurulum cd ile 3'e bölmeyle ilgili bir video hazırladım. Umarım faydalı olur.

80 Gb harddiski
Yereldisk C=25 GB
Yereldisk D=25 GB
Yereldisk E=30 GB olacak şekilde böldük.

Videoyu izlemek için TIKLAYIN

İnşallah Vista ve Windows 7 kurulum dvd si ile harddisk bölme ile ilgili video hazırlayıp burada yayınlayacağım.

Ekli dosyalar

bu yaptığınızın hiç bir anlamı yok.Bunlar sıradan ve olağan bölümleme işlemleri.
3.parti yazılımları kullanmamızın sebebi daha spesifik durumlardır.Mesela C de windows yüklü iken C nin boyutunu değiştirmek, kopardığınız parçayı yeni bir partisyon yapmak, veya bölümlenmemiş bir alanı herhangi bir partisyona eklemek,ve bunları yaparken veri kaybına uğramamak...gibi.
XP CD si ile bunları yapamazsınız.

sinaaat' Alıntı:
bu yaptığınızın hiç bir anlamı yok.Bunlar sıradan ve olağan bölümleme işlemleri.
3.parti yazılımları kullanmamızın sebebi daha spesifik durumlardır.Mesela C de windows yüklü iken C nin boyutunu değiştirmek, kopardığınız parçayı yeni bir partisyon yapmak, veya bölümlenmemiş bir alanı herhangi bir partisyona eklemek,ve bunları yaparken veri kaybına uğramamak...gibi.
XP CD si ile bunları yapamazsınız.

Çok güzel izah etmişsiniz tebrik ederim.

Ben de aksini söylemedim. Size 3.parti yazılım kullanmayın da demedim. Sadece basit bir şekilde harddiski bölme işlemini anlattım. Unutmayın size kolay gelen bir bilgi bir çok kimse için anlaması zor olan şeylerdir. Nereden biliyorsunuz. Verdiğim bilgisayar kurslarından. Neyse lafı uzatmaya gerek yok.

BBNET
Geri