XML+FLASH bilen birileri bu işin içinden çıkamadım.

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb hazır XML+Flash şablonuyla okul sitesi yaptım.sitem
www.hekimoglual.k12.tr
sorum: duyurular kısmına tıklayınca haberlerin başlıkları geliyor. üzerine tıklayınca haberin ayrıntısı geliyor. bu ayrıntı sayfasına haberle ilgili fotografların olduğu(fotografların sayfası hazır web sitesinde var zaten) bir link eklemek istiyorum. örnek:
duyurulr kısmındaki ilk haberin üzerine tıklayınca haberin ayrıntısı geliyor. suan orda fotograflar için etkinlikler kısmına bakın yazıyo sadece(yapamadığım için şimdilik böle bi çözüm buldum)orda "fotograflar için tıklayın "yazısı olacak ve tıklayınca etkinlikler menüsündeki 2011-2012 seminerler sayfası açılacak

inş anlatabilmişimdir.

hocam sorunu çözdünüzmü bilmiyorum ama eğer doğu anlayabildiysem şöyle bir çözüm bulabilirsin.

Öncelikle ayrı bir sayfada açma sitenin üzerine loadmovie seçeneği ile swf ni ekle üzerin sonra gönderirken şarta bağlı olarak istek gönder mesela duyuru=1 gibi sana kalmış sonra eklediğin resim swf si içersinde foto xml kodlarına if koy eğer duyuru 1 ise şunlar gelsin gibi kullanıcı buradan değilde kendi resimleretıklayarak gelirse ozaman resimlerin kduna da 0 de foto xml kdunda ise 0 ise şurdan başlasın sonra kullanıma devam etsin inş doğru anlamışımdır kolay gelsin

hocam sorunu çözemedim. ancak benim kullandığım hazır şablon . yani xml hiç bilmiyorum diyebilirim. üzerinde ufak oynamalrla sayfayı bitirdim. yani sizin söylediğinizden hiçbişey anlayamadım. size zahmet nereye ne yazacağımı anlatabilirmisiniz.

daha önce konuşuldumu bilmiyorum ama flash biliyormusunuz hocam?
flashı açıp içine movie ekle 1.kareye load movie kodunu ve tıklanınca hangi html ye gideceğini yaz
olması lazım
ama bilmiyorsanız aklıma birşey gelmedi

nese1982' Alıntı:
hocam sorunu çözemedim. ancak benim kullandığım hazır şablon . yani xml hiç bilmiyorum diyebilirim. üzerinde ufak oynamalrla sayfayı bitirdim. yani sizin söylediğinizden hiçbişey anlayamadım. size zahmet nereye ne yazacağımı anlatabilirmisiniz.

hocam flash xml bilmemen çok önemli değil şimdi bir resim galerisi hazırla yada internetten indir basit bir şey her resim kategorin için bir tane kullan mesela 10 kasım ile ilgili resimler için sadece 10 kasım resimlerinin bulunduğu 10kasim.swf , 24 kasım için 24 kasım resimlerin bulunduğu 24kasim.swf vs. bütün bu swf ve resimlerini sunucunda bir klasöre yerleştir her yeni ekleyeceğin resim ve swf yide daha sonra buraya ekle sonra duyuru içinde tıklayın seçeneği geldiğinde şöyle bir kod yazacaksın flashta loadmovie("resimler/10kasim.swf",2) , diğer duyuyunun tıklayınız linkine loadmovie("resimler/24kasim.swf",2) gibitabi bunlar actionscript 2 için 3 için biraz daha farklı kodlar ama mantık aynı takılırsanız gönerin şablonunuzu ayarlar gönderirim size. çok fazla kodla uğraşmadan en kolay yol bu

hocam elimdeki gleriyi kullansam olmz mı? ama swf yok elimde şablon hazır olunca çok değişiklik yapamıyorum.

Değerli hocam bence siz bu sevdadan vaz geçin. fla sı olmadaın istediğiniz tam olmaz. anacak daha önce dediğim kadarı olurki oda size yetmiyor.

alpay hocam bi umut işte. müdür bey istiyo. yapamadım demek zoruma gidiyo. peki hocam açılışta 2. fotografda toplu fotograflarımız var. onlara facedeki gibi etiketleme yapabilirmiyim. daha önce sordum mu hatırlamıyorum. yani fareyle üzerine geldiğimiz öğretmenin adı soyadı çıkcak.bi de bunu istedi.

nese1982' Alıntı:
alpay hocam bi umut işte. müdür bey istiyo. yapamadım demek zoruma gidiyo. peki hocam açılışta 2. fotografda toplu fotograflarımız var. onlara facedeki gibi etiketleme yapabilirmiyim. daha önce sordum mu hatırlamıyorum. yani fareyle üzerine geldiğimiz öğretmenin adı soyadı çıkcak.bi de bunu istedi.
hocam gayet iyi bilirim nasıl yapamazssın lafını istersen ben galeriyi yapıyım sana gönderiyim flası ile birlikte sonra sen linkleri o swfye göre çağırtırsın etiketlemede yapılabilir fla olduktan sonra hepsi ypılır merak etmeyin yarın okula gidince size galeri yapıyım siz flanın içerisine değişklileri yapın kullanın

Toplu foto için resmi gönderim. birde öğretmenlerin isimlerini sırasıyla gönderin. flash ile yapayım. ama vaktim olurmu olmazmı bilemem bir gün sonrada olabilir bir hafta sonrada

nese1982 Hocam konuyla alakasız biliyorum sizden bir ricada bulunucam. Sizin okulunuz için kullandığınız hazır XML Flash sitenin aynısı bende var ama türkçe karakter sorunuvar.XML dosyasına metin girişi yapıyorum ancak türkçe karakterler gözükmüyor,bir türlü sorunu halledemedim. sizinkinde böyle bir sorun yok. Bana okulunuz için kullandığınız sitenin bir kopyasını gönderebilirmisiniz (veri girişi yapmadan önceki orjinal yalın halini) veya Türkçe karakter sorununu nasıl çözdünüz anlata bilirmisiniz zahmet olmaz ise. Şimdiden Teşekkürler.

nese1982 soru sorar cevap bekler . Ama başkalarınn sorularını bir türlü cevaplamaz.
Nede olsa bir mecburiyeti yok.
Forumlarda cok var nesegillerden.

alpaygunes' Alıntı:
nese1982 soru sorar cevap bekler . Ama başkalarınn sorularını bir türlü cevaplamaz.
Nede olsa bir mecburiyeti yok.
Forumlarda cok var nesegillerden.

pardon. ben sizin dediğinizi yaptım ve bu siteden vazgeçtim. o yüzden forumda bu başlığa hiç dikkat etmemişim.şimdi cevaplıyorum arkadaşın sorusunu. :roll:

tks_pkr' Alıntı:
nese1982 Hocam konuyla alakasız biliyorum sizden bir ricada bulunucam. Sizin okulunuz için kullandığınız hazır XML Flash sitenin aynısı bende var ama türkçe karakter sorunuvar.XML dosyasına metin girişi yapıyorum ancak türkçe karakterler gözükmüyor,bir türlü sorunu halledemedim. sizinkinde böyle bir sorun yok. Bana okulunuz için kullandığınız sitenin bir kopyasını gönderebilirmisiniz (veri girişi yapmadan önceki orjinal yalın halini) veya Türkçe karakter sorununu nasıl çözdünüz anlata bilirmisiniz zahmet olmaz ise. Şimdiden Teşekkürler.

bi arkadaş benden önce template kullanmış. karakter sorunu çözmüş olmalı ki ben sorun yaşamadım. direk onun şablonunu kullandım ben.
http://eyupanadolulisesi.meb.k12.tr/
ben bu şablonun üzerinde oynadım. şablonu arkadaş bana göndermişti....

xml dosyasını not defteri ile aç farklı kayderken karater kodu olarak UTF seç oda olmazsa başka bir karater kodu seç. Aklıma bunlar geliyor

BBNET
Geri