WV GOLF OTOMATİK VİTES ŞANZIMAN YAĞI DEĞİŞİMİ

Kodla Büyü

evrensel38

Site Gezgini
Arkadaşlar 2004 model otomatik vites golf 5 var.Bu arabalarda şanzıman yağı değişimi yapılır mı?
Servis değişelim diyor ama yetkili servis bu yağ ömürlük gerek yok diyor.Yardımcı olursanız sevinirim

kesinlikle yapılır hocam ömürlük diye birşey yok özellikle de otomatik vites araçların yağının değişmesi gerekir her 60-80 bin km de. Manuel vitesli bir araç için 100 bin km idealdir değişim için.

Wv değildi ama otomatik araç kullandım, şanzuman yağı değiştirdim ama ömürlük yağ tabirini ilk duyuyorum. Benim aracımda ilk yağ değişimi 60 bin, sonrakiler her 40 binde bir idi. En doğru bilgiyi aracın kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. Kılavuz elinizde yoksa internetten pdf olarak bulup okumanızı tavsiye ederim. (Ömürlük yağ :++: keşke yapsalarda fabrikadan sonra bir daha uğraşmasak)

Başlığı görünce dayanamadım yazayım dedim bende pasific 2004 modeli auto olanından vardı tüm yetkili servisler yağın değişim periyodunun olmadığını ifade etmişlerdi yukarda yorum yazan arkadaşlar aynı model araç olmadığı için kendi araçlarına göre yorumlamışlar. Ama gerçeten normalde değişmiyo lakin aracınızda vuruntu ve geri kaçırma var ise ancak değiştirin yoksa dokunmayın onun yağının değişmesi basit bir işlem değil özel bir makine ve her yerde yapmıyolar. Dediğim gibi yetkili servis de yağın değişimi sonrasında arıza oranları fazla çıktığı için yağ değiştirme ünitelerini kaldırdıklarını söylemişlerdi. Ama özel servise giderseniz hallederiz abi derler bundan emin olun ama elinizdeki aracın şanzımanı fazla oynamaya gelmez ben şanzıman sıkıntısından dolayı araçı satmıştım.

İşin özü aracınızın vites geçişlerinde sıkıntı yok ise dokunmayın derim ha problem var ise yağ değişimi ile de çözümü zordur onuda söyliyeyim.

Yağlarda long life yazdığına bakmayın, tam otomatik şanzıman yağı değişir.
Aklımda doğru kaldıysa Hyundai araçların kılavuzunda 80.000 km de bir değişmesi öneriliyor. Çok uç koşullarda 40.000 yazmışlar.
Eski modellerde birçok firmanın aynı tam otomatik şanzımanı kullandığını düşünürsek (muhtemelen getrag) değişir.

Yağ değiştirmeyle ilgili detaylı bir ton şey yazılabilir ama zaten internette bulabilirsiniz.

Otomatik için bi şey diyemem ama manuel focus için şanzuman yağı değişimini hiç duymadım hatta debriyaj seti değişiminde kontrol edilip gerekirse ekleme yapılıyor.

BBNET
Geri