WP'de Yedek içe-dışa aktar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercrah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ercrah

Aktif Üye
selamlar.
sırf boş vakitlerimde uğraştığım free hostta bulunan basit bir wp sitesi yaptım.
daha sonra bir host ve domain aldım ve wp kurulumunu yaptım.

sorun ise şu.

ilk sitede 50 ye yakın başlık oluşturmuştum.

sql yedek alıp yeni hosta adapte etmeye çalışıyorum. ama ilk sitedeki veritabanı ile yeni veritabanı bilgileri tamamen farklı. isim, önek, kullanıcı adı vs..

aldığım yedeği notepad++ ile açıp site ismi ve veritabanı adı, önek vb. bilgileri değiştiriyorum ama yüklemede sorum oluşuyor.

bunu nasıl çözeriz???

wp kötü yanlarından biri domain adı ile birlikte veritabanına kayıt yapması yani domain adı değişirse veritabanıda işe yaramıyor. Henüz sayfa sayınız az iken daima kullanacağınız bir domain adı alın. Yönetim panelinde bununla ilgili bir ayar olacaktı. Bu durumda sıfırdan başlamanız gerekecek.

hasari' Alıntı:
wp kötü yanlarından biri domain adı ile birlikte veritabanına kayıt yapması yani domain adı değişirse veritabanıda işe yaramıyor. Henüz sayfa sayınız az iken daima kullanacağınız bir domain adı alın. Yönetim panelinde bununla ilgili bir ayar olacaktı. Bu durumda sıfırdan başlamanız gerekecek.

uğraştım ama olmayın ca dediğiniz gibi yaptım.

elinizde sql ve ftp yedeği varsa yardımcı olabilirim.

veritabanından, eski domain adı ile yeni domain adını replace edecek bir kaç sorgu ile halledebiliyoruz.

o yöntemleri denedim. hatta tablo öneklerini ayarladım. eski domainle yeni domaini değiştirdim. lakin sql içe aktarma sırasında süreli hata verdi....

Allahtan fazla başlık yoktu. eski domainde çalışırken tüm başlıkları yeniden oluşturdum.

BBNET
Geri