Wordpress Tema ve Trafik Sorunu

Kodla Büyü

geceyolcusu2002

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bir sitem var ve bu site iki gündür 2500 tekili gördü. normalde temanın yapısındaki resimlerden başka hiç dosya yok. yani indirme dosyalarını hotfile üzerinde yapıyorum. dolayısıyla sadece temanın boyutundan başka bir şey yok. ama iki günlük tafik yaklaşık olarak 4 gb olmuş. tema olarak alltuts temasını kullanıyorum. sizce bu normal mi?

İkinci işte bu trafik sorunun azaltacak, boyutu küçük olan , seo uyumlu ve 3 sutunlu bir tema öneriniz var mı?

selamlar

Hocam 2500 tekil sayı. Bunun bir de sayfa gösterimi var. Kaba bir hesapla her kişi 10 sayfa açsa ve her sayfa ortalama 200kb olsa
Kod:
2500x10x200=5gb
Normal yani.

Özgür Hoca' Alıntı:
Hocam 2500 tekil sayı. Bunun bir de sayfa gösterimi var. Kaba bir hesapla her kişi 10 sayfa açsa ve her sayfa ortalama 200kb olsa
Kod:
2500x10x200=5gb
Normal yani.
sayın hocam temadan başka içerik yok demiştim. sadece yazı var o da bir satır. bu kadar olması normal değil. dediğiniz gibi eğer içerik oalrak resim animasyon falan olsa normal derim ama yok.

Accipiter' Alıntı:
wp super cache eklentisini kesinlikle tavsiye ederim wordpress için..
bu eklenti ne işe yarıyor açabilir misiniz biraz?

geceyolcusu2002' Alıntı:
Özgür Hoca' Alıntı:
Kod:
2500x10x200=5gb
Normal yani.
sayın hocam temadan başka içerik yok demiştim. sadece yazı var o da bir satır. bu kadar olması normal değil. dediğiniz gibi eğer içerik oalrak resim animasyon falan olsa normal derim ama yok.

Accipiter' Alıntı:
wp super cache eklentisini kesinlikle tavsiye ederim wordpress için..
bu eklenti ne işe yarıyor açabilir misiniz biraz?

hocam bu eklenti önbellekleme işine yarıyor. ziyaretçi sayısı yani hit arttıkça yaşanan sıkıntıları çok azaltmaya yarıyor. googleda kısa bir araştırmayla detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. ama bu eklentiyi kurduktan sonra bana dua edersiniz :)

bir siteden alıntı:

Yüksek ziyaretçi ve içerik sayısına sahip WordPress bloglaranı önbellek sistemi şarttır, bloglarında önbellek sistemi kullanmadıkları taktirde ya sunucu, hosting firmalarına çok yüksek paralar ödemek zorunda kalacaklar ya da bloglarını kapamak zorunda kalacaklar, bu sorunları yaşadıkalrında blog yazmak onlar için keyifsiz bir şey haline gelecektir. Dolayısıyla Wp Cache ve Wp Super Cache eklentileri gibi veya WordPress üzerine yazılacak buna benzer önbellek sistemlerini kullanmak şarttır.

hocam ne eklentiymiş be. 2 saattir saç baş yoldurdu. öncelikle wp adminime ulaşamadım. sonra bir şekilde arkadaşla hallettik. sonra da ana sayfa olarak uyduruk uyduruk yerleri açıyor ben kaldırdım. canımı sıktı kaç saattir bunla uğraşıyorum.

geceyolcusu2002' Alıntı:
hocam ne eklentiymiş be. 2 saattir saç baş yoldurdu. öncelikle wp adminime ulaşamadım. sonra bir şekilde arkadaşla hallettik. sonra da ana sayfa olarak uyduruk uyduruk yerleri açıyor ben kaldırdım. canımı sıktı kaç saattir bunla uğraşıyorum.

:shock: hocam sizin gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar şunu yazmış:

http://www.r10.net/wordpress/532896-wp- ... cache.html

ama trafik sıkıntısı yaşıyorsanız yılmayın derim, ihtiyacınız olan şey cache eklentisi. birisini mutlaka çalıştırın..

BBNET
Geri