wordpress menu yardım

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar. ücretsiz bir site oluşturmaya yeni başladım.
www.neseuncu.wordpress.com
ben üst kısıma açılır menu yapmak istiyorum. mesela ders videoalrına tıklanınca word excel gibi seçenekler çıksın. çok karışık geldi bana nasıl yapacam

Yönetim panelindeki "sayfalar" bölümünde oluşturacağınız her sayfa sitenizin bahsettiğiniz bölümünde menü olarak görünecektir. Aşağı doğru açılır menüler için de sayfa oluştururken sağdaki sayfa özelliklerinde bulunan "üst" bölümünü kullanın.

Wordpress yönetim paneline girdikten sonra Görünüm-Menüleri açtıktan sonra altmenü olarak kullacağınız butonu ilgili menünün alt sağ tarfına sürükleyip bırakmanız lazım.

unknownrealmman' Alıntı:
Yönetim panelindeki "sayfalar" bölümünde oluşturacağınız her sayfa sitenizin bahsettiğiniz bölümünde menü olarak görünecektir. Aşağı doğru açılır menüler için de sayfa oluştururken sağdaki sayfa özelliklerinde bulunan "üst" bölümünü kullanın.
hocam dediğiniz gibi yeni sayfa ekledim ders videoalrının altına ama üzerine tıklanmıyor

muratbdg' Alıntı:
Wordpress yönetim paneline girdikten sonra Görünüm-Menüleri açtıktan sonra altmenü olarak kullacağınız butonu ilgili menünün alt sağ tarfına sürükleyip bırakmanız lazım.
mrb hocam bi sorum olacaktı. yeni sayfa eklemek ile görünüm menu kısmının mantığını kavrayamadım. eklediğimiz bütün sayfaları bi de menu olarak eklememiz mi gerekir.

nese1982' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:
mrb hocam bi sorum olacaktı. yeni sayfa eklemek ile görünüm menu kısmının mantığını kavrayamadım. eklediğimiz bütün sayfaları bi de menu olarak eklememiz mi gerekir.
Eğer menülerden ulaşılmasını istediğiniz bir sayfa var ise bunu menülere eklemeniz lazım.

nese1982' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:
hocam dediğiniz gibi yeni sayfa ekledim ders videoalrının altına ama üzerine tıklanmıyor

Hocam ders videolarının altına ms word eklemişsiniz ve çalışıyor?

Mantığını kavrayamadığınızı belirttiğiniz kısım ise şöyle, wordpress temaları genellikle header (üstteki büyük resim/slogan/logo) altına menü bileşenini ekler ve bu menülere kaynak olarak da oluşturulan sayfaları veritabanından çeker. Eğer sayfalarınız birbirinden bağımsız sayfalar ise yan yana oluşturduğunuz sayfa kadar menünüz olur o bölümde. Eğer sayfalarınız birbirine bağlı ise, (parent page) bağlı olan sayfaların ilki menünün başlangıcı olur, diğer sayfalar da açılır menü şeklinde alta dizilir. Tabi bunlar temayla alakalı bir durum tekrar belirteyim. Bunun yanı sıra yönetim panelineki bileşenler kısmını kullanarak kendi menülerinizi oluşturabilirsiniz bunu da arkadaşımız belirtmiş yukarıdaki iletide.

hepinize teşekkür ederim. daha yolun başındayım. sizleri sık sık rahatsız edecem artık. hepinize iyi çalışmalar

BBNET
Geri