pasakol' Alıntı:
Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi
http://www.tkml.k12.tr/
Önceleri joomla ile yapmıştım, joomladan bıktım bir de wordpresi deneyim dedim. Kullanım amaçları farklı olduğu için okul sitesi yapımında biraz zorlandım. Joomla çok şey sunuyor. Ne var ki wordpresin kullanımı daha basit, yapımcı ve kullanıcı açısından. Googlede çok hızlı indexleniyor, bu bence en önemli artısı. Okul sitesi için gerekli her imkanı sağlamıyor ama yapılamaz da değil. Bu işlerden iyi anlayan bir arkadaşımız bir personel eklentisi yazıp paylaşabilse en önemli eksik tamamlanmış olacak.
Henüz tamamlanmasa da çok az ve önemsiz bir kaç eksiği kaldı onları da en yakın zamanda tamamlayacağım. Şimdilik bu kadar görüşlerinizi bekliyorum. Kendi görüşlerimi de paylaşmaya hazırım.
...
hocam tema türkçeleştirmesinde bazı problemler var. birebir çeviri doğru olabilir ama türkçesi ilk okunuşta biraz garip geliyor. Aşağıdaki ifadeler gibi
...
Bu girişin kalanını oku...
Tam yazıyı gör..
...
ayrıca
alt alta 3 sıra şeklinde yerleştirdiğiniz menüler BANA biraz itici geldi. menüye hiç bakasım gelmedi
İLETİŞİM FORMU nuz güzel ama menünün altında kalıyor (ffox)
Banner ın hemen üstünde siyah renkli wp site ismi olan okul adınız yazıyor. Mavi zemin renginde ilk başta dikkat çekmiyor fakat biraz ayrıntılı bakınca görünüyor. Site isim ve sloganınızı bir şekilde ordan kaldırın.
banner ın alt kısmına denk gelecek şekilde okul logonuzun arkaplan resminde kullanılması biraz kötü durmuş. banner da zaten logonuz var. illada kullanmak isterseniz fligran tarzında büyük ve tek bir arma kullanabilirsiniz.
bazı makaleler dışında yoruma kaparsanız daha iyi olur. hatta BENCE tüm makaleler de yoruma kapanmalı...
örneğin
..
okul tanımı - idari görevler - iletişim vb..
...
İLETİŞİM sayfanızda kullandığınız sayfa şablonu hatalı sanırım. iletişim formu yerine aşağıdaki mesajı alıyorum
[contact-form 1 "İletişim formu 1"]
PERSONELİMİZ kısmında sayfa başlığı BLOG ARŞİVİ olarak görünüyor. bence o kısmı basit bir JQUERY kullanarak sadece resimlerden oluşacak şekilde hazırlayabilirsiniz.
MENÜ açılır menü şeklinde olsa daha iyi olur. böylece BANA GÖRE gereksiz yer kaplayan seçenekler alt menüler içine gizlenebilir. Örnek kırmızı menü seçenekleri
SINIFLAR ve KULÜPLER sayfanızdaki tablo kafa karıştırıcı ve hiç bir açıklayıcı bilgi yok. 2 ayrı tablo şeklinde verseniz ve birer satırda olsa tablolarla ilgili açıklayıcı bilgi verseniz daha iyi olur.
soldaki SIDEBAR kısmında kullandığınız EN ÇOK OKUNANLAR kısmı okul siteleri için BANA GÖRE gereksizdir. SORU-CEVAP kısmı güzel bir düşünce ama çok yer kaplıyor.
FOOTER kısmının tasarımı tamamen elden geçmeli. bu kısımda TELİF yazısının hiç bir bağı yok. text bilgi yada link hiç bir bağlantı verilmemiş.
FOOTER kısmının sağda olması gereken BAŞA DÖN yazısı bir alt satıra kaymış
FOOTER kısmında kullandığınız MEB, E-OKUL bağlantı linkleri çok büyük ve kötü görünüyor. diğer meb proje linkleri de eklenirse daha estetik duracaktır.
BANNER kısmında kullandığınız meb logosu tam okunmuyor. yazı deforme olmuş.
BANNER kısmında kullandığınız okul isminin yazıldığı font site geneli ile uyuşmuyor
BANNER kısmı çok dolu ve karışık görünüyor. biraz daha sade olabilir