Word uzmanı arkadaşlar yardım

Kodla Büyü

yağmurtan

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,

Word 2013 kullanıyorum. Bugün derste basit bir makro nasıl oluşturulur anlatırken şöyle bir sorun oldu:

Görünümden-Makrolara girdim.
Makro çalıştıracak klavye kısaoylunu belirledim.
Makro kaydını başlattım
Ekle-Şekillerden gülen yüz ekledim biçimledim (amacım makro ile gülen yüzün biçimlenmiş bir şekilde klavye kısayolu ile gelmesini sağlamak)
Makra kaydını durdurdum
Yeni sayfa açtım ve belirlediğim kısayola bastım ancak biçimlediğim gülen yüz şekli gelmedi.

Aynı yolu tablolar için uyguladım ve tablolar belirlediğim kısayolu tuşları ile geldi. Tabloda makro çalışırken şekillerde neden çalışmadı. Makrolar şekiller için geçerli değil midir?

Word 2007 de çok kez yaptığım bir uygulamaydı bu ve çalışıyordu. 2013 ve 2010 versiyonlarında olmadı. Ders esnasında kısayola basınca şekiller gelmeyince sap gibi kaldım öyle :) çok acıydı :(

Lütfen yardım.

Hocam word 2010 ve 2013 te bahsettiğiniz gibi bir problem var. Şu şekilde yaparsanız çalışabilir;
Word 2010 da boş bir sayfa açın Dosya>Farklı Kaydet>Dosya adına herhangi bir şey yazıp, Kayıt türü olarak Word 97-2003 Belgesi (*.doc) seçin.
Daha sonra kaydettiğiniz bu word sayfasını açıp makro kaydını oradan yaparsanız eklediğiniz şekil büyük ihtimalle gelecektir.
Kolay gelsin.
Kaynak : http://social.technet.microsoft.com/For ... forum=word

BBNET
Geri