Windows 7'yi Usb Vasıtasıyla Format + Videolu + Resimli

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba BilgisayarBilisim.Net. Ben KingSkrupellos size bugün yepyeni bir konu ile karşınızdayım. Netten bulduğum içine kendi eklemelerimide yaptığım bu çalışma inşallah işinize yarar. Haydi başlıyalım.

Videolu Anlatımlar : Win7 USB İle Format Atma = http://www.youtube.com/watch?v=-dj5jXTOkZg
USB’den Win7 Format Atma = http://www.youtube.com/watch?v=Nclaw8dHZW8

Önemli Notlar : Bu işlem usb belleğinizdeki bütün verileri sileceğinden içindeki önemli verileri harici bir medyaya yedeklemeniz gerekmektedir.
Usb bellekten Windows 7'yi kurmadan önce biostan usb belleği boot sırasında ilk sıraya koymanız gerekmektedir.
Kurulumdan sonra biostan hdd ye boot önceliğini tekrar geri vermeyi unutmayın. Ve Windows 7 dosyasına sahip olmanız gerekmektedir.Ondan sonra bu işlemleri yaparız. Bu programın yerine WinToFlash yada MultiBoot Programı da kullanabilirsiniz o size kalmış artık.

2- Not = İhtiyacınız olanlar Netbook ve Notebook için sorarsanız eğer cevap burda :

*4GB USB FLASH BelLEK (2gb da olabiliyor ama 4 daha sağlam yine de deneyin birşey kaybetmezsiniz)
*USB'den BOOT destekleyen bir BIOS'a sahip bilgisayar . (netbookların tamamı destekler)
*Cd veya DVD'den yükleme yapacaksanız CD-DVD Rom'a sahip bir başka bilgisayar.
*ISO ile kurulum yapacaksanız (windows,ubuntu,linux... isosu) kaynak ISO kalıbı gerekli.

Arkadaşlar olay çok basit.Sırayla anlatıcam herkes yapacak inşallah.Öncelikle aşşağıdaki linkten (MS nin sitesi) Windows 7 USB DVD Download Tool isimli minik programı indirin.Program çok küçük 1 mb civarı ve ücretsizdir.
İndirme Linki : images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe
Kısaca bunu yapabilmek için elimizde 1 program ve 1 win7 iso dosyası olması yeterlidir.
1-En az 4gb boyutunda (ben 8gb kullandım) bir flash diski formatlayıp pc ye takalım.

2-Daha sonra Win7 USB programımızı açalım ve Browse diyelim.
DmHKh.png

3-Win7 iso dosyamızı programa gösterelim ve seçelim.
0memw.png

4-Burda "USB Device" diyen kısma tıklayalım.Zaten kendisi otomatik olarak bulacaktır USB'yi.
v5HCN.png

5-Burda "Begin Copying" diyen kısma tıklayıp beklemeye başlayalım.
Q7KAz.png

6- Ve sonunda böyle olması lazım.
uxfQi.png

7- Burasıda flash diskin görünümü.
4cWQ2.png

Son olarak biostan boot menüsünden "USBHDD" yazan kısmı seçip kaydedip çıkıyoruz ve kurulum başlıyor İLK RESTARTDAN SONRA TEKRAR BOOT OLARAK HDD SEÇİNİZ.

Arkadaşlar kendi bildiğim, kullandığım şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadan fakat en kolay yol olarak kabul edilebilecek yöntemdir.

Yapılacaklar:

- Flash bellek ntfs olarak formatlanır.
- Windows 7 / 8 dosyaları flash belleğin kök dizinine kopyalanır.
- Flash belleğin kök dizinine kopyalanan boot klasörü içerisindeki bootsect.exe dosyası bilgisayarın sabit diskinin C kök dizinine kopyalanır.
- Komut istemine (MS-DOS) çıkılır. Ana dizine cd\ komutu ile çıkılı.
- c:\>bootsect.exe /nt60 e: (e sembolik flash belleğin sürücü harfi)
-İşlem tamam.

Değerli meslektaşlarım W7 imajı arıyorum yandex diskinde olan var mı?
Özellikle 4gb flash belleğe sığarsa iyi olur. Bendeki iso 5 gb .

Ben RUFUS isimli küçük programı öneriyorum. Microsoft'un programı MSDN kalıp dosyaları haricindekilerde sorun çıkarıyor.

bomax01' Alıntı:
Arkadaşlar kendi bildiğim, kullandığım şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadan fakat en kolay yol olarak kabul edilebilecek yöntemdir.

Yapılacaklar:

- Flash belleğin kök dizinine kopyalanan boot klasörü içerisindeki bootsect.exe dosyası bilgisayarın sabit diskinin C kök dizinine kopyalanır.
-İşlem tamam.

Güzelmiş. Teşekkürler. :+1:

bomax01' Alıntı:

Yapılacaklar:

-İşlem tamam.
:+1:

Arkadaşlar setup uygulamalı multibootta çalışabilecek bir w7 (32+64x) iso dosyası arıyorum. Paylaşabilir misiniz?

arkadaşlar bugün masaüstü bilgisayarıma format atarken boot seçeneklerinden usb yi ilk sıraya getirdikten sonra windows açılışa geçiyor yani usb den görmüyor gibi sorunu çözemedim bir türlü...ne yapmalıyım

BBNET
Geri