Windows 7 XP Mode

Kodla Büyü

aysegul_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Acer bir notebooka Virtual-Pc kurmaya çalışıyorum. Makinede Windows 7 Home Basic kuruluydu, bu sürüme kurulum yapılamayacağı için Windows Anytime Upgrade yoluyla sürümü Windows 7 Pro 'ya yükselttim. Şu an Microsoft un sitesinden XP Mode ve Virtual-Pc kurulum dosyalarını indiriyorum ama baya uzun sürecek gibi. Öğrenmek istediğim şey daha önce aranızda bunu deneyen var mı? Sorunsuz bir şekilde kurulum gerçekleşiyor mu yoksa daha karşılaşabileceğim sorunlar var mı? Bilmek istiyorum :)

Geçen yıl bir hizmetiçi eğitimde denemiştik. Gayet iyi bir şekilde çalışmıştı. VirtualBox ile oluşturulan sanal makinelerden farklı olarak, bu şekilde oluşturduğunuz makineye kurduğunuz programlara, ana makineden de ulaşılabiliyordu diye hatırlıyorum.
Eğer bu işlemi öğrenmek için yapmıyorsanız, sanal PC konusunda ben de VirtualBox programını öneririm.

VirtualBox konusunda bir bilgim yok hocam :(

7 üzerine kurulamayan bir program için xp gerekliydi. İlk aklıma virtual pc geldi. Öğretmen arkadaş sabah söyledi derdini o yüzden araştırma fırsatım da olmadı. Eğer VirtualBox işimi görecekse onu kurayım. Genel bir bilgi verebilir misiniz?

Hocam yazılım ücretsi öyle büyük bir boyuta da sahip değil. Misafir eklentileri sayesinde bilgisayarınızdaki dizinlere de rahat ulaşıyorsunuz. Tavsiye ederim bir deneyin beğenmezseniz kullanmazsınız.

Tamam hocam teşekkür ederim, diğerinin inmesi daha zaman alacak gibi zaten. Önce bunu deneyeyim :+1:

BBNET
Geri