- Mesajlar
- 811
Güzel makale kaynağı burdan okuyabilirsiniz. Makalede bonus bir duvar kağıdı da var.
Windows 11 yaklaşık bir ay içinde ikinci sürüme geçiyor ve Microsoft, bilgisayar deneyiminizi geliştirmek için başka bir dizi iyileştirme ve yeni özellik sunmaya hazırlanıyor. İşletim sistemi halihazırda çok sayıda özellik güncellemesi almış olup, bu da onu 2021'deki ilk sürüme göre çok daha kullanışlı ve gösterişli hale getiriyor. Önceki "Moment" güncellemelerinin aksine, 23H2 sürümü daha önemli değişiklikler sunuyor; bunların bazıları uzun zamandır istenen özellikler, aynı zamanda adresler. şikayetler.
Windows 10'dan 11'e güncelleme yapmayı düşünüyorsanız veya yalnızca Microsoft'un en son işletim sistemi güncellemesindeki yenilikleri öğrenmek istiyorsanız, tüm ayrıntılarıyla birlikte kapsamlı Windows 11 23H2 incelemenizi burada bulabilirsiniz.
Referans olması açısından, Microsoft'un son iki yılda Windows 11 için yayımladığı her özellik güncellemesinin ayrıntılarını içeren incelemelerimizin hızlı bağlantılarını burada bulabilirsiniz:
Windows 11 22H2 | An 1 | Anı 2 | 3. an
Yeni Win + C kısayolunu veya görev çubuğundaki özel simgesini kullanarak Windows Copilot'u çağırabilirsiniz . Özetle, Windows Copilot, Windows 11'de çeşitli eylemleri gerçekleştirmek için ekstra becerilere sahip Bing Chat'tir. Bunu sistem ayarlarını değiştirmek, uygulamaları açmak, ekran görüntüleri almak, temaları değiştirmek vb. için kullanabilirsiniz.
Windows Copilot'un arkasındaki fikir harika ve asistan artık terkedilmiş Cortana'dan çok daha yetenekli (huzur içinde yat dostum). Yine de uygulaması biraz az pişmiş olduğundan bazı pürüzlü yüzeylerle, yavaş performansla, garip tuhaflıklarla, çevrimdışı desteğin olmamasıyla ve eksik özelliklerle uğraşmak zorunda kalacaksınız.
Microsoft, içinde Windows Copilot bulunan ilk Windows 11 önizleme yapısını yayınladığında uygulamalı bir makale yayınladık ve tahmin edebileceğiniz gibi tüm şikayetlerimiz ve kafa karıştırıcı anlarımız hâlâ geçerli ve düzeltilmedi. Her ne kadar Windows Copilot'un zamanla daha iyi hale geleceğine şüphe olmasa da (Microsoft öyle olacak mı?), ilk sürümü en iyi ihtimalle vasat.
Windows 11'de görev çubuğu etiketlerini etkinleştirmek için Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu > Görev Çubuğu Davranışları'na gidin .
Yeniden tasarlanmış bildirim merkezi düğmesi
Başka bir görev çubuğu değişikliği, yeniden tasarlanan bildirim merkezi düğmesidir. Windows 11 artık okunmamış bildirimlerin sayısını görüntülemiyor; bunun yerine, artık bir uyarı aldığınızda vurgu renginizle doldurulan, kalıcı olarak sabitlenmiş çan şeklinde bir düğme var. Bunun en iyi yönlerinden biri, tüm bildirimleri kapattığınızda artık kaybolmamasıdır; düğme her zaman oradadır ve kullanıcıların nereye tıklaması veya dokunması gerektiğini gösterir.
Windows 11'in Dosya Gezgini artık daha iyi bir araç çubuğu ve geliştirilmiş yazı tipleri ve açılır menülerle yeniden işlenmiş bir adres çubuğu gibi daha modern kullanıcı arayüzü öğeleri içeriyor. Bu değişiklikler daha iyi görünmenin yanı sıra erişilebilirliği de geliştiriyor ve uygulamayı dokunmatik modda daha kullanışlı hale getiriyor.
İşin kötü tarafı, artık kas hafızanızı yeniden eğitmeniz ve adres çubuğu ile araç çubuğunun yeni konumuna alışmanız gerekiyor. Ayrıca, OneDrive yüklüyse, Belgelerinizi, Resimlerinizi, Masaüstünüzü ve diğer klasörlerinizi her açtığınızda adres çubuğunun yanıp sönen bir "Yedeklemeyi başlat" düğmesiyle sizi rahatsız etmesine hazır olun. İlginç bir şekilde, Windows 10'da da aynı düğme var ancak uygulanması çok daha az sinir bozucu .
Modernize edilmiş bir "Ayrıntılar" Bölmesi
Microsoft ayrıca "Ayrıntılar" bölmesini de güncelleyerek kullanıcılara onu çağırmak için daha kolay bir yöntem ( Alt + Shift + P kısayolunu da kullanabilirsiniz ) ve daha yararlı bilgiler sağladı. Dosya (küçük resmi dahil), paylaşım durumu, etkinlik geçmişi, ilişkili dosyalar ve e-postalar ve daha fazlası hakkındaki bağlamsal bilgileri görüntüleyebilir.
Sekme İyileştirmeleri
Geliştiriciler sekme özelliğini unutmadı. Başlangıçtaki kritik derecede yetersiz uygulamadan memnun olmayan müşterilerin en büyük şikayetini ele aldılar: Sonunda sekmeleri farklı Dosya Gezgini pencereleri arasında taşıyabilirsiniz. Hala geliştirilecek çok şey var, ancak en azından sekmeleri pencereler arasında taşımak gibi temel bir şey artık düzgün çalışıyor.
Galeri
Son olarak Galeri adında yeni bir özelliğimiz var. Yerel olarak ve bulutta depolanan tüm fotoğraflara göz atmayı kolaylaştırır; gezinme bölmesinde "Galeri"yi tıkladığınızda Dosya Gezgini, daha iyi gezinme için uygun bir zaman çizelgesiyle tüm resimlerinizi tarihe göre sıralanmış olarak gösterir.
Dosya Gezgini'nin yeni Galerisi, varsayılan olarak OneDrive'daki ve varsayılan Resimler klasöründeki görüntüleri çeker. Ancak fotoğrafları başka sürücü veya dizinlerde saklıyorsanız daha fazla klasör ekleyebilirsiniz.
RAR, 7Z, TAR ve daha fazla arşiv türü desteği
Windows 11 23H2'deki en heyecan verici değişikliklerden biri, daha fazla arşiv türünün desteklenmesidir. Dosya Gezgini artık RAR, TAR, 7Z ve daha önce desteklenmeyen diğer arşivleri üçüncü taraf uygulamaları yüklemeden çıkarmanıza olanak tanıyor. 23H2 sürümünden önce desteklenen tek arşiv biçimi ZIP'ti.
Sık sık arşivlerle çalışan kişilerin bu değişikliği göz ardı edebileceğini belirtmekte fayda var. Büyük sıkıştırılmış dosyalarla çalışırken Dosya Gezgini, WinRAR ve NanaZIP arasında performans farkı olup olmadığını görmek için bir deney yaptık . Sonuçlar, ücretsiz olanlar da dahil olmak üzere üçüncü taraf uygulamaların dosyaları çok daha hızlı çıkardığını ve daha fazla özellik sunduğunu gösterdi.
Yeni ses düzeyi kaydırıcısına erişmek için Ctrl + Win + V tuşlarına basın . Alternatif olarak Hızlı Ayarlar'ı açın ve ses düzeyi kaydırıcısının yanındaki mikser düğmesine tıklayın. "Asla birleştirme" seçeneği ve yerel RAR desteği gibi, yeni ses karıştırıcı da birçok Windows 11 kullanıcısını memnun edecek ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek.
Windows Yedekleme'nin Windows 11 sürüm 23H2'ye özel olmadığını, Windows 10'da da mevcut olduğunu belirtmekte fayda var . Ancak bir Windows 10 makinesine bir yedeği geri yükleyemezsiniz çünkü bu özellik yalnızca Windows 11'in başlangıç (OOBE veya ilk kurulum) deneyimi sırasında kullanılabilir.
Windows Yedekleme'yi harika yapan şey, bir aygıttan diğerine geçiş sürecini olabildiğince hızlı ve kolay hale getirmeye çalışmasıdır. Uygulama pinlerinizi hatırlayabilir ve programları Microsoft Store'dan otomatik olarak yeniden yükleyebilir. Daha da önemlisi, Windows Yedekleme, Mağaza dışında yüklenen uygulamaları tanır ve yükleyicilerin indirilmesi için ilgili web sitelerine bağlantılar verebilir.
Geliştirici Sürücüsü
Dev Drive, geliştirici görevleri ve iş yükleri için özel olarak tasarlanmış yeni bir birim türüdür. Kaynak kodunu, çalışma klasörlerini ve paket önbelleklerini barındırırken gelişmiş güvenlik ve performans için ReFS'yi (Esnek Dosya Sistemi) kullanır. Her ne kadar bu "normal kullanıcılar" için cazip gelse de Microsoft, normal dosyaları ve uygulamaları depolamak için geliştirici sürücüler oluşturmamanız gerektiğini açıkça belirtiyor. Ayrıca Dev Drive minimum 50 GB disk alanı ve 8 GB RAM gerektirir.
Ayarlar > Sistem > Depolama > Gelişmiş Depolama Ayarları > Diskler ve Birimler > Geliştirici Sürücüsü seçeneğine giderek sisteminizde bir Dev Drive oluşturabilirsiniz .
Geliştirici Ana Sayfası
Dev Home, adından da anlaşılacağı gibi geliştiricilere yönelik yeni bir uygulamadır. Microsoft, makinenizi geliştirmeyle ilgili görevler için yapılandırmak, GitHub profilinizi ve depolarınızı Windows'a entegre etmek, sistem bilgilerinizi izlemek ve çeşitli yazılım projelerini yönetmek için merkezi bir konum olarak sunar. Ayrıca Dev Home uygulaması CPU, GPU, RAM ve ağı izlemek için kullanışlı widget'lar içerir .
Windows 11 23H2, Ayarlar uygulaması için yeni bir "Ana Sayfa" sayfası getiriyor. Kişiselleştirme, temalar, Bluetooth cihazları, görev çubuğu ayarları, OneDrive depolama alanınız ve abonelikler gibi sık erişilen birçok ayar ve seçeneğe hızlı erişim sağlar. Elbette Microsoft bunu bir Microsoft Hesabı ile oturum açmanız, Microsoft 365'e kaydolmanız ve daha fazlası için sizi rahatsız etmek için de kullanıyor.
Dinamik Yıldırım
Windows 11 23H2'deki bir diğer büyük yeni özellik ise Dynamic Lightning'dir. Ayarlar > Kişiselleştirme > Dinamik Yıldırım bölümünde bulunur ve uyumlu RGB cihazlarınızı ek uygulamalar yüklemeden yönetmenizi sağlar. Işıkları açıp kapatmak ve rengi, efektleri ve parlaklığı ayarlamak için bunu kullanabilirsiniz.
Dynamic Lightning'in uyumlu bir cihaz gerektirdiğini unutmayın. Şu an itibariyle Dynamic Lightning ile çalışan çoğu çevre biriminde Razer, Acer, ASUS, HP, HyperX ve Logitech'in çeşitli fareleri ve klavyeleri yer alıyor. Microsoft, yakında daha fazla cihazın katılacağını söylüyor.
Wi-Fi şifrelerini görüntülemenin daha kolay yolu
Bilinen Wi-Fi ağlarınızın şifrelerini görüntülemek artık daha kolay. Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi > Bilinen ağları yönet bölümüne gidin ve Wi-Fi güvenlik anahtarını görüntüle seçeneğine tıklayın . Artık ağ şifrenizi bulmak için eski Kontrol Paneli arayüzlerini araştırmaya gerek yok.
Windows 11 yaklaşık bir ay içinde ikinci sürüme geçiyor ve Microsoft, bilgisayar deneyiminizi geliştirmek için başka bir dizi iyileştirme ve yeni özellik sunmaya hazırlanıyor. İşletim sistemi halihazırda çok sayıda özellik güncellemesi almış olup, bu da onu 2021'deki ilk sürüme göre çok daha kullanışlı ve gösterişli hale getiriyor. Önceki "Moment" güncellemelerinin aksine, 23H2 sürümü daha önemli değişiklikler sunuyor; bunların bazıları uzun zamandır istenen özellikler, aynı zamanda adresler. şikayetler.
Windows 10'dan 11'e güncelleme yapmayı düşünüyorsanız veya yalnızca Microsoft'un en son işletim sistemi güncellemesindeki yenilikleri öğrenmek istiyorsanız, tüm ayrıntılarıyla birlikte kapsamlı Windows 11 23H2 incelemenizi burada bulabilirsiniz.
Windows 11 sürüm 23H2 | |
---|---|
Yapı numarası | 22631 |
Yayın tarihi | Eylül 2023'te TBA bekleniyor |
Güncelleme nasıl alınır? | Windows Insider Programı—Beta Kanalı |
Donanım değişiklikleri | Microsoft'a göre beklenmiyor |
Windows 11 22H2 | An 1 | Anı 2 | 3. an
Windows 11 23H2'deki yenilikler neler?
Hızlı Linkler:- Windows Yardımcı Pilotu
- Görev çubuğu yükseltmeleri
- Yeniden tasarlanmış bir Dosya Gezgini
- Yerel RAR, TAR, 7Z ve diğer arşiv türleri desteği
- Yeniden tasarlanmış Hacim Karıştırıcı
- Windows Yedekleme
- Windows Dev Home ve Dev Drive
- Ayarlar İyileştirmeleri
- Diğer değişiklikler
- Erişilebilirlik İyileştirmeleri
- Bonus: Duvar Kağıdı
Windows Yardımcı Pilotu
Microsoft, bu yılın başlarında Cortana'yı sonlandırdı (artık uygulamayı yalnızca iki tıklamayla kaldırabilirsiniz ) ve onun yerine, OpenAI tarafından desteklenen Bing tarafından desteklenen yeni asistan olan Windows Copilot'u getirdi.Yeni Win + C kısayolunu veya görev çubuğundaki özel simgesini kullanarak Windows Copilot'u çağırabilirsiniz . Özetle, Windows Copilot, Windows 11'de çeşitli eylemleri gerçekleştirmek için ekstra becerilere sahip Bing Chat'tir. Bunu sistem ayarlarını değiştirmek, uygulamaları açmak, ekran görüntüleri almak, temaları değiştirmek vb. için kullanabilirsiniz.
Windows Copilot'un arkasındaki fikir harika ve asistan artık terkedilmiş Cortana'dan çok daha yetenekli (huzur içinde yat dostum). Yine de uygulaması biraz az pişmiş olduğundan bazı pürüzlü yüzeylerle, yavaş performansla, garip tuhaflıklarla, çevrimdışı desteğin olmamasıyla ve eksik özelliklerle uğraşmak zorunda kalacaksınız.
Microsoft, içinde Windows Copilot bulunan ilk Windows 11 önizleme yapısını yayınladığında uygulamalı bir makale yayınladık ve tahmin edebileceğiniz gibi tüm şikayetlerimiz ve kafa karıştırıcı anlarımız hâlâ geçerli ve düzeltilmedi. Her ne kadar Windows Copilot'un zamanla daha iyi hale geleceğine şüphe olmasa da (Microsoft öyle olacak mı?), ilk sürümü en iyi ihtimalle vasat.
Windows 11'de görev çubuğu etiketlerini etkinleştirmek için Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu > Görev Çubuğu Davranışları'na gidin .
Yeniden tasarlanmış bildirim merkezi düğmesi
Başka bir görev çubuğu değişikliği, yeniden tasarlanan bildirim merkezi düğmesidir. Windows 11 artık okunmamış bildirimlerin sayısını görüntülemiyor; bunun yerine, artık bir uyarı aldığınızda vurgu renginizle doldurulan, kalıcı olarak sabitlenmiş çan şeklinde bir düğme var. Bunun en iyi yönlerinden biri, tüm bildirimleri kapattığınızda artık kaybolmamasıdır; düğme her zaman oradadır ve kullanıcıların nereye tıklaması veya dokunması gerektiğini gösterir.
Yeniden tasarlanmış bir Dosya Gezgini
Yeniden tasarlanan araç çubuğu ve adres çubuğuWindows 11'in Dosya Gezgini artık daha iyi bir araç çubuğu ve geliştirilmiş yazı tipleri ve açılır menülerle yeniden işlenmiş bir adres çubuğu gibi daha modern kullanıcı arayüzü öğeleri içeriyor. Bu değişiklikler daha iyi görünmenin yanı sıra erişilebilirliği de geliştiriyor ve uygulamayı dokunmatik modda daha kullanışlı hale getiriyor.
İşin kötü tarafı, artık kas hafızanızı yeniden eğitmeniz ve adres çubuğu ile araç çubuğunun yeni konumuna alışmanız gerekiyor. Ayrıca, OneDrive yüklüyse, Belgelerinizi, Resimlerinizi, Masaüstünüzü ve diğer klasörlerinizi her açtığınızda adres çubuğunun yanıp sönen bir "Yedeklemeyi başlat" düğmesiyle sizi rahatsız etmesine hazır olun. İlginç bir şekilde, Windows 10'da da aynı düğme var ancak uygulanması çok daha az sinir bozucu .
Modernize edilmiş bir "Ayrıntılar" Bölmesi
Microsoft ayrıca "Ayrıntılar" bölmesini de güncelleyerek kullanıcılara onu çağırmak için daha kolay bir yöntem ( Alt + Shift + P kısayolunu da kullanabilirsiniz ) ve daha yararlı bilgiler sağladı. Dosya (küçük resmi dahil), paylaşım durumu, etkinlik geçmişi, ilişkili dosyalar ve e-postalar ve daha fazlası hakkındaki bağlamsal bilgileri görüntüleyebilir.
Sekme İyileştirmeleri
Geliştiriciler sekme özelliğini unutmadı. Başlangıçtaki kritik derecede yetersiz uygulamadan memnun olmayan müşterilerin en büyük şikayetini ele aldılar: Sonunda sekmeleri farklı Dosya Gezgini pencereleri arasında taşıyabilirsiniz. Hala geliştirilecek çok şey var, ancak en azından sekmeleri pencereler arasında taşımak gibi temel bir şey artık düzgün çalışıyor.
Galeri
Son olarak Galeri adında yeni bir özelliğimiz var. Yerel olarak ve bulutta depolanan tüm fotoğraflara göz atmayı kolaylaştırır; gezinme bölmesinde "Galeri"yi tıkladığınızda Dosya Gezgini, daha iyi gezinme için uygun bir zaman çizelgesiyle tüm resimlerinizi tarihe göre sıralanmış olarak gösterir.
Dosya Gezgini'nin yeni Galerisi, varsayılan olarak OneDrive'daki ve varsayılan Resimler klasöründeki görüntüleri çeker. Ancak fotoğrafları başka sürücü veya dizinlerde saklıyorsanız daha fazla klasör ekleyebilirsiniz.
RAR, 7Z, TAR ve daha fazla arşiv türü desteği
Windows 11 23H2'deki en heyecan verici değişikliklerden biri, daha fazla arşiv türünün desteklenmesidir. Dosya Gezgini artık RAR, TAR, 7Z ve daha önce desteklenmeyen diğer arşivleri üçüncü taraf uygulamaları yüklemeden çıkarmanıza olanak tanıyor. 23H2 sürümünden önce desteklenen tek arşiv biçimi ZIP'ti.
Sık sık arşivlerle çalışan kişilerin bu değişikliği göz ardı edebileceğini belirtmekte fayda var. Büyük sıkıştırılmış dosyalarla çalışırken Dosya Gezgini, WinRAR ve NanaZIP arasında performans farkı olup olmadığını görmek için bir deney yaptık . Sonuçlar, ücretsiz olanlar da dahil olmak üzere üçüncü taraf uygulamaların dosyaları çok daha hızlı çıkardığını ve daha fazla özellik sunduğunu gösterdi.
Yeniden tasarlanmış Hacim Karıştırıcı
Windows 11, ses yönetimi konusunda hiçbir zaman iyi olmadı ve bu da birçok kişinin EarTrumpet veya Volumey gibi üçüncü taraf uygulamalara yönelmesine yol açtı . Neyse ki, sürüm 23H2, uygulama başına ses düzeyi kaydırıcılarına ve çıkış cihazını hızlı bir şekilde değiştirme veya uzamsal sesi açma/kapama özelliğine sahip yeniden tasarlanmış bir Ses Düzeyi Karıştırıcısı sunar.Yeni ses düzeyi kaydırıcısına erişmek için Ctrl + Win + V tuşlarına basın . Alternatif olarak Hızlı Ayarlar'ı açın ve ses düzeyi kaydırıcısının yanındaki mikser düğmesine tıklayın. "Asla birleştirme" seçeneği ve yerel RAR desteği gibi, yeni ses karıştırıcı da birçok Windows 11 kullanıcısını memnun edecek ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek.
Windows Yedekleme
Windows 11 artık önemli dosyaları, verileri, ayarları, uygulamaları ve kimlik bilgilerini yedeklemek için yeni bir uygulamaya sahip. "Windows Yedekleme" olarak adlandırılan bu özellik, görev açısından kritik bilgileri OneDrive'da saklamanıza ve bunları kolaylıkla yeni bir cihaza taşımanıza olanak tanır.Windows Yedekleme'nin Windows 11 sürüm 23H2'ye özel olmadığını, Windows 10'da da mevcut olduğunu belirtmekte fayda var . Ancak bir Windows 10 makinesine bir yedeği geri yükleyemezsiniz çünkü bu özellik yalnızca Windows 11'in başlangıç (OOBE veya ilk kurulum) deneyimi sırasında kullanılabilir.
Windows Yedekleme'yi harika yapan şey, bir aygıttan diğerine geçiş sürecini olabildiğince hızlı ve kolay hale getirmeye çalışmasıdır. Uygulama pinlerinizi hatırlayabilir ve programları Microsoft Store'dan otomatik olarak yeniden yükleyebilir. Daha da önemlisi, Windows Yedekleme, Mağaza dışında yüklenen uygulamaları tanır ve yükleyicilerin indirilmesi için ilgili web sitelerine bağlantılar verebilir.
Windows Dev Home ve Dev Drive
Windows 11 23H2, geliştiriciler için de önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. En dikkate değer iki eklenti arasında Dev Drive ve Dev Home uygulaması yer alıyor.Geliştirici Sürücüsü
Dev Drive, geliştirici görevleri ve iş yükleri için özel olarak tasarlanmış yeni bir birim türüdür. Kaynak kodunu, çalışma klasörlerini ve paket önbelleklerini barındırırken gelişmiş güvenlik ve performans için ReFS'yi (Esnek Dosya Sistemi) kullanır. Her ne kadar bu "normal kullanıcılar" için cazip gelse de Microsoft, normal dosyaları ve uygulamaları depolamak için geliştirici sürücüler oluşturmamanız gerektiğini açıkça belirtiyor. Ayrıca Dev Drive minimum 50 GB disk alanı ve 8 GB RAM gerektirir.
Ayarlar > Sistem > Depolama > Gelişmiş Depolama Ayarları > Diskler ve Birimler > Geliştirici Sürücüsü seçeneğine giderek sisteminizde bir Dev Drive oluşturabilirsiniz .
Geliştirici Ana Sayfası
Dev Home, adından da anlaşılacağı gibi geliştiricilere yönelik yeni bir uygulamadır. Microsoft, makinenizi geliştirmeyle ilgili görevler için yapılandırmak, GitHub profilinizi ve depolarınızı Windows'a entegre etmek, sistem bilgilerinizi izlemek ve çeşitli yazılım projelerini yönetmek için merkezi bir konum olarak sunar. Ayrıca Dev Home uygulaması CPU, GPU, RAM ve ağı izlemek için kullanışlı widget'lar içerir .
Ayarlar İyileştirmeleri
Yeni Ana SayfaWindows 11 23H2, Ayarlar uygulaması için yeni bir "Ana Sayfa" sayfası getiriyor. Kişiselleştirme, temalar, Bluetooth cihazları, görev çubuğu ayarları, OneDrive depolama alanınız ve abonelikler gibi sık erişilen birçok ayar ve seçeneğe hızlı erişim sağlar. Elbette Microsoft bunu bir Microsoft Hesabı ile oturum açmanız, Microsoft 365'e kaydolmanız ve daha fazlası için sizi rahatsız etmek için de kullanıyor.
Dinamik Yıldırım
Windows 11 23H2'deki bir diğer büyük yeni özellik ise Dynamic Lightning'dir. Ayarlar > Kişiselleştirme > Dinamik Yıldırım bölümünde bulunur ve uyumlu RGB cihazlarınızı ek uygulamalar yüklemeden yönetmenizi sağlar. Işıkları açıp kapatmak ve rengi, efektleri ve parlaklığı ayarlamak için bunu kullanabilirsiniz.
Dynamic Lightning'in uyumlu bir cihaz gerektirdiğini unutmayın. Şu an itibariyle Dynamic Lightning ile çalışan çoğu çevre biriminde Razer, Acer, ASUS, HP, HyperX ve Logitech'in çeşitli fareleri ve klavyeleri yer alıyor. Microsoft, yakında daha fazla cihazın katılacağını söylüyor.
Wi-Fi şifrelerini görüntülemenin daha kolay yolu
Bilinen Wi-Fi ağlarınızın şifrelerini görüntülemek artık daha kolay. Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi > Bilinen ağları yönet bölümüne gidin ve Wi-Fi güvenlik anahtarını görüntüle seçeneğine tıklayın . Artık ağ şifrenizi bulmak için eski Kontrol Paneli arayüzlerini araştırmaya gerek yok.
Diğer değişiklikler
Windows 11 23H2'yi yükledikten sonra işletim sistemi genelinde bulacağınız diğer değişiklikler ve iyileştirmeler şunlardır:- Windows Mürekkebi . Artık Surface Pen'inizi veya desteklenen başka bir kalemi kullanarak herhangi bir metin kutusuna el yazısı metni girebilirsiniz.
- Sanal Masaüstleri . Windows 11, masaüstü bilgisayarlar arasında geçişyaparken sanal masaüstü adınızı belirten özel bir rozet aldı. Ayrıca geçiş animasyonu da geri döndü.
- Görev Yöneticisi . Görev Yöneticisi'ndeki ayarlar artık Windows 11'in geri kalanıyla ve Ayarlar uygulamasıyla eşleşen daha modern bir kullanıcı arayüzüne sahip.
- HDR Duvar Kağıdı desteği . Sürüm 23H2, uyumlu ekranlarda JXR formatında HDR duvar kağıtları için destek sağlar.
- Bildirim iyileştirmeleri . Windows 11, dikkat dağılmasını en aza indirmek için asla etkileşimde bulunmadığınız bildirimlerin kapatılmasını önerebilir.
- Yeniden çalışılan Yerel Paylaşım kullanıcı arayüzü artık daha modern bir görünüme, daha fazla kişiye ve bir arama kutusuna sahip. Ayrıca Wi-Fi Direct sayesinde bilgisayarlar arasında dosya aktarımı artık daha hızlı.