Win 8'de f5 Programını Çalıştırabilen Var mı?

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Sayın hocalarım bizim kaymakam yeni makine almış. All in one PC.

Makinede Win 8.1 var, sukrugaya hocamızın bu forumda anlattığı gibi Win8 için ayarları yaparken, (dokuman-yonetim-sistemi-e-imza-f287/kaymakam-tecrube-paylasimi-t137789.html);

1-Ayarlar-Gelişmiş Başlangıç
2-Sorun Gider
3-Gelişmiş Seçenekler
4-Başlangıç Ayarları
5-Yeniden Başlat
6-(7. seçenek) Sürücü imza zorlama devre dışı
7-Bilgisayarı yeniden başlat f5 sağ tıkla "Yönetici Olarak Kur"

Bu işlem basamaklarının 6. basamak gelmiyor ve makina mavi ekrana düşüyor, "kernel_security_check...." şeklinde bir hata mesajı veriyor. Mavi ekranda "ndis.sys" dosyasından bahsediyor, sanırım o dosyayla ilgili sorundan dolayı çekirdek güvenliği hatası veriyor.

Bu işlemlerden sonra makinada hiçbir programı kuramıyorum, yukarıdaki işlem basamakları yarım kaldığı için f5'de çalışmıyor, şu an herhangi bir program da kurulmuyor, programları yönetici olarak kurmaya çalıştığımda yine mavi ekran hatası ve farklı bişiyler yazıyor.

Yardımcı olabilir misiniz. En azından yukarıdaki işlem basamaklarını nasıl geri alıp sıfırlayabiliriz. Yani kaymakam bey henüz durumun farkında değil ama herhangi bir program kuramadığında "makineyi bozdun" diye peşime düşecek :)

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 2015-03-07 01-12-50 Ekran görüntüsü.png
    2015-03-07 01-12-50 Ekran görüntüsü.png
    262.1 KB · Görüntüleme: 1,590
Bize anlatım yapılırken win 8.1 varsa vpn yani f5 programına ihtiyaç yok onun kendi içinde var denmişti.
ayarlamayı da şu şekilde not almışım ama deneme şansım olmadı belki işinize yarayabilir.

1 Denetim Masası - Ağ Paylaşım Merkezi
2. Yeni Bağlantı veya Ağ Kur
3. Çalışma Alanına Bağlan - İleri
4. Hayır - VPN Kullan
IP: 95.0.196.134
Hedef: MEB VPN

Denersen sonucu bildir hocam işe yarıyor mu öğreniriz bizde :)

Ayrıca kaymakamlara hosts dosyası atılmıyor hatırlatayım dedim. Geçen baya uğraştım ben attığım için :D

slaytlar bana ait değildi internetten bulmuştum ve denemek için kendi bilgisayarıma (win8) kurdum oldu bende arkadaslar faydalansın diye videoya çekmiştim. kendi kaymakamlığımız win7 kullanıyo ben deneme amaclı calıstırmıstım fakat 8.1 değildi.

sukrugaya' Alıntı:
slaytlar bana ait değildi internetten bulmuştum ve denemek için kendi bilgisayarıma (win8) kurdum oldu bende arkadaslar faydalansın diye videoya çekmiştim. kendi kaymakamlığımız win7 kullanıyo ben deneme amaclı calıstırmıstım fakat 8.1 değildi.

Hocam paylaşımınız için teşekkürler, sizde çalıştıysa bizde de çalışması lazım ama ters giden birşeyler oldu heralde.

ed1903' Alıntı:
Bize anlatım yapılırken win 8.1 varsa vpn yani f5 programına ihtiyaç yok onun kendi içinde var denmişti.
ayarlamayı da şu şekilde not almışım ama deneme şansım olmadı belki işinize yarayabilir.

1 Denetim Masası - Ağ Paylaşım Merkezi
2. Yeni Bağlantı veya Ağ Kur
3. Çalışma Alanına Bağlan - İleri
4. Hayır - VPN Kullan
IP: 95.0.196.134
Hedef: MEB VPN

Denersen sonucu bildir hocam işe yarıyor mu öğreniriz bizde :)

Teşekkürler hocam Pzt deneyip sonucu bildiririm.

Umarım çalışır. :)

habibocak' Alıntı:
Biraz daha sabredin. F5 kullanmaya gerek kalmayacak.

Habib hocam bir gelişme mi var yakında?

Yani eğer f5'e gerek kalmayacaksa 1-2 gün içinde, o zaman boşuna uğraşmayayım kurmak için, zaten denedikçe (ve olmadıkça) deli oluyorum. :(

hocam en iyisi şu eğer kaymakamı ikna ederseniz windows 8.1 de f5 in sıkıntı cıkardığını güzel bir dille anlatıp windows 7 kurulmasının daha uygun olduğunu bakanlığın sistemlerinde su anda windows 7 nin uyumlu olduğunu acıklarsanız bu sizin için iyi olur. ben de daha bilgisayar almadan bunları söyledim sonra windows 7 li bilgisayar almışlar o yuzden zorlanmamıştım

BBNET
Geri