Whatsapp topluluk için bir öneri !

Kodla Büyü

mudamet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bliyorsunuzdur; whatsapp toplulukta birden fazla grubu bir arada toplayınca duyurular tek seferde tüm gruplara ulaştırılabiliyor.
Mesela tüm sınıfların veli whatsapp grupları tek çatı altında toplanınca okulla ilgili (mesela karne şu saatte alınacak, deneme sınavı sonuçlarını şuradan bakabilirsiniz gibi) duyurular tek seferde tüm velilere ulaştırılabilir. Topluluğun kullanımı kolay ve avantajı çok gerçekten.
Ancak şöyle bir sorun gördüm ben. Veliler telefonu çocukların eline verdiği için veli hesapları sürekli ilgisinin olmadığı sınıfların whatsapp grubuna katılma istediği gönderiyor.
Whatsapp iletişim merkezine durumu anlattım, yönetici olmayanların bu yetkisini sınırlandırın dedim ama ciddiye almadılar.
Sizler topluluğu kullanıyor musunuz, bu sorunla karşılaştınız mı, nasıl çözebiliriz bunu?

Konuyla doğrudan ilgili olmamakla birlikte yine de söylemeden geçmeyeceğim.

22 yıllık öğretmenim. Bu güne kadar ne öğrenciye ne de veliye telefonumu vermedim vermem de. Son derece yanlış bulduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Bana acil ulaşacak kişiler arasında ne öğrenci ne de veli var. Gelsin okula anlatsın derdini.

Her okulun web sitesi var. Okul idareleri siteleri güncel tutsunlar. Veliler ve öğrenciler düzenli olarak takip etsinler.
Okulların sosyal medya hesaplarına da karşıyım.

Son düzenleme:

nur4lk hocama katılıyorum ama maalesef siteye pek giren olmuyor. Veliler de öğrenciler de sosyal medyayı takip ediyor. Whatsapp grubu yerine whatsapp kanalı olursa hem telefon numaraları görülmez hem de üye bilgileri.​

telegram bu konuda çok daha güzel ama kimse telegram kullanmıyor maalesef... kanal oluşturmayı biz de başka sınıfların velileri öğrencileri, dışarıdan alakasız insanlar da girer diye yapamadık. toplulukta da grubu kuran kişinin telefon numarası görünüyor. oradan bulunur numara.
bizde artık okul memuru yönetiyor sınıf gruplarını. en kolay yöntem o oldu.

Topluluklarda sadece yöneticilerin numarası gözüküyor diye biliyorum. Sizde kayıtlı olmayanlar göremiyor olması lazım.

nur4lk hocama katılıyorum ama maalesef siteye pek giren olmuyor. Veliler de öğrenciler de sosyal medyayı takip ediyor. Whatsapp grubu yerine whatsapp kanalı olursa hem telefon numaraları görülmez hem de üye bilgileri.​

bir girmez iki girmez zararlı çıkmaya başlayınca mecbur girecek. kendileri bilir.
emlak vergisi zamanı geldiğinde veya mtv ödeneceği zaman vergi dairesindeki memur bana wp den mi bilgi veriyor ? ya da doktor wp den mi haberleşiyor benimle.

eee.webp

Ekli dosyalar

• eee.webp
    eee.webp
    43.1 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Sayın @nur4lk Hocam, lisede durum farklı olabilir. Daha küçük yaş gruplarında mecburen yüz göz oluyoruz, bahsettiğiniz meslek grupları ile 180 iş günü çalışmıyoruz maalesef.

Topluluklarda sadece yöneticilerin numarası gözüküyor diye biliyorum. Sizde kayıtlı olmayanlar göremiyor olması lazım.
Teşekkürler hocam bilgi için, deneyeceğim ilk fırsatta. Ama benim asıl sorunum daha önce de yazdığım gibi velilerin sürekli alakalarının olmadığı sınıfa katılma isteği göndermeleri.
Topluluk, wa işine sıcak bakmayan arkadaşlar var ama emin olun çok işe yarar. Önceden SMS sistemi satın alıyorduk. Şimdi wa topluluk ile çok daha kaliteli işlevselini bedavaya kullanabiliriz.

Önceden SMS sistemi satın alıyorduk. Şimdi wa topluluk ile çok daha kaliteli işlevselini bedavaya kullanabiliriz.
öğretmen cebinden almıyordu ki. ahhh sayın hocam ahhhh bu devlette nerelere ne paralar harcanıyor.(zaten biliyoru hepimiz de yine de söylemek istedim) okulların kullandığı sms in parası çerez parası bile değil. tasarruf tedbirleri açıklanıyor ama harcamalar tam gaz devam. neyse bizi aşan konular...

ama ben zaten ayrı noktadayım. öğretmenin telefon numarası kişiseldir. bu amaçla kullanılması son derece yanlış bana göre.

Sayın @nur4lk Hocam, lisede durum farklı olabilir. Daha küçük yaş gruplarında mecburen yüz göz oluyoruz, bahsettiğiniz meslek grupları ile 180 iş günü çalışmıyoruz maalesef.
o zaman devletimiz bize birer hat ve telefon tahsis etsin. iş amaçlı onları kullanırız. mesai saati dışında da kapatırız. iyi olmaz mı sayın hocam. kişisel numaramızı ve kişisel telefonumuzu bu amaçla kullanmak bana yanlış geliyor. tel faturasını ben ödüyorum, telefonun parasını da ben verdim. eeeeee

o zaman devletimiz bize birer hat ve telefon tahsis etsin. iş amaçlı onları kullanırız. mesai saati dışında da kapatırız. iyi olmaz mı sayın hocam. kişisel numaramızı ve kişisel telefonumuzu bu amaçla kullanmak bana yanlış geliyor. tel faturasını ben ödüyorum, telefonun parasını da ben verdim. eeeeee
Beni yanlış anlamayın sayın Hocam ama kendi çocuğum olsa öğretmenine ulaşmak isterim eğer siz veli olduysanız ve hiç öğretmenini aramadıysanız helal olsun size.

Beni yanlış anlamayın sayın Hocam ama kendi çocuğum olsa öğretmenine ulaşmak isterim eğer siz veli olduysanız ve hiç öğretmenini aramadıysanız helal olsun size.
mesai saatleri dahilinde ulaşacaksanız olur tabii neden olmasın. ben de onu diyorum zaten bir hat ve bir telefona bakar. evet veliyim. 2 çocuğum var. mesai saati harici öğremenlerine ulaşma ihtiyacım olmadı. mesai saatinde de kişisel numaralarından ulaşmak doğru gelmedi bana. okuluna gidip ulaştım. helal olsun bana.

yukarıda da yazdımydım okuduysanız görmüşsünüzdür. 22 yıllık öğretmenim ne öğrenci ile ne de veli ile telefonumu paylaşmıyorum. öğrencilerle mail adresimi paylaşıyorum ki o adresim de zaten bu iş için alınmış bir adres ve bildirimleri kapalı.

Kimse mesai saatleri dışında demiyor zaten Hocam, ayrıca şu yazınıza takıldım "mesai saatleri dahilinde ulaşacaksanız olur tabii neden olmasın", sizin izninize tabi değilim.

Kimse mesai saatleri dışında demiyor zaten Hocam, ayrıca şu yazınıza takıldım "mesai saatleri dahilinde ulaşacaksanız olur tabii neden olmasın", sizin izninize tabi değilim.
veli ile tel numarası paylaşıldığında mesai saati mi değil mi bakmıyor. bunu etrafımdaki numarasını paylaşanlarda görüyorum.

ne izninden bahsediyorsunuz anlamadım. telimi paylaşmış bile olsam hiç bir velinin gerekçesi ne olursa olsun beni mesai saati dışı rahatsız etme hakkı yok onu diyorum. ne anladınız bilmem ama ?

izninize tabi değilim derken istediğim zaman arar yazarım mı demek istiyorsunuz ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
veli ile tel numarası paylaşıldığında mesai saati mi değil mi bakmıyor. bunu etrafımdaki numarasını paylaşanlarda görüyorum.

ne izninden bahsediyorsunuz anlamadım. telimi paylaşmış bile olsam hiç bir velinin gerekçesi ne olursa olsun beni mesai saati dışı rahatsız etme hakkı yok onu diyorum. ne anladınız bilmem ama ?

izninize tabi değilim derken istediğim zaman arar yazarım mı demek istiyorsunuz ?
Herhangi bir bağımız yok babında söylemiştim Sayın Hocam, yanlış anlamayın.
Okullarda öğretmenlerin öğrenci veya velilerle sosyal medya hesabı kurması buna WhatsApp dahil yasak buradan duyuru yapmak ödev göndermek yasak...

Genelge ekte sunulmuştur... Ufak bir sorunda soruşturmada müfettiş kınama cezası yazmaktan çekinmez bu genelge gereği olarak....
Haklısınız Sayın Hocam, geçmişte bir öğretmen arkadaşımız, whatsapp veli grubu kurmuş, grupta bulunan bir veli diğer velinin numarasını alarak rahatsız etmiş maalesef kabak öğretmen arkadaşımızın başına patlamış. Sadece soruşturma değil rahatsız edilen velinin eşi de öğretmen arkadaşı sorumlu tutmuş.

Okullarda öğretmenlerin öğrenci veya velilerle sosyal medya hesabı kurması buna WhatsApp dahil yasak buradan duyuru yapmak ödev göndermek yasak...

Genelge ekte sunulmuştur... Ufak bir sorunda soruşturmada müfettiş kınama cezası yazmaktan çekinmez bu genelge gereği olarak....
Yazmayı unutmuşum... Disiplin cezası alan öğretmen baş, uzman öğretmen olamaz bilginize...

Ben de şu bilgiyi hatırlatayım okul Duyuru için kanal açarsa kanala üye olmayan kişiler bile son 30 günlük paylaşımları görebiliyor. Kanal gizlilik ayarları olursa eğer tüm sorunları çözebilecek gibi görünüyor. Bu konuda Whatsappa özellik eklenmesi için istek gönderelim

burdaki hangi bölümden sosyal medya, whatsapp kullanmanın yasak olduğu sonucunu çıkardınız. Ödev göndermek ile ilgili ifade var ama sizin dediğin gibi birşey göremedim. Aksine "dijital veli bülteni"nden bahsedilmiş, açıkcası ben bundan sosyal medya anlıyorum. Çünkü direkt okul web sitesi de yazmamışlar.

Son düzenleme:
burdaki hangi bölümden sosyal medya, whatsapp kullanmanın yasak olduğu sonucunu çıkardınız. Ödev göndermek ile ilgili ifade var ama sizin dediğin gibi birşey göremedim. Aksine "dijital veli bülteni"nden bahsedilmiş, açıkcası ben bundan sosyal medya anlıyorum. Çünkü direkt okul web sitesi de yazmamışlar.
Hocam kendi kendini cimerden şikayet et sonucunu bize yaz bizde öğrenelim...

Özel okullar bu konuyu çok güzel idare ediyor. Çocuklarımın hiçbir öğretmeninin numarasını bilmiyorum mail adresini bilmiyorum. Dijital platform üzerinden randevu alıp görüşebiliyor veliler. Veya okulun düzenlediği veli toplantılarında görüşmeler yapılıyor. Özellikle lisede veliyle iletişim kesinlikle olmamalı. Lise öğrencisinin kendi sorumluluklarını bilip takip etmesi gerekiyor. Ayrıca çok ta şartsa Eba gibi bir paltform var oradan da bilgilendirmeler yapılabilir. Çocuklar benden ısrarla yazılıya hazırlık dökümanı istiyorlar. Kitabımız olmadığından kabul ettim. Ancak tüm öğretmenler whatsap üzerinden gönderirken ben Ebadan gönderdim. Bence olması gereken bu. İlköğretim için malesef durum biraz daha esnek olabiliyor ama onuda aşmalıyız artık. Yurtdışında ana sınıfı öğretmeni dahi veli ile mail üzerinden iletişim kurabilir.

BBNET
Geri