western harici harddisk alanı eksik geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 6fatma8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

6fatma8

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar harici harddisk aldım westernden 1TB ama 70 GB yok 930GB görünüyo kullanabilir alanı neden acaba

Fareler kemirmiştir. :D

HDD üreticileri 1000 MB bir GB hesaplayabiliyor ayrıca dosya sistemi de kendisine belli bir alan ayırdığından öyle görünüyor. Tüm HDD lerde durum böyledir hiçbiri gerçek boyutunda görüntülenmez.

6fatma8' Alıntı:
ama 70 gb eksik hocam yaaa az buz değilki :(
hocam 8 GB flash diskler 7,44'tür. 32 GB'lar 30'dur. 500 GB sabit diskler 465 GB'dır... Böyle gider bu :)

Dolayısıyla 1 TB sabit diskler de 930 GB'dır aslında. Disk üreticilerinin hep birlikte yıllarca yaptığı kandırmacadır bu. 1024 Baytı 1 KB alacaklarına 1000 Baytı 1 KB olarak sayıyorlar.

mevcut' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
ama 70 gb eksik hocam yaaa az buz değilki :(
hocam 8 GB flash diskler 7,44'tür. 32 GB'lar 30'dur. 500 GB sabit diskler 465 GB'dır... Böyle gider bu :)

Dolayısıyla 1 TB sabit diskler de 930 GB'dır aslında. Disk üreticilerinin hep birlikte yıllarca yaptığı kandırmacadır bu. 1024 Baytı 1 KB alacaklarına 1000 Baytı 1 KB olarak sayıyorlar.
aynen öyle hocamın dediği gibi bende 1 hafta önce 1tb lık aldım benimde 930 gb anlıyacağın durumu bile bile aldım bende ama ne yaparsın işte el mahkum :D

hasari' Alıntı:
Fareler kemirmiştir. :D

HDD üreticileri 1000 MB bir GB hesaplayabiliyor ayrıca dosya sistemi de kendisine belli bir alan ayırdığından öyle görünüyor. Tüm HDD lerde durum böyledir hiçbiri gerçek boyutunda görüntülenmez.

Allahta seni güldürsün hasari hocam :) fareler kemirmiştir :++: iyi güldüm akşam vakti :)

BBNET
Geri