Webden Gelen Tehlikeler

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

enden

Site Gezgini
Mesajlar
57
Bilgisayarlara yönelik tehditlerin kaynakları arasında Web başı çekiyor. İnternet’e açılan her bilgisayar, tehdit altında. Bu tehditlere karşı ise daha karmaşık ve proaktif güvenlik çözümleri gerekiyor.

Bilgi güvenliğine yönelik yeni tehditlerde artık en büyük kaynak Web haline geldi. Web kaynaklı saldırılarda motivasyonun “para” olması, elde edilen bilgilerin maddi kazanç elde etmekte kullanılması, yeni yeni hacker çetelerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor.

Virüs yazarları eskiye göre çok daha gelişmiş araçlarla çalışıyor. Yeni teknolojilerden güç alan virüs yazarları, yazılım robotlarından, rootkitlerden, toplum mühendisliğinden, casusluk ve reklam amaçlı yazılımlardan yararlanarak karmaşık virüsler yaratabiliyorlar. Yarattıkları virüsleri de hassas bilgilerin çalınması için sanal dünyaya salıyorlar. Tüm bunlarla etkin mücadele için de mevcut güvenlik teknolojilerinin birlikte kullanılması gerekiyor.

2005’in başından bu yana Web tehditlerinde istikrarlı bir artış kaydediliyor. Solucanlarla ilgili vakalar o tarihten bu yana hemen hemen aynı düzeyde kalırken, Web tehditlerinde %1000’lik artış görüldü.

Web tehditlerine karşı koruma sağlanması hayli zor ve karmaşık bir konu. En yeni tehditlere karşı çok katmanlı, kapsamlı tekniklerden meydana gelen, yeni güvenlik çözümleri kullanılması gerekiyor.

Trend Micro’nun Web Tehdidi Koruma Stratejisi, çok katmanlı, çok yaklaşımlı bir strateji olup ağ geçitlerinde, ağ üzerinde, PC üzerinde ve İnternet’te, karmaşık tehditlerle başa çıkacak, birlikte sorunsuz çalışarak yeni ve gelmekte olan Web tehditlerine cevap verecek nitelikte bir yaklaşımı içeriyor.

Soruna kısmî şekilde eğilen şirketler halihazırda mevcut. Fakat, bugün bilgi güvenliği sektöründe, Web tehditlerine karşı bir güvenlik stratejisi oluşturan ve takip eden tek firma Trend Micro. Web tehdidi koruması donanım ve yazılımdan fazlasını gerektiriyor. Uzman hizmeti doğru zamanlamayla sunmayı öngörüyor.

Trend Micro’nun en önemli varlıklarından biri olan TrendLabs, yani global tehdit araştırma, hizmet ve destek organizasyonu, dünyanın farklı 15 noktasından faaliyet gösteriyor ve 800’ün üzerinde güvenlik uzmanının 7x24 çalıştığı bir merkez konumunda bulunuyor.

Güvenlikte mobil kullanıcı her zaman en zayıf unsur olduğu için Trend Micro, Web Tehdidi Koruma Stratejisi’ni dizüstü bilgisayarlara kadar genişleterek, kullanıcının ağ içinde ya da dışında olduğu zamanlarda da Web tehdit politikasının uygulanmasını temin ediyor.

Trend Micro, her gün 300 milyon Web sitesini taramadan geçiriyor. Bu taramalar sonucunda Web sitelerine itibar puanları veriyor. Ücretsiz olarak sunulan TrendProtect adlı çözüm, Web üzerinden yayılan ve son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan bilgi güvenliği tehditlerine karşı, kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlıyor. TrendProtect bir Web tarayıcısı eklentisi olarak çalışıyor ve Internet Explorer 7.0 ve Firefox’u destekliyor. TrendProtect, Google, MSN ve Yahoo arama motorlarının sonuçlarını analiz edebiliyor ve kullanıcıyı bilgilendirebiliyor. Program, TrendSecure.com adresinden indirilebiliyor.

http://www.bilisimruzgari.com/Default.a ... NewsDetail
 
hocam benim bi sorum olacak.bilgisayarda C ve D nin içine girerken autorun komut dosyası bulunamıyor diyor.
ne yapmalıyım.
 
Geri
Üst